5 συμβουλές υγείας της γιαγιάς που πρέπει να... διαγράψεις!
5 συμβουλές υγείας της γιαγιάς που πρέπει να... διαγράψεις!


Οι “υγιεινές” συμβουλές της γιαγιάς σου που βλάπτουν την υγεία σου!

Έχεις μεγαλώσει με τις συμβουλές της γιαγιάς σου κι εξακολουθείς να τις εφαρμόζεις -όσο μπορείς-κατά γράμμα μέχρι και σήμερα. Είναι, όμως, πράγματι τόσο καλές και “υγιεινές”;
Προς όλες τις γιαγιάδες του κόσμου που μπορεί να διαβάζουν αυτό το άρθρο οφείλουμε να ζητήσουμε μια συγγνώμη! Υπάρχουν, όμως, συμβουλές της γιαγιάς με τις οποίες έχεις μεγαλώσει που μόνο καλό δεν σου κάνουν και πρέπει να τις ξεχάσεις.

Ποιες είναι οι συμβουλές της γιαγιάς που πρέπει να “διαγράψεις”;
Καθαρίζεις τα αυτιά σου

Το σώμα σου είναι ένας τέλειος μηχανισμός που μπορεί και καθαρίζει τα αυτιά από μόνο του. Το κερί λιπαίνει τα κανάλια του αυτιού και προστατεύει από τα βακτήρια και τους μύκητες. Όταν καθαρίζεις τα αυτιά σου, τότε μάλλον πετυχαίνεις το αντίθετο από το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Στέκεσαι μακριά απ’ τον φούρνο μικροκυμάτων
Οι φούρνοι μικροκυμάτων δεν είναι τόσο επικίνδυνοι όσο νομίζουμε. Σε αντίθεση με τις ακτίνες Χ ή τα solarium, τα μικροκύματα δεν παράγουν χημικά ούτε ιονισμένη ακτινοβολία, τα οποία είναι γνωστά πως προκαλούν βλάβη στο DNA ή γενετικές μεταλλάξεις.

Πατάς το καζανάκι με τον λάθος τρόπο
Τι εννοούμε με αυτό; Φυσικά και θα πατήσεις το καζανάκι μόλις κάνεις τη “δουλειά” σου αλλά είναι σημαντικό να το κάνεις σωστά. Δηλαδή, να κλείσεις το καπάκι της τουαλέτας και μετά να πατήσεις το καζανάκι και αυτό γιατί τα βακτήρια μπορεί να “τιναχθούν” μέχρι 2 μέτρα ύψος. Αηδιαστικό!

Βουρτσίζεις τα δόντια σου μετά από κάθε γεύμα
Πρέπει να βουρτσίζεις τα δόντια σου καθημερινά αλλά το σημαντικό είναι να μην το κάνεις μετά το φαγητό αλλά να περιμένεις μισή με μια ώρα. Το σμάλτο των δοντιών είναι το πιο σταθερό μέρος του ανθρώπινου σώματος αλλά μπορεί να γίνει πιο μαλακό υπό όξινες συνθήκες, όπως μετά την κατανάλωση φρούτων ή ορισμένων γαλακτοκομικών προϊόντων. Εάν βουρτσίζεις τα δόντια σου αμέσως μετά το γεύμα, μπορεί να βλάψεις το σμάλτο.

Αν κάθεσαι μπροστά από έναν υπολογιστή “χαλάς” τα μάτια σου
Σίγουρα αυτός ο “κανόνας” περιλαμβάνεται στις συμβουλές της γιαγιάς σου! Τα μάτια σου κουράζονται όταν δουλεύεις μπροστά απ’ το laptop. Όμως η κούραση δεν είναι ο λόγος για τον οποίο μπορεί να επιδεινωθεί η όρασή σου. Την ίδια κούραση άλλωστε προκαλούν στα μάτια και το διάβασμα ή ακόμα και η οδήγηση. Το κόλπο είναι να κάνεις διάλειμμα, να προσέχεις τον φωτισμό και να ανοιγοκλείνεις συχνά τα μάτια σου για να μην “ξεραθούν”.

Πηγή: ipop.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!