4 περίεργα tips για να χάσετε (μερικά) κιλά
4 περίεργα tips για να χάσετε (μερικά) κιλά


Αποφάσισα να κάνω ένα περίεργο πείραμα που τελικά είχε επιτυχία.

Όταν θέλουμε να χάσουμε βάρος ένα πρόγραμμα διατροφής είναι η ιδανική λύση. Και αν το συνδυάζουμε και με τη σωματική δραστηριότητα τότε η επιτυχία είναι δεδομένη. Παρόλα αυτά υπάρχουν κάποιες ασυνήθιστες λύσεις που μπορεί να μας βοηθήσουν στην απώλεια βάρους και ίσως τις μαθαίνετε για πρώτη φορά. Έτσι λοιπόν αντί να σας τις γράψω αποφάσισα να τις κάνω πράξη ώστε να έβλεπα αν όντως θα έχανα κιλά.

Μύριζα βανίλια. Μπορεί να σας φαίνεται περίεργο όμως η μυρωδιά της βανίλιας μπορεί να μας απαλλάξει από την επιθυμία για γλυκό. Το άρωμα της βανίλιας έχει επίσης ηρεμιστική επίδραση κάτι που περιορίζει την όρεξη. Μια μελέτη που διεξάχθηκε στο νοσοκομείο του Λονδίνου διαπίστωσε ότι όσοι συμμετέχοντες φορούσαν έμπλαστρα βανίλιας έχασαν περισσότερο βάρος σε σχέση με εκείνους που δεν φορούσαν τα έμπλαστρα. Οι ερευνητές πιστεύουν ότι η γλυκιά μυρωδιά της βανίλιας συνέβαλε στο να κατευνάσει την ανάγκη για κάτι γλυκό. Και η αλήθεια είναι ότι είχε παρόμοια επίδραση και σε εμένα, αφού κάθε φορά που ήθελα να φάω την αγαπημένη μου σοκολάτα μύριζα λίγο βανίλια και μπορούσα να αντισταθώ στον πειρασμό.

Έτρωγα σε μπλε πιάτα. Το μπλε χρώμα θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ανορεξιογόνο καθώς οποιαδήποτε τροφή σε αυτή την απόχρωση οι περισσότεροι άνθρωποι την αποφεύγουν. Μπορεί να μην έβρισκα μπλε τροφές όμως αγόρασα μπλε πιάτα και διαπίστωσα ότι μειώθηκε η όρεξη μου.

Τραβούσα φωτογραφίες με όλα όσα έτρωγα. Όταν παρακολουθούμε την πρόσληψη τροφής έχουμε καλύτερη αντίληψη της μερίδας που καταναλώνουμε και μπορεί να μας βοηθήσει ώστε να τρώμε λιγότερο. Έτσι λοιπόν πριν αρχίσω να τρώω έβγαζα μια φωτογραφία το φαγητό μου και την συμπλήρωνα στο ημερολόγιο καταγραφής τροφίμων. Το αποτέλεσμα ήταν ενθαρρυντικό αφού μείωσα αρκετά την ποσότητα που έτρωγα.

Μείωσα το φωτισμό κατά τη διάρκεια του γεύματος. Αν πάτε σε ένα εστιατόριο fast-food ή ακόμα και το δικό σας σπίτι, ο χώρος συνήθως είναι πολύ φωτεινός. Μια μελέτη διαπίστωσε ότι όσοι έτρωγαν σε ένα εστιατόριο με χαμηλό φωτισμό καταναλώσανε λιγότερο φαγητό σε σχέση με εκείνους που τρώγανε σε χώρους με δυνατό φωτισμό. Αποφάσισα να κάνω πράξη το πείραμα και να μειώσω τα φώτα του σπιτιού μου την ώρα του γεύματος και διαπίστωσα ότι είχε επίδραση στην πρόληψη τροφής, η οποία μειώθηκε.

Καταλήγοντας θα ήθελα να προσθέσω ότι σύμμαχος της απώλειας βάρους είναι η υιοθέτηση ενός ισορροπημένου διατροφικού προγράμματος σε συνδιασμό με τη σωματική δραστηριότητα. Ωστόσο οι παραπάνω συμβουλές μπορεί να βοηθήσουν επικουρικά στην προσπάθεια σας να χάσετε τα περιττά κιλά.

Πηγή: jenny.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!