5+1 απλά γεύματα χωρίς (πολλές) θερμίδες
5+1 απλά γεύματα χωρίς (πολλές) θερμίδες


Αν μετράτε τις θερμίδες στη διατροφή σας, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τρώτε βαρετά, άγευστα γεύματα που δεν σας γεμίζουν… Γιατί, όπως λέω πολύ συχνά, το να τρώμε υγιεινά και ισορροπημένα δεν είναι αγγαρεία αλλά ευχαρίστηση και τρόπος ζωής. Υπάρχουν διάφορα γεύματα τα οποία μπορείτε να εντάξετε στην καθημερινότητά σας και ταυτόχρονα να αποφύγετε τις πολλές θερμίδες. Δείτε μερικές ιδέες που ετοίμασα για εσάς, με γεύματα χαμηλά σε θερμίδες αλλά με γεύσεις που θα σας κάνουν να ξεχάσετε ότι τρώτε διαιτητικά φαγητά!

1.  Σαλάτα του Καίσαρα με γαρίδες

Δημιουργήστε μία γευστικότατη, ανάλαφρη και χορταστική σαλάτα με μαρούλι, ½ αβοκάντο, 6 γαρίδες μεσαίου μεγέθους τις οποίες θα έχετε πρώτα βράσει, 1 κουταλιά της σούπας παρμεζάνα,  3 κουταλιές της σούπας croutons και ολοκληρώστε τη σαλάτα σας με 2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο το οποίο θα έχετε διαλύσει σε λίγο γιαούρτι 2%.

2. Ανάμεικτη πράσινη σαλάτα με quinoa, φρούτα, ηλιόσπορους και αβοκάντο

Μία σαλάτα είναι ό,τι καλύτερο μπορείτε να φάτε, εάν δεν θέλετε κάτι βαρύ για το μεσημεριανό σας γεύμα. Αν λοιπόν θέλετε να τη χρησιμοποιήσετε ως κύριο πιάτο και να μην τη συνοδεύσετε με κάποιο άλλο φαγητό, τότε μπορείτε να προσθέστε σε ανάμεικτη πράσινη σαλάτα (π.χ. μαρούλι, ρόκα, σπανάκι κτλ.) αυτά τα τέσσερα συστατικά για να γίνει πιο χορταστική: ½ φλιτζάνι του τσαγιού βρασμένη quinoa, 1 φρούτο (π.χ. 5-8 κομμένες φράουλες ή 1 μικρό πορτοκάλι σε κυβάκια), 1 κουταλιά της σούπας ηλιόσπορους και ¼ (ώριμο) αβοκάντο, το οποίο εκτός από την απίστευτη γεύση του, είναι από τις πληρέστερες τροφές που μπορείτε να βρείτε στη φύση! Προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, λίγο ξύδι μπαλσάμικο και συνοδεύστε με μία φέτα ψωμί ολικής αλέσεως. Έτσι η σαλάτα σας θα είναι πλήρης θρεπτικά και σίγουρα δεν θα πεινάσετε ξανά μέχρι το επόμενο γεύμα σας.

3. Πολύχρωμη σαλάτα με φακές και ρύζι

Σαλάτα με 1 φλιτζάνι του τσαγιού βρασμένες φακές, 1 φλιτζάνι του τσαγιού καστανό ρύζι, εποχιακά λαχανικά (προσωπικά μου αρέσει να βάζω ντοματάκια, χρωματιστές πιπεριές, καρότο σε ροδέλες), μυρωδικά (π.χ. άνηθο, ρίγανη, μαϊντανό), 1-2 κουταλιές της σούπας καλαμπόκι και 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο (δοκιμάστε να βάλετε και λίγο μουστάρδα Dijon και χυμό λεμονιού). Όποτε τη φτιάχνω, προσθέτω για extra βιταμίνη C 1 μικρό πορτοκάλι σε κυβάκια και για καλά λιπαρά λίγα σπασμένα αμύγδαλα (ωμά και ανάλατα). 

4. Η πιο νόστιμη light πίτσα

Θα χρειαστείτε: 1 μεγάλη αραβική πίτα, 3 φέτες φιλέτο γαλοπούλας, 3 φέτες κίτρινο τυρί χαμηλών λιπαρών, 1 ντομάτα ή 5 ντοματίνια, ½ πιπεριά (μου αρέσει να βάζω κίτρινη!), λίγα μανιτάρια, ελάχιστο ελαιόλαδο, μπαχαρικά της επιλογής σας. 

Πώς θα τη φτιάξετε: Κόβετε την ντομάτα και την πιπεριά σε ροδέλες, απλώνετε τα υλικά στην πίτα, ξεκινώντας από το τυρί, προσθέτετε τα μπαχαρικά και το λάδι και τη βάζετε στον φούρνο για λίγα λεπτά (μέχρι να λιώσει το τυρί). Τόσο απλά!

5. Ζυμαρικά με cottage cheese, ντοματάκια και μπρόκολο

Θα χρειαστείτε: 85 γραμμάρια άβραστες πένες (π.χ. προσωπικά βάζω ολικής), 100γραμμάρια cottage cheese, 4-5 φουντίτσες μπρόκολο, 4-5 ντοματίνια, 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, βασιλικό, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. 

Πως θα το φτιάξετε: Βράζετε τις πένες σύμφωνα με τις οδηγίες και τις στραγγίζετε. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και προσθέτετε τα ντοματίνια (ολόκληρα). Ανακατεύετε για 5-6 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Στη συνέχεια προσθέτετε στο τηγάνι τις πένες, το μπρόκολο (αφού πρώτα το έχετε βράσει για 4’ περίπου), αλάτι, πιπέρι και λίγο από το βασιλικό. Ανακατεύετε για 1 λεπτό και κατόπιν προσθέτετε το cottage cheese. Αποσύρετε από τη φωτιά, ανακατεύετε καλά και σερβίρετε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μερικά φυλλαράκια βασιλικό. Η συγκεκριμένη επιλογή με έχει ξετρελάνει γευστικά, δεν τη βαριέμαι ποτέ ενώ και ιδιαίτερα θρεπτική.

6. Super light ομελέτα!

Θα χρειαστείτε: 2 αυγά, 2 μανιτάρια λευκά σε φετάκια, 1 κουταλιά της σούπας καλαμπόκι, 1 μικρό κρεμμύδι ξερό, 3 κουταλιές της σούπας πιπεριά σε κυβάκια, 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο, αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Πως θα τη φτιάξετε: Σε ένα μικρό τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο. Προσθέτετε το κρεμμύδι σε ροδέλες, τα μανιτάρια σε φετάκια και την πιπεριά και τα ανακατεύετε για 2-3 λεπτά. Σε ένα μπολ χτυπάτε τα αυγά (χρησιμοποιείτε το ένα αυγό ολόκληρο και από το άλλο μόνο το ασπράδι) και προσθέτετε το καλαμπόκι, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτετε τα αυγά στο καυτό τηγάνι και όταν ροδίσουν από τη μία πλευρά γυρίζετε την ομελέτα και από την άλλη για να ψηθεί και από τις δύο πλευρές. Συνοδεύστε με μία φέτα ψωμί ολικής αλέσεως.

Καλή όρεξη!

Πηγή: mama365.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!