Πιες περισσότερο νερό για να δεις αυτές τις 5 αλλαγές!
Πιες περισσότερο νερό για να δεις αυτές τις 5 αλλαγές!


Τι θα δεις να συμβαίνει στο σώμα σου αν αρχίσεις να πίνεις 8-10 ποτήρια νερό κάθε μέρα;

Το σώμα μας αποτελείται περίπου κατά τα 2/3 από νερό, επομένως η καθημερινή -και επαρκής- κατανάλωσή του είναι ζωτικής σημασίας για την επιβίωσή μας, ενώ η αύξηση της πρόσληψής του μπορεί να έχει θετικά αποτελέσματα για τις διάφορες λειτουργίες του οργανισμού μας.

Τι σημαίνει όμως στην πράξη αυτό; Τι θα παρατηρήσεις να συμβαίνει στο σώμα σου αν αρχίσεις όντως να πίνεις 8-10 ποτήρια νερού, όπως είναι η γενική σύσταση;

#1. Θα έχεις πιο επίπεδη κοιλιά.
Η κατανάλωση νερού είναι σημαντική για την καλή λειτουργία του πεπτικού συστήματος και, σε συνδυασμό με την κατανάλωση τροφών πλούσιων σε φυτικές ίνες, βοηθά στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας.

#2. Θα δεις την επιδερμίδα σου να βελτιώνεται. 
Το νερό είναι ζωτικής σημασίας και για την υγεία του δέρματός μας. Η έλλειψή του κάνει την επιδερμίδα μας να δείχνει θαμπή και άτονη ενώ, αντίθετα, η επαρκώς ενυδατωμένη (όχι μόνο εξωτερικά αλλά και εσωτερικά) επιδερμίδα έχει περισσότερη ελαστικότητα και λάμψη.

#3: Θα πεινάς λιγότερο.
Είναι πολύ συνηθισμένο να νιώθουμε ότι πεινάμε ενώ στην πραγματικότητα διψάμε, κάτι που τελικά μπορεί να οδηγήσει σε πρόσληψη βάρους, την οποία θα μπορούσαμε να αποφύγουμε απλώς πίνοντας περισσότερο νερό. Επίσης, έρευνες έχουν δείξει πως, αν πιούμε ένα ποτήρι νερό πριν από το γεύμα, είναι πιθανό τελικά να φάμε μικρότερη ποσότητα. Όσο για το αν η κατανάλωση νερού μαζί με το φαγητό δυσκολεύει την πέψη, σύμφωνα με τους ειδικούς αυτό δεν είναι παρά ένας πολύ διαδεδομένος μύθος.

#4: Θα έχεις καλύτερη διάθεση. 
Το νερό μας αναζωογονεί και μπορεί να βελτιώσει τη διάθεσή μας. Αντίθετα, ακόμα και η ελαφριά αφυδάτωση έχει αποδειχθεί πως έχει αρνητική επίδραση στην ψυχολογία μας.

#5. Θα έχεις περισσότερη ενέργεια. 
Η αίσθηση της σωματικής κόπωσης είναι άλλο ένα από τα βασικά συμπτώματα της αφυδάτωσης. Ένα ποτήρι νερό μπορεί λοιπόν να σε γεμίσει ενέργεια, να σε ξυπνήσει όταν νιώθεις πως ξαφνικά έχεις «πέσει», ακόμα και να σου προσφέρει νοητική διαύγεια (έρευνα έχει δείξει πως οι μαθητές που φέρνουν μαζί τους ένα μπουκάλι νερό τα πάνε τελικά καλύτερα στις εξετάσεις).

Πηγή: queen.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!