Οι πιο περίεργες συμβουλές για απώλεια βάρους από όλο τον κόσμο
Οι πιο περίεργες συμβουλές για απώλεια βάρους από όλο τον κόσμο


Ένα από τα πράγματα που πολλοί άνθρωποι αγαπούν να κάνουν όταν ταξιδεύουν σε διαφορετικά μέρη είναι να μαθαίνουν περισσότερα για τον πολιτισμό και τις συνήθεις των ανθρώπων σε αυτά τα μέρη. Μέρος της κουλτούρας ενός πολιτισμού είναι φυσικά και το φαγητό. Έτσι παρακάτω θα μάθετε όχι τα αγαπημένα φαγητά, αλλά τα μυστικά διάφορων χωρών όσο αφορά την απώλεια βάρους,

Κίνα

Στην Κίνα, πολλοί άνθρωποι που θέλουν να χάσουν βάρος και να το διατηρήσουν, καταναλώνουν μια ζεστή σούπα λαχανικών, που γίνεται με την ανάμιξη λάχανου, καρότων, ντομάτας και αλατιού. Αυτή η σούπα πρέπει να καταναλώνεται για 7 ημέρες, 3-4 φορές την ημέρα. Εκτός από τη σούπα μπορούν επίσης να καταναλώσουν μόνο τροφές με χαμηλές θερμίδες.

Ταϊλάνδη

Οι κάτοικοι της Ταϊλάνδης ακολουθούν μια πιο καυτερή διατροφή. Συγκεκριμένα όταν θέλουν να χάσουν κιλά βάζουν στα φαγητά τους τσίλι για να τα κάνουν πολύ πικάντικα. Εξάλλου υπάρχουν μελέτες που έχουν δείξει ότι η κατανάλωση πικάντικών τροφίμων μπορεί να βοηθήσει στην απώλεια κιλών.

Βραζιλία

Οι Βραζιλιάνοι είναι δημοφιλείς για τις χορευτικές τους κινήσεις αλλά και τα πάρτι. Όταν θέλουν να χάσουν βάρος προσθέτουν μαγειρεμένα φασόλια στα γεύματά τους κάθε μέρα. Τα φασόλια περιέχουν πρωτεΐνη, γι αυτό και μπορούν να αυξήσουν τον κορεσμό.

Γαλλία

Οι Γάλλοι χρησιμοποιούν μια πιο περίεργη διατροφική συμβουλή όταν θέλουν να χάσουν κιλά: καταναλώνουν τα πάντα μόνο με πιρούνια, χωρίς κουτάλια, χωρίς μαχαίρια και φυσικά χωρίς να χρησιμοποιούν τα χέρια. Που βασίζεται αυτό το περίεργο τέχνασμα; Ίσως στο γεγονός ότι όσοι τρώνε μόνο με πιρούνια δεν μπορούν να φάνε τόσο εύκολα κάποιες θερμιδογόνες τροφές όπως πίστα, αρτοσκευάσματα, κρέας. Έτσι η συγκεκριμένη μέθοδος αναγκάζει τους ανθρώπους να επιλέγουν πιο υγιεινές τροφές όπως σαλάτες.

 Ινδονησία

Η πρακτική της Ινδονησίας για την απώλεια βάρους σχετίζεται στενά με την πολιτισμική πτυχή της χώρας. Στην Ινδονησία, λόγω ορισμένων θρησκευτικών και παραδοσιακών πεποιθήσεων, οι άνθρωποι νηστεύουν για μια ολόκληρη μέρα, μία φορά την εβδομάδα ή ένα δεκαπενθήμερο. Μόνο νερό και φρούτα μπορούν να καταναλωθούν κατά τη διάρκεια αυτών των νηστειών. Έτσι, αυτή η πρακτική τους επιτρέπει να χάσουν βάρος πιο γρήγορα.

Ρωσία

Το μυστικό των Ρώσσων για να χάσουν κιλά είναι το φαγόπυρο, ένας σπόρος με πολλά οφέλη για την υγεία. Ένα από τα οφέλη μπορεί να είναι ότι συμβάλει στην απώλεια βάρους, αυξάνοντας τον κορεσμό.

Μεξικό

Το Μεξικό είναι μια χώρα γνωστή για τη μοναδική κουλτούρα και το καλό φαγητό. Όταν οι Μεξικανοί θέλουν να χάσουν βάρος καταναλώνουν τσάι με κανέλα χωρίς γάλα και ζάχαρη, μισή ώρα πριν το πρωινό και μισή ώρα πριν τον ύπνο.

Ιαπωνία

Στην Ιαπωνία, οι περισσότεροι άνθρωποι που θέλουν να χάσουν βάρος ακολουθούν μια συγκεκριμένη τακτική, η οποία συμβουλεύει να σταματήσουμε να τρώμε όταν νιώσουμε 70% πλήρεις και όχι εντελώς. Αυτή η συνήθεια, όπως υποστηρίζουν οι Ιάπωνες, τους επιτρέπει να χάσουν βάρος πολύ γρήγορα. 

Πηγή: jenny.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!