Γι΄αυτούς τους 7 λόγους είστε συνέχεια κρυωμένες
Γι΄αυτούς τους 7 λόγους είστε συνέχεια κρυωμένες


Κάθεστε μονίμως στο καλοριφέρ ή ανεβάζετε συνεχώς το θερμοστάτη; Ίσως πρέπει να ψάξετε λίγο βαθύτερα για τα αίτια.

Νιώθετε ότι κρυώνετε όλη την ώρα; Θα εκπλαγείτε εάν μάθετε ότι δεν ευθύνονται πάντα οι χαμηλές θερμοκρασίες για τη ρίγη που νιώθετε. Η διατροφή, ο ύπνος και η γενική σας υγεία μπορεί να είναι μερικοί από τους λόγους για τους οποίους νιώθετε συνέχεια πως κρυώνετε. Αν συνεχίσετε την ανάγνωση θα μάθετε όλους τους λόγους.

Ο θυρεοειδής σας έχει προβλήματα                                  

Εάν νιώθετε συνέχεια ότι κρυώνετε θα μπορούσε να έχετε υποθυρεοειδισμό - μια κατάσταση όπου ο θυρεοειδής σας δεν παράγει αρκετές ορμόνες. Ο μεταβολισμός σας επιβραδύνεται και το σώμα δεν μπορεί να ζεσταθεί. Όμως όταν δεν λειτουργεί σωστά ο θυρεοειδής σας υπάρχουν και άλλα συμπτώματα που περιλαμβάνουν απώλεια μαλλιών, ξηρό δέρμα και κόπωση. Τα προβλήματα του θυρεοειδούς επηρεάζουν περισσότερο από το 12 τοις εκατό των Αμερικανών και περίπου το 60 τοις εκατό των ανθρώπων δεν γνωρίζουν ότι έχουν πρόβλημα.

Έχετε αναιμία

Η αναιμία δημιουργείται εξαιτίας του χαμηλού αριθμού ερυθρών αιμοσφαιρίων, τα οποία μεταφέρουν οξυγόνο σε κάθε κύτταρο. Μια από τις λειτουργίες των ερυθρών αιμοσφαιρίων είναι να ρυθμίζουν τη θερμοκρασία του σώματός σας. Τα συμπτώματα της αναιμίας είναι τα παγωμένα άκρα, η κόπωση και η ζαλάδα.

Χρειάζεστε περισσότερο λίπος στη διατροφή σας

Τα λιπαρά οξέα έχουν κακή φήμη και πολλοί τα αποφεύγουν. Όμως δεν είναι όλα τα λίπη ίδια, αφού τα μονοακόρεστα και τα πολυακόρεστα λιπαρά οξέα προσφέρουν πολλά οφέλη στην υγεία. Και επειδή βοηθάνε στη διατήρηση της θερμοκρασίας στο σώμα, εάν τα έχετε αποβάλει εντελώς από τη διατροφή σας μπορεί να είναι ένας λόγος που κυρώνετε όλη την ώρα.

Είστε κάτω από το φυσιολογικό σας βάρος

Εάν τρώτε λίγο πιθανώς επιβραδύνεται ο μεταβολισμός σας και όπως γνωρίζουμε αυτό μπορεί να σημαίνει ότι θα νιώθετε συνέχεια ότι κρυώνετε ακόμη κι όταν οι θερμοκρασίες είναι ήπιες.

Δεν πίνετε αρκετό νερό

Εκτός από το πώς το νερό βοηθάει στη διατήρηση του μεταβολισμού σας, συμβάλει επίσης  στη διατήρηση της θερμότητας στο σώμα. Σκεφτείτε ότι το σώμα σας είναι ως επί το πλείστον νερό. Έτσι, εάν είστε αφυδατωμένοι απλά ο οργανισμός σας δεν λειτουργεί σωστά.

Έχετε ανεπάρκεια σιδήρου

Αν δεν παίρνετε αρκετό από αυτό το σημαντικό ορυκτό στη διατροφή σας, θα μπορούσε να προκαλέσει συνεχόμενη αίσθηση ρίγης. Ο σίδηρος βοηθά τα κύτταρα του αίματός σας να μεταφέρουν οξυγόνο, το οποίο παράγει θερμότητα. Επιπλέον η  ανεπάρκεια σιδήρου μπορεί να συμβάλει στον υποθυρεοειδισμό.

Δεν κοιμάστε σωστά

Η κόπωση μπορεί να προκαλέσει ψυχικά και σωματικά προβλήματα και ένα από αυτά είναι ότι κρυώνετε συνέχεια ακόμα και όταν η θερμοκρασία δεν είναι χαμηλή. Επίσης η έλλειψη ύπνου θα μπορούσε να οδηγήσει σε βραδύτερο μεταβολισμό, πράγμα που σημαίνει κακή κυκλοφορία και λιγότερη θερμότητα του σώματος.

Πηγή: jenny.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!