6+1 tips για να αντιμετωπίσεις το hangover!
6+1 tips για να αντιμετωπίσεις το hangover!


Επτά tips που θα σε κάνουν να νιώσεις καλύτερα!

Το πάρτι της Πρωτοχρονιάς πλησιάζει. Μαζί με το πάρτι πλησιάζει και το hangover. Στανταράκι. Πονοκέφαλος, κούραση, ατονία, ζαλάδα. Τι θα κάνεις φέτος για αυτό; Πιστεύεις ότι έχεις βρει το «γιατρικό» ή πάλι θα ψάχνεσαι τελευταία στιγμή, χάνοντας όλη την ημέρα της Πρωτοχρονιάς με ένα κεφάλι… καζάνι; Εμείς θα σου πούμε τι να κάνεις για να αποφύγεις τα χειρότερα. Διάβασε παρακάτω και δεν θα χάσεις.

Φάε πρωινό
Επειδή θα έχει ξημερώσει πριν πας για ύπνο, φρόντισε να αξιοποιήσεις το φως της ημέρας τρώγοντας ένα καλό πρωινό. Όχι, δεν εννοώ να φας «βρώμικο». Καλύτερα να επιλέξεις ένα ξενοδοχείο, να μπεις μέσα, να καθίσεις σε ένα τραπέζι και να απολαύσεις ένα ωραιότατο πρωινό. Αν έχεις και την παρέα σου μαζί, καλώς. Αλλιώς, μη διστάσεις να το κάνεις ακόμη και μόνη. Άλλωστε, το πρωί της Πρωτοχρονιάς στα ξενοδοχεία έχει τον «καλύτερο κόσμο»…

Tip: Μην πιεις καφέ (δεν υπάρχει λόγος). Πιες όσο το δυνατόν περισσότερα υγρά (νερό και χυμούς).

Μπες στο ντους
Και άσε το νερό να τρέξει πάνω σου. Στο σώμα και το κεφάλι σου. Ένα πρωινό καυτό μπάνιο θα αποβάλει τις τοξίνες. Και είναι ό,τι ακριβώς χρειάζεσαι αυτή τη στιγμή.

Tip: Αν έχεις την πολυτέλεια, κάνε ένα αφρόλουτρο. Άναψε κεριά, γέμισε την μπανιέρα με καυτό νερό και μπες μέσα. Πάρε μαζί σου και ένα μπουκάλι νερό και μη βγεις αν δεν το πιεις όλο. Για το Θεό, μην πάρεις μαζί σου τη βότκα που ξέμεινε...

Μπες σε banana mood
Οι μπανάνες περιέχουν μαγνήσιο, κάλιο και σάκχαρα, ουσίες δηλαδή που λείπουν από το σύστημά σου το επόμενο πρωί. Μια μπανάνα την ημέρα το hangover κάνει πέρα!

Tip: Αν μπορείς φτιάξε κι ένα smoothie με μπανάνες, θα το ευχαριστηθείς καλύτερα και -μην ξεχνάς- χρειάζεσαι τα υγρά.

Πες σο-κο-λά-τα
Και φάε κάτι γλυκό. Κι αυτό διότι τα επίπεδα της ζάχαρης στο αίμα σου είναι πολύ χαμηλά από τη στιγμή που θα ξυπνήσεις από την κραιπάλη. Η αλήθεια είναι πως ο οργανισμός σου χρησιμοποιεί κάθε διαθέσιμη ποσότητα σακχάρου για να διαλύσει τους τόνους αλκοόλ που τον… κέρασες. Ένα γλυκάκι, λοιπόν, θα αναπληρώσει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα και θα εξισορροπήσει την κατάσταση.

Tip: Δεν εννοούμε να φας ένα προφιτερόλ. Κάτι «λίγο» εννοούμε. Για να μην παρεξηγούμαστε…


Πάρε 10 κάμψεις
Είναι προφανές ότι αυτό είναι το τελευταίο πράγμα που σου περνάει από το μυαλό να κάνεις όταν βρίσκεσαι σε κατάσταση hangover. Ωστός, να σε ενημερώσω, πως δουλεύει καταπληκτικά. Η γυμναστική θα επιτρέψει στο οξυγόνο να κυκλοφορήσει ξανά στο σύστημά σου, ενώ ο ιδρώτας που θα προκληθεί θα βοηθήσει τον οργανισμό να ξεφορτωθεί γρήγορα τις τοξίνες του αλκοόλ...

Tip: Μην αποφασίσεις να μιμηθείς αποδόσεις... Κομανέτσι. Λίγη αερόβια με τη βοήθεια του YouTube αρκεί.

Λιώσε στον καναπέ
Ξημέρωσε ο Θεός τη μέρα και η νέα χρονιά είναι εδώ. Μην καταπιεστείς, μην βγεις έξω επειδή «ΠΡΕΠΕΙ». Φόρεσε τις πιο ζεστές σου πιτζάμες, φτιάξε ζεστό τσάι, πάρε αγκαλιά την κουβέρτα και άραξε όλη την ημέρα στον καναπέ. Γενικά: Υπνοθεραπεία. Χωρίς τύψεις. Δες καμία ταινία, φάε και καμία σούπα και καλά να είμαστε. Έχεις μπροστά σου 364 μέρες για να διασκεδάσεις (και να ξαναπιείς).

Tip: Άλλωστε, αύριο δεν είναι αργία. Μην τα θέλουμε κι όλα δικά μας… Κοιμήσου νωρίς!


Πιες αλκοόλ
Είναι κατά το «ο έρωτας με έρωτα περνάει». Μπορείς να «επιτεθείς» στον οργανισμό σου, που «βράζει» από αλκοόλ, με μια ακόμη μέρα γεμάτη αλκοόλ. Δεν θα συνέλθεις, είναι δεδομένο. Τουλάχιστον θα έχεις εξαντλήσει όλα τα περιθώρια πριν το πάρεις απόφαση ότι θα πρέπει να μείνεις μία μέρα στον καναπέ (ή το κρεβάτι).

Tip: Μην πιεις αλκοόλ.

Επειδή το hangover μάλλον είναι δεδομένο, προσπάθησε μία από τις παραπάνω προτάσεις (ή τις περισσότερες) και δεν θα χάσεις! Καλή χρονιά και… Καλά να περάσεις!

Πηγή: queen.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!