3 Κινήσεις Mατ για να σώσεις τα αδύναμα μαλλιά σου και να δώσεις υγεία στα νύχια και δέρμα
3 Κινήσεις Mατ για να σώσεις τα αδύναμα μαλλιά σου και να δώσεις υγεία στα νύχια και δέρμα


Τα γερά μαλλιά ομορφαίνουν το πρόσωπο ενώ παράλληλα το απαλό δέρμα και τα γερά νύχια αποτελούν δείγμα καλής υγείας. Τι γίνεται, όμως, όταν το δέρμα δείχνει θαμπό, τα νύχια γίνουν εύθραυστα και τα μαλλιά αρχίσουν να πέφτουν;  

Οι αιτίες για αυτό μπορεί να είναι πολλές. Ωστόσο, καλό είναι να γνωρίζετε ότι για να αποφύγετε τέτοιου είδους προβλήματα, καθοριστικής σημασίας παράγοντας είναι η διατροφή σας.  

Μία υγιεινή και ισορροπημένη διατροφή με ποικιλία τροφών και θρεπτικών συστατικών δεν προστατεύει απλώς την υγεία του οργανισμού σας, αλλά αποτελεί και το μοναδικό εγγυημένο μυστικό για πλούσια, γερά μαλλιά. Κάθε όργανο στο σώμα μας έχει ανάγκη από υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, λίπη, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία για να λειτουργεί σωστά το ίδιο ισχύει και για τα μαλλιά!  

Για να καθυστερήσετε τους φυσιολογικούς μηχανισμούς γήρανσης των μαλλιών καθώς και για να διατηρηθούν τα νύχια και δέρμα υγιή:

 

#1 ακολουθήστε μια διατροφή πλούσια σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.  

Πιο κάτω σας δίνουμε τις  κατηγορίες τροφίμων που θα βοηθήσουν τα μαλλιά να δυναμώσουν: 

  • Κρέας και θαλασσινά: Πρωτεΐνη  
  • Φασόλια και λαχανικά: Φιλικό οξύ 
  • Ξηροί καρποί και ελαιόλαδο: για Βιταμίνη E «η βιταμίνη της νεότητας» 
  • Κίτρινες και κόκκινες πιπεριές : Βιταμίνη C 
  • Γαλακτοκομικά προϊόντα: Βιταμίνη A  

#2 αποφύγετε τις εξαντλητικές δίαιτες  

Προσοχή στις εξαντλητικές  δίαιτες,  μετά από μία αυστηρή δίαιτα, ο ρυθμός πτώσης των μαλλιών σου είναι αυξημένος.

#3 χρησιμοποιείστε κάποιο συμπλήρωμα διατροφής 

Για όσες από εσάς νιώθετε ότι είναι δύσκολο να ακολουθήσετε πιστά μια διατροφή πλούσια σε βιταμίνες μπορείτε να ενισχύσετε τον οργανισμό με ένα συμπλήρωμα διατροφής κατάλληλο, όπως είναι το  High Strength Silica Complex  της Holland & Barrett. 

 

Το Silica Complex της Holland & Barrett είναι ένας συνδυασμός ασβεστίου, μαγνησίου, ψευδαργύρου, υδροχλωρικής βηταΐνης, βορίου και αλογοουράς. Το ασβέστιο και το μαγνήσιο συμβάλλουν στη διατήρηση των κανονικών οστών, ενώ ο ψευδάργυρος βοηθά στη διατήρηση της κανονικής τρίχας, του δέρματος και των νυχιών. Είναι κατάλληλο για χορτοφάγους και vegans.Θα το βρείτε σε όλα τα υποκαταστήματα Holland&Barrett. 

 

 


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!