6+1 tips ομορφιάς για 40άρες!
6+1 tips ομορφιάς για 40άρες!


Tι 30, τι 40 η ηλικία παραμένει ένα νούμερο. Σημασία έχει να έχετε αυτοπεποίθηση και να υποστηρίζετε τα χρόνια σας με την ίδια εμπιστοσύνη που δείχνατε στον εαυτό σας, όταν ήσασταν στα πρώτα -άντα. Δεν υπάρχει τίποτα που να μπορεί να σταματήσει τον χρόνο όπως και εσάς από το να δείχνετε λαμπερές και γοητευτικές και μετά τα 40.

Το σωστό μακιγιάζ, οι κατάλληλες κρέμες και η προστασία του δέρματος είναι το τρίπτυχο της επιτυχίας!

Έντονο κραγιόν
Προτιμήστε έντονα χρώματα στις αποχρώσεις του κραγιόν και αποφύγετε τα ματ και τα nude χρώματα καθώς δίνουν άχρωμο κι αδιάφορο αποτέλεσμα στο μακιγιάζ και δείχνουν τα χρόνια σας. Εναλλακτικά προτιμήστε λιπ γκλος σε ροζ αποχρώσεις που δίνουν φρεσκάδα.

Μακιγιάζ στα φρύδια

Το να μεγαλώνεις έχει και τα καλά του καθώς η τριχοφυΐα μειώνεται, οπότε δεν χρειάζεται να είστε με ένα τσιμπιδάκι φρυδιών στο χέρι καθημερινά. Παρόλα αυτά, είναι σημαντικό να τονίζετε τα φρύδια σας με μολύβι για πιο έντονο βλέμμα!

Προσοχή στο ρουζ

Χρησιμοποιείστε ρουζ απαλών αποχρώσεων και μόνο στην περιοχή των μήλων καθώς οι έντονες αποχρώσεις επιβαρύνουν το δέρμα σας και τονίζουν τις ρυτίδες.

Αντηλιακό όλους τους μήνες

Το αντηλιακό είναι σημαντικό όλες τις εποχές του χρόνου. Ένας βασικός παράγοντας που οδηγεί την γήρανση του δέρματος είναι ο ήλιος. Σε μια χώρα όπως η Ελλάδα, είναι απαραίτητο οι γυναίκες να φορούν αντηλιακό ακόμη και το χειμώνα καθώς λειτουργεί σαν κρέμα που καθυστερεί την γήρανση.

Serum ματιών

Η περιοχή γύρω από τα ματιά μαρτυρά την ηλικία μας! Επενδύοντας σ' ένα serum και χρησιμοποιώντας το με επιμέλεια καθημερινά. Έτσι, μειώνετε την εμφάνιση μαύρων κύκλων και κάνετε τα μάτια να φαίνονται ξεκούραστα. Επιλέξτε serum που να έχουν βιταμίνη Α και υαλουρανικό οξύ έτσι ώστε να επανέλθει η ελαστικότητα στο δέρμα.

Kρέμα Νυκτός

Η κρέμα νυκτός είναι απαραίτητη μετά τα 40, όχι μόνο γιατί δίνει φρεσκάδα στο δέρμα αλλά και επειδή το ενυδατώνει. Μην... τσιγκουνευτείτε την αγορά μιας καλή κρέμας, γιατί σίγουρα δεν θα το μετανιώσετε. Φροντίστε να επιλέξετε κρέμα που να ταιριάζει στην ηλικία σας και να περιέχει υαλουρανικό.

Πολύ νερό

To σώμα και γενικά ο οργανισμός  χρειάζεται συνεχή ενυδάτωση γι'αυτό και χρειάζεται να πίνετε αρκετή ποσότητα νερού μέσα στη μέρα. Το δέρμα αφυδατώνεται πιο γρήγορα μετά τα 40 οπότε -μην ξεχνιέστε.

Πηγή: mama365.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!