Χρήσιμες συμβουλές ομορφιάς για κάθε γυναίκα
Χρήσιμες συμβουλές ομορφιάς για κάθε γυναίκα


Δεν επιλέγουμε πάντα την πιο κατάλληλη στιγμή για να απλώσουμε στο πρόσωπο την κρέμα μας...

Πολλές γυναίκες δεν γνωρίζουν ότι τα καλλυντικά που φροντίζουν την επιδερμίδα του προσώπου δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται όλες τις ώρες. Για παράδειγμα, οι αντιοξειδωτικές φόρμουλες είναι καλύτερο να εφαρμόζονται το πρωί αντί για το βράδυ, ώστε να εισχωρούν πιο αποτελεσματικά οι βιταμίνες στο δέρμα.

Αντίθετα, τα απολεπιστικά προϊόντα ή όσα περιέχουν ρετινόλη και πεπτίδια είναι πιο δραστικά τη νύχτα. Στην πρώτη περίπτωση, αυτό συμβαίνει γιατί ενώ κοιμόμαστε ο οργανισμός αποβάλλει με φυσικό τρόπο τα νεκρά κύτταρα και το πρωί το πρόσωπο είναι πιο ξεκούραστο, επομένως ένα προϊόν που έχει αντιοξειδωτική δράση θα βοηθήσει ώστε το αποτέλεσμα να είναι πιο άμεσο. Στη δεύτερη περίπτωση, οι φόρμουλες που περιέχουν ρετινόλη ή πεπτίδια χρειάζονται περίπου οκτώ ώρες για να δράσουν σωστά, οπότε τι καλύτερο από την ώρα του ύπνου, κατά την οποία το δέρμα είναι καθαρό, χαλαρό και προστατευμένο από εξωτερικές επιθέσεις.

Επιπλέον, δεν χρειάζεται να περιμένεις να πατήσεις τα σαράντα για να χρησιμοποιήσεις συνθέσεις κατά της γήρανσης! Πολλοί δερματολόγοι παρατηρούν πως οι νεότερες γυναίκες διστάζουν να εντάξουν στην καθημερινή τους περιποίηση αντιγηραντικά προϊόντα, όταν μάλιστα είναι ακόμα... νωπές οι μνήμες της ακμής και της υπερβολικής λιπαρότητας, που τις βασάνιζαν για χρόνια.

Στην πραγματικότητα είναι ευκολότερη η διέγερση της παραγωγής κολλαγόνου στην ηλικία των τριάντα παρά στην ηλικία των σαράντα και άνω! Το μυστικό είναι να παρατηρούμε τις αλλαγές.

Οι ρυτίδες στην ηλικία των είκοσι πέντε με τριάντα μοιάζουν με αχνές ζάρες, οι οποίες πολλές φορές νομίζουμε ότι οφείλονται στην ξηρότητα του δέρματος. Οι ειδικοί, λοιπόν, προτείνουν από τη δεκαετία των τριάντα να επενδύουμε σε κρέμες και σέρουμ που περιέχουν πεπτίδια. Βοηθούν στη γέννηση νέου κολλαγόνου και στην αναδόμηση του δέρματος.

Πηγή: queen.grr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!