Τα 6 βήματα προς το τέλειο μαύρισμα
Τα 6 βήματα προς το τέλειο μαύρισμα


Αν θέλεις να έχεις, λοιπόν, φέτος το πιο τέλειο μαύρισμα και την ίδια ώρα, να μη θέσεις σε κίνδυνο την επιδερμίδα σου, τότε τα παρακάτω tips αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου.

Μπορεί τον περασμένο μήνα ο καιρός να χάλασε τα σχέδιά σου, ωστόσο, πλέον η θερμοκρασία βρίσκεται σε ανοδική πορεία και αυτό σημαίνει ότι θα απολαύσεις στο έπακρο τις εξορμήσεις σου στη πλαζ.

Για να πετύχεις, βέβαια, το τέλειο μαύρισμα και να γίνεις η απόλυτη Summer Queen του φετινού Καλοκαιριού, δεν αρκεί να ξαπλώνεις με τις ώρες κάτω από τον καυτό ήλιο και να αλλάζεις πλευρά κάθε πέντε λεπτά. Το τέλειο μαύρισμα χρειάζεται σχέδιο και κυρίως, την κατάλληλη προετοιμασία. Αν θέλεις να έχεις, λοιπόν, φέτος το πιο τέλειο μαύρισμα και την ίδια ώρα, να μη θέσεις σε κίνδυνο την επιδερμίδα σου, τότε τα παρακάτω tips αξίζουν σίγουρα την προσοχή σου.

Κάνε απολέπιση και ενυδατώσου
Αν θέλεις το μαύρισμά σου να έχει διάρκεια, τότε φρόντισε να κάνεις τουλάχιστον δυο φορές την εβδομάδα απολέπιση. Το scrub ελευθερώνει τους φραγμένους πόρους, τονώνει την κυκλοφορία του αίματος και κάνει το δέρμα σου λαμπερό και λείο. Το πιο σημαντικό στοιχείο είναι βεβαία πως με την απολέπιση τα νεκρά κύτταρα απομακρύνονται από την επιδερμίδα σου και τα προϊόντα προστασίας και ενίσχυσης μαυρίσματος που εφαρμόζεις για την ηλιοθεραπεία, απορροφώνται πιο γρηγορά. Αυτό σημαίνει πως θα αποκτήσεις πιο εύκολα το τροπικό μαύρισμα που ονειρεύεσαι! Για επιπλέον περιποίηση, μην ξεχάσεις να απλώσεις την ενυδατική σου στο λείο δέρμα σου το βράδυ πριν την εξόρμησή σου στη πλαζ!

Φάε τις κατάλληλες τροφές
Αν δεν το γνώριζες, ήρθε η ώρα να μάθεις πως υπάρχουν τροφές οι οποίες μπορούν να σε βοηθήσουν να αποκτήσεις το τέλειο μαύρισμα καθώς περιέχουν τα κατάλληλα συστατικά. Ποια είναι αυτά; Η βιταμίνη Α, τα καροτινοειδή, τα φλαβονοειδή, β-καροτένιο και φυσικά το λυκοπένιο που ενισχύει το μαύρισμα και προσφέρει αντιοξειδωτική προστασία στο δέρμα. Θα τα βρεις -μεταξύ άλλων- στα καρότα, τα αβγά, τα ροδάκινα, τη μαύρη σοκολάτα (ω, ναι), τα βερίκοκα, τα δαμάσκηνα και τις τομάτες.

Βρες το κατάλληλο προϊόν για προστασία και ενεργοποίηση μαυρίσματος
Από τη λίστα μας δεν θα μπορούσε να απουσιάζει το θέμα της αντηλιακής προστασίας. Όσο και να θέλεις να μαυρίσεις γρήγορα και εύκολα είναι λάθος να μην χρησιμοποιήσεις αντηλιακό (ή ακόμα χειρότερα να βάλεις gel και άλλα ενισχυτικά μαυρίσματος) από τα πρώτα μπάνια. Η προστασία από τη UV είναι ό,τι πιο σημαντικό για την επιδερμίδα σου και με τα καταλληλά προϊόντα θα μπορέσεις να προστατευτείς από τις βλαβερές ακτίνες του ήλιου και παράλληλα να ενισχύσεις με φυσικό τρόπο το μαύρισμα σου. Αν δεν ξέρεις τι να διαλέξεις για προστασία κάτω από τον ήλιο, το σίγουρο είναι πως το προϊόν που θα πάρεις πρέπει να έχει φίλτρα UVA/UVB με επαρκές SPF για προστασία και φυσικά συστατικά  για ενίσχυση του μαυρίσματος.

Βρες τα κατάλληλα φίλτρα για το πρόσωπο
Φυσικά, μεγάλη έμφαση πρέπει να δώσεις και στο πρόσωπό σου το οποίο το Καλοκαίρι είναι ιδιαίτερα εκτεθειμένο στον ήλιο -και εκτός παραλίας! Φρόντισε, απλώς να κάνεις την κατάλληλη επιλογή ανάλογα με τις ανάγκες της επιδερμίδας σου. Έχεις ευαίσθητη επιδερμίδα και θέλεις μια αντηλιακή κρέμα που λειτουργεί κατά της της πρόωρης γήρανσης και των πανάδων; Μήπως χρειάζεσαι ένα προϊόν που απορροφά τη λιπαρότητα και χαρίζει ένα ματ αποτέλεσμα ή έχεις ανάγκη από αντηλιακή προστασία και διακριτικό χρώμα για κάλυψη των δυσχρωμιών; «Τσέκαρε» τους τρεις παραπάνω παράγοντες και κάνε την επιλογή σου.

Κάνε ντους κατευθείαν και ενυδατώσου

Μην ξεχνάς ακόμη πως το να κάνεις ένα ντους αμέσως μετά την ηλιοθεραπεία είναι μια εξαιρετικά καλή κίνηση για το σώμα σου αφού θα αφαιρέσει το αλάτι, την άμμο και τις ακαθαρσίες και θα σε δροσίσει. Εξίσου σημαντικό, όμως, είναι να ενυδατώνεις το δέρμα σου έπειτα από την έκθεσή σου στον ήλιο.

Φρόντισε να είναι πάντα σωστό το… timing

Τέλος, φρόντισε να θυμάσαι τα πάντα πως σε αυτή τη ζωή είναι θέμα σωστού… timing. Αν δεν το γνώριζες, καλό είναι να έχεις πλέον κατά νου ότι το να κάθεσαι με τις ώρες κάτω από τον ήλιο δεν έχει κάποιο νόημα, διότι το δέρμα σου μπορεί να παράγει καθημερινά μια συγκεκριμένη ποσότητα μελανίνης. Έπειτα από ένα σημείο, δεν  μπορεί να δημιουργήσει περισσότερη και αυτό σημαίνει ότι ούτε εσύ θα μαυρίσεις επιπλέον. Μην ξεχνάς ακόμη πως οι γιατροί υποστηρίζουν ότι καλό είναι να μην μένεις στον ήλιο μεσημβρινές ώρες από τις 12 έως τις 4 το απόγευμα, ακόμη και αν στον ουρανό υπάρχουν συννεφάκια!

Όπου και αν πας φέτος, να θυμάσαι πως το καλοκαίρι είναι μόνο στιγμές, στιγμές ξεγνοιασιάς, φροντίδας, προστασίας και αγάπης. Φρόντισε, λοιπόν, να το χαρείς με αυτοπεποίθηση, το τέλειο μαύρισμα και κυρίως, την κατάλληλη προστασία!

Πηγή: queen.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!