9+1 τρικ για να έχει διάρκεια το μακιγιάζ
9+1 τρικ για να έχει διάρκεια το μακιγιάζ


Το χειμώνα το μακιγιάζ διαρκεί χωρίς πολλή προσπάθεια. Το καλοκαίρι, όμως, είναι δύσκολο να διατηρήσεις το makeup ανέγγιχτο από το πρωί έως το βράδυ... εκτός αν ξέρεις τον σωστό, ή μάλλον τους σωστούς τρόπους. Ευτυχώς για εμάς, υπάρχουν πολλά έξυπνα tips που μπορούμε να εφαρμόσουμε για να παραμείνουμε λαμπερές και όμορφες όλη μέρα.

Kόλπο για το κραγιόν vol. 1

Γεμίστε τα χείλη με ένα μολύβι στην ίδια απόχρωση με το κραγιόν πριν το εφαρμόσετε. Το σημαντικό είναι να προσέξετε να μην υπάρχει μεγάλη διαφορά στο χρώμα και να μην το παρακάνετε με την ποσότητα που θα βάλετε. Θυμίζουμε ότι το ενυδατικό χειλιών πριν από οτιδήποτε είναι απαραίτητο για την ενυδάτωση των χειλιών.

Το primer το σωστό

Το εφαρμόζετε πριν οποιοδήποτε άλλο προϊόν στο πρόσωπο γιατί λειτουργεί σαν σταθεροποιητική βάση για το μακιγιάζ. Αν έχετε λιπαρή επιδερμίδα, προτιμήστε ένα primer με ματ υφή για να μην γυαλίζει το πρόσωπό σας.

Κόλπο για το κραγιόν vol. 2

Αν το πρώτο κόλπο, σας πέφτει «βαρύ» ή αν πολύ απλά δεν χρησιμοποιείτε μολύβι χειλιών, δοκιμάστε το εξής: αφού βάλετε το κραγιόν, ταμπονάρετε τα χείλη σε ένα κομμάτι χαρτί και με ένα πινέλο εφαρμόστε λίγη πούδρα (ακόμα καλύτερα αν έχετε διαφανή πούδρα), όπως βλέπετε στη φωτογραφία. Καλύψτε με ακόμα ένα στρώμα κραγιόν και είστε έτοιμη.

Λίγα προϊόντα και καλά

Η λογική είναι απλή: όσο περισσότερα προϊόντα βάλετε, τόσο πιο εύκολα θα ξεθωριάσουν- οι πολλές στρώσεις θα φεύγουν μια-μια λόγω του ιδρώτα. Γι’ αυτό, προτιμήστε λίγα προϊόντα που θα κρατήσουν και δεν θα επιβαρύνουν την επιδερμίδα σας. Η ιδανική λύση είναι να εφαρμόσετε μία απλή BB ή CC cream που θα σταθεροποιήσετε με πούδρα.

Tips για τις φανς του λιπ-γκλος

Αν προτιμάτε το λιπ γκλος επειδή έχει πιο ελαφριά υφή, θυμηθείτε την επόμενη φορά να απλώσετε πρώτα μία μικρή ποσότητα κονσίλερ στα χείλη και μετά να το εφαρμόσετε.

Για ακαταμάχητες βλεφαρίδες

Ο ιδρώτας κάνει πολλές φορές τη μάσκαρα να στάζει και εμάς να μοιάζουμε με... πάντα. Για να αποφύγετε αυτού του είδους τα ατυχήματα, σας προτείνουμε ν’ αφήσετε στην άκρη την αγαπημένη σας μάσκαρα και να προτιμήσετε το ειδικό ψαλίδι για βλεφαρίδες. Το αποτέλεσμα είναι πιο φυσικό και οι βλεφαρίδες δεν θα «κολλάνε» μεταξύ τους,.

Πώς να εφαρμόσετε το ρουζ για να διαρκέσει

Ο σκοπός είναι να το «κλειδώσετε» έτσι ώστε να μην σβηστεί κατά τη διάρκεια της ημέρας. Ο τρόπος είναι απλός: εφαρμόστε κανονικά το makeup ή τη BB cream, στη συνέχεια βάλτε με ένα πινέλο το ρουζ και μετά εφαρμόστε την πούδρα.

Σκιά ματιών πριν το eye-liner

Επιλέξτε μία ουδέτερη σκιά ματιών που θα εφαρμόσετε στο βλέφαρο πριν βάλετε το eyeliner. Η σκιά θα λειτουργήσει σταθεροποιητικά και θα κάνει το eyeliner να διαρκέσει όλη μέρα.

Νωπό πινέλο για τη σκιά ματιών

Προσοχή: το πινέλο δεν χρειάζεται να είναι βρεγμένο γιατί σε αυτή την περίπτωση δεν θα πετύχετε το αποτέλεσμα που θέλετε- φροντίστε απλώς να είναι λίγο νωπό πριν το ακουμπήσετε μέσα στη σκιά.

... ή λίγο κονσίλερ

Μία μικρή ποσότητα κονσίλερ στο βλέφαρο θα βοηθήσει τη σκιά ματιών να διατηρηθεί όλη μέρα, «κλειδώνοντάς» την.

Πηγή: mama365.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!