Έτσι θα αντιμετωπίσετε τη γυαλάδα του προσώπου σας
Έτσι θα αντιμετωπίσετε τη γυαλάδα του προσώπου σας


Έτσι θα αντιμετωπίσετε τη γυαλάδα του προσώπου σας
Οι πόροι εκκρίνουν φυσικά έλαια για να ενυδατώνουν το λιπαρό δέρμα σας, αλλά όταν αυτά αναμειγνύονται με το μακιγιάζ σας, τότε το τελικό αποτέλεσμα είναι η γυαλάδα στο πρόσωπο.

  • Τι μπορείτε να κάνετε
    Βεβαιωθείτε ότι κάνετε σωστά τον καθαρισμό στο πρόσωπό σας το πρωί. Αν δεν έχετε ένα καθαριστικό με τουλάχιστον 2% σαλικυλικό οξύ και έχετε λιπαρό δέρμα, θα πρέπει να αγοράσετε ένα. Το σαλικυλικό οξύ θα διασπάσει το λάδι στο δέρμα χωρίς να ξηράνει το πρόσωπό σας. Επίσης, πλένετε τα χέρια σας πριν πλύνετε το πρόσωπό σας, για να αποφύγετε να μεταφέρετε τα έλαια από τα δάχτυλά σας επάνω στο δέρμα σας.
  • Πρώτα απ’ όλα χρησιμοποιείστε ειδική ενυδατική κρέμα για λιπαρές επιδερμίδες και ματ αποτέλεσμα.
  • Το ίδιο πρέπει να προσέξετε και για το make up σας. Να είναι ματ και ειδικό για λιπαρές επιδερμίδες.
  • Όταν η γυαλάδα κάνει την παρουσία της κατά τη διάρκεια της ημέρας, σκουπίστε το μέτωπο, το πιγούνι και τη μύτη σας ταμπονάροντας με ένα απορροφητικό χαρτομάντιλο και απλώστε ξανά πούδρα.
  • Aν βρεθείτε σε πολύ ζεστό περιβάλλον και νιώθετε τη λιπαρότητα να εντείνεται, τοποθετήστε στο πρόσωπό σας ένα χαρτομάντιλο και περάστε από πάνω ένα παγάκι (χωρίς να διαποτίσει το χαρτομάντιλο). Θα απορροφήσει τη λιπαρότητα και θα δροσίσει το πρόσωπο χωρίς να το βρέξει.
  • Επίσης, σε γενικές γραμμές, να προσέχετε το τι τρώτε: Αποφύγετε τα κοκτέιλ και τις πικάντικες τροφές. Διαστέλλουν τα αιμοφόρα αγγεία και σας κάνουν να ιδρώνετε.
  • Περιοριστείτε σε ένα ποτό το βράδυ και μην τρώτε πολύ πικάντικες τροφές πάνω από μία φορά την εβδομάδα. Επίσης, τρώτε περισσότερα καρότα, πεπόνι και σπανάκι.

Πηγή: mothersblog.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!