Sneakers φτιαγμένα από... δένδρα!
Sneakers φτιαγμένα από... δένδρα!


Και δεν μιλάμε μεταφορικά, κυριολεκτούμε.

Πολύ λίγα brands παπουτσιών στην ιστορία της βιομηχανίας της μόδας είχαν την ραγδαία και απότομη επιτυχία των Allbirds. Λανσαρίστηκαν το 2016 και έκτοτε έχουν μείνει πιστά τόσο στις minimal γραμμές τους, όσο και στις ηθικές αξίες πίσω από την παραγωγή τους, καθώς για τα sneakers χρησιμοποιείται μόνο μαλλί από βιώσιμες πηγές. Καθόλου αναπάντεχα, λοιπόν, έγιναν η αγαπημένη επιλογή τόσο των tech geeks στη Silicon Valley όσο και πολλών fashion influencers.

Πλέον τα Allbirds είναι έτοιμα για «το επόμενο βήμα» (κυριολεκτικά και μεταφορικά) καθώς μόλις κυκλοφόρησαν μια νέα συλλογή sneakers που πρεσβεύει και αυτή τις αρχές της «βιώσιμης υπόδησης», καθώς το ύφασμα των παπουτσιών προέρχεται από πολτό ξύλου. Για την ακρίβεια, το υλικό του υφάσματος παράχθηκε από πολτό ξύλων ευκαλύπτου, του οποίο οι ιδιότητες καθιστούν τα συγκεκριμένα sneakers σπουδαία: Διαθέτουν δροσερή υφή, που δεν επηρεάζεται ούτε από τις πιο υψηλές θερμοκρασίες, η οποία σε συνδυασμό με τη διχτυωτή πλέξη επιτρέπει στο πόδι σου να αναπνέει και να μην ιδρώνει. Πραγματικά, δεν θα χρειαστεί να φορέσεις κάλτσες με αυτά τα sneakers και δεν θα φοβηθείς για την κακοσμία των ποδιών.

Όπως δήλωσε ο συνιδρυτής του brand, Tom Brown, το βασικό τους κίνητρο δεν ήταν μόνο να ευαισθητοποιήσουν οικολογικά τους καταναλωτές, αλλά και να διαψεύσουν όλες τις προκαταλήψεις σχετικά με την ποιότητα αυτών των υλικών. Ακόμα και ο πλέον αδιάφορος για την οικολογία αγοραστής, θα διαπιστώσει ότι έχει αγοράσει ένα εξαιρετικής ποιότητας προϊόν. «Δεν είναι μόνο ηθικά σωστό να χρησιμοποιούμε τέτοια υλικά, αλλά και επιχειρηματικά σωστό, αφού μπορούν να μας δώσουν πολύ ποιοτικά προϊόντα», συμπλήρωσε. Η συλλογή αθλητικών παπουτσιών έρχεται σε τρία μοντέλα: runners, slip-ons και boat shoes (αυτή η γραμμή είναι νέα προσθήκη καθώς δεν υπήρχε στις προηγούμενες συλλογές) και το κόστος είναι ανεκτό, αφού οι τιμές τους ξεκινάμε από τα 95 δολάρια.

Πηγή: queen.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!