Η νηστεία κάνει καλό στο δέρμα σου!
Η νηστεία κάνει καλό στο δέρμα σου!


Τα οφέλη της νηστείας στον οργανισμό μας είναι πολλά.

Η νηστεία μας αποτοξινώνει, φέρνει στο πιάτο μας περισσότερες φυτικές ίνες και μας βοηθάει να αποφύγουμε την υπερκατανάλωση ζωικού λίπους. Κάτι που μπορεί να μη γνωρίζετε, όμως, είναι ότι αποτελεί μία από τις καλύτερες "δίαιτες" για το δέρμα μας. Αυτό φυσικά ισχύει στην περίπτωση που κάνουμε τις κατάλληλες επιλογές. Φρούτα, λαχανικά και δημητριακά ολικής άλεσης βοηθούν στην εύρυθμη λειτουργία του οργανισμού μας, αλλά και στην απόκτηση μίας αψεγάδιαστης επιδερμίδας.

Και αυτό διότι είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά, τα οποία μας βοηθούν να καταπολεμήσουμε τις ελεύθερες ρίζες, οι οποίες συμβάλλουν στην εμφάνιση ρυτίδων, κηλίδων και άλλων σημαδιών που μαρτυρούν την ηλικία μας…

Επιπλέον, η αποχή από τα γαλακτοκομικά προϊόντα κατά τη διάρκεια των 40 ημερών της νηστείας μπορεί να μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε τα σπυράκια. Άλλωστε, αρκετές μελέτες δείχνουν πως η ακμή συνδέεται με την κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων, η οποία αυξάνει τα επίπεδα της ινσουλίνης στον οργανισμό μας, που με τη σειρά τους οδηγούν στην εμφάνιση ακμής. Στην επιδείνωση της ακμής μπορούν επίσης να συντελέσουν οι τροφές με υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, οι οποίες αυξάνουν απότομα το σάκχαρο στο αίμα.

Τα θαλασσινά όπως τα καλαμάρια, το χταπόδι και η σουπιά κάνουν καλό στη επιδερμίδα, καθώς περιέχουν Ωμέγα 3 λιπαρά οξέα, τα οποία συμβάλλουν στην αντιμετώπιση φλεγμονών σε όλο τον οργανισμό. Πλούσιες πηγές των εν λόγω λιπαρών οξέρων είναι επίσης το άγριο ρύζι, το τόφου (ένα είδος τυριού από γάλα σόγιας), οι ξηροί καρποί όπως τα αμύγδαλα και τα καρύδια, ο λιναρόσπορος, το λινέλαιο, το σπανάκι, το αβοκάντο.

Η αποτοξίνωση του οργανισμού που συντελείται κατά τη διάρκεια της νηστείας θα κάνει το δέρμα μας να λάμψει! Η αποτοξίνωση από τα ζωικά λίπη δεν θα μας βοηθήσει μόνο βελτιώσουμε την ποιότητα του δέρματός μας, αλλά και να μειώσουμε το σωματικό μας λίπος. Αυτό φυσικά μπορεί να γίνει, επιλέγοντας τροφές που είναι πλούσιες σε πρωτεΐνες και φτωχές σε λίπος. Τα λαχανικά και οι ξηροί καρποί, για παράδειγμα, είναι ιδανικές επιλογές για σνακ. Μην ξεχνάτε να τα καταναλώνετε σε τακτά χρονικά διαστήματα!

Πηγή: sarakosti.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!