8+1 tips στο μακιγιάζ που κάθε γυναίκα πρέπει να γνωρίζει!
8+1 tips στο μακιγιάζ που κάθε γυναίκα πρέπει να γνωρίζει!


Κραγιόν που διαρκεί, επαγγελματικό «σβήσιμο» λαθών στο μακιγιάζ, tips για τη σωστή εφαρμογή της μάσκαρας και πολλά ακόμη μυστικά που πρέπει να ξέρετε ακόμα κι αν βάφεστε σπανίως. Είναι απλά, είναι πρακτικά και απευθύνονται σε μας τις… αρχάριες.
Φύγαμε:

Κάντε το μολύβι eyeliner χρησιμοποιώντας έναν αναπτήρα

Αν το eyeliner έχει τελειώσει, μπορείτε να έχετε το ίδιο (περίπου) αποτέλεσμα λιώνοντας ελαφρά τη μύτη ενός μαύρου μολυβιού με έναν αναπτήρα για 2-3 δευτερόλεπτα. Αφήστε το να κρυώσει για 10-15 δευτερόλεπτα και εφαρμόστε.

Λευκή βάση για να αναδείξετε το χρώμα οποιασδήποτε σκιάς

Για να φωτίσετε τη σκιά ματιών που θα χρησιμοποιήσετε και να τονίσετε το βλέμμα σας, βάλτε λευκό μολύβι στα βλέφαρά σας. Η συμπαγής υφή του λευκού θα αναδείξει οποιαδήποτε σκιά.

#Smokey effect

Ζωγραφίστε μια δίεση στην εξωτερική γωνία του βλεφάρου σας με ένα σκουρόχρωμο μολύβι ματιών και «ανακατέψτε» το χρώμα μ’ ένα πινέλο, για να αποκτήσετε γρήγορα κι εύκολα smokey eyes.

Χρησιμοποιήστε ένα κουτάλι όταν βάζετε μάσκαρα 

Κρατήστε το κουτάλι πίσω απ’ τις βλεφαρίδες σας όσο βάζετε μάσκαρα, για να αποφύγετε να μουτζουρωθείτε.

Πούδρα για πιο μακριές κι έντονες βλεφαρίδες…

Εφαρμόστε πούδρα με ένα πινέλο στα βλέφαρά σας αφού βάλετε την πρώτη στρώση μάσκαρα και πριν τη δεύτερη. Βάζοντας το ένα στρώμα μάσκαρας πάνω απ’ το άλλο, το μόνο που καταφέρνουμε είναι να επανεφαρμόζουμε το προϊόν στις βλεφαρίδες μας. Η πούδρα θα βοηθήσει τη μάσκαρα να «σταθεροποιηθεί» κάνοντας το βλέμμα σας ακόμα πιο έντονο.

…αλλά και για κραγιόν που διαρκεί

Αφού βάλετε κραγιόν, εφαρμόστε απαλά ένα χαρτομάντηλο στα χείλη σας και περάστε από πάνω με ένα πινέλο ταμποναριστά λίγη πούδρα. Έτσι, θα «σφραγίσετε» το χρώμα.

O σωστός τρόπος να εξαφανίσετε τους μαύρους κύκλους

Ο καλύτερος τρόπος να εφαρμόσετε το concealer όταν θέλετε να κρύψετε τους μαύρους κύκλους είναι να σχηματίσετε ένα τρίγωνο, ακριβώς κάτω απ’ τα μάτια σας. Μ’ αυτόν τον τρόπο, δημιουργείτε την ψευδαίσθηση ενός πιο νεανικού δέρματος και τονίζετε παράλληλα το βλέμμα σας.

Διορθώστε μουτζούρες και λάθη με λίγο concealer πάνω σε μία μπατονέτα

Κρατήστε κάθετα τη μάσκαρα όταν βάφετε τις κάτω βλεφαρίδες 

Χρησιμοποιήστε την άνω άκρη απ’ το βουρτσάκι για να βάψετε τις βλεφαρίδες σας, ούτως ώστε να αποφύγετε ατυχήματα και μουτζωράματα που θα σας κοστίσουν σε χρόνο, αλλά και να δώσετε έξτρα όγκο στις -συνήθως άτονες- κάτω βλεφαρίδες.

Πηγές: Cosmopolitan.com και Brightside.me

 


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!