4 χρήσιμα tips για να λύσεις το πρόβλημα με τις ραγάδες πριν το καλοκαίρι!
4 χρήσιμα tips για να λύσεις το πρόβλημα με τις ραγάδες πριν το καλοκαίρι!


Μάθε όλους τους τρόπους για να τις αντιμετωπίσεις και ξεκίνησε από σήμερα!

Οι ραγάδες στο σώμα είναι ουλές που μοιάζουν με ραβδώσεις και εμφανίστηκαν έπειτα από μεγάλη απώλεια βάρους, εγκυμοσύνη ή επειδή η ποιότητα του δέρματος είναι τέτοια που τις προκαλεί. (π.χ. αν είναι πιο λεπτό έχει προδιάθεση). Ο τρόπος για να τις σβήσουμε είναι να προκαλέσουμε τον οργανισμό να επουλώσει την ουλή. Αυτό προϋποθέτει κάποιον ήπιο και ελεγχόμενο τραυματισμό του ώστε να παράξει καινούριο κολλαγόνο και ελαστίνη. Τι μας αποκαλύπτουν οι δερματολόγοι;

1. Ας είμαστε ειλικρινείς! Βελτιώνονται, αλλά πολύ δύσκολα σβήνουν αν έχουν ήδη αποκτήσει λευκή απόχρωση.

2. Το λέιζερ είναι μία από τις πιο δραστικές θεραπείες: Στην αρχή οι ραγάδες φαίνονται κόκκινες. Τότε είναι η κατάλληλη στιγμή να τις στοχεύσουμε με το λέιζερ και να μειώσουμε τη φλεγμονή. Άλλες μέθοδοι είναι το Fraxel που τραυματίζει επιλεκτικά το δέρμα δίνοντάς του την ευκαιρία να επουλωθεί με την παραγωγή καινούριου κολλαγόνου.

3. Η καλή ενυδάτωση του δέρματος πάντα βοηθάει. Επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι μειώνουν σημαντικά την όψη των ραβδώσεων, ακόμα και των λευκών που είναι εγκατεστημένες και επομένως πιο δύσκολες να υποχωρήσουν.

4. Η ρετινόλη είναι μια δραστική ουσία που προάγει την παραγωγή κολλαγόνου και περιέχεται σε στοχευμένα προιόντα για το σώμα, που θα βρεις εύκολα στο εμπόριο.

Πηγή: queen.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!