6+1 λάθη στα ψώνια που χαλάνε το budget αλλά και την γκαρνταρόμπα μας!
6+1 λάθη στα ψώνια που χαλάνε το budget αλλά και την γκαρνταρόμπα μας!


Το πιο διαδεδομένο και αγαπητό σπορ των γυναικών, δηλαδή το shopping, μπορεί να είναι μία από τις πιο ευχάρισες ασχολίες που θα θέλαμε να κάνουμε και καθημερινά, αν γινόταν, πολλές φορές όμως κρύβει και ορισμένες παγίδες. Αλήθεια, έχετε σκεφτεί ποτέ τυχόν λαθάκια που μπορεί να κάνετε όταν πηγαίνετε στα καταστήματα, τα οποία όχι μόνο χαλάνε το budget σας αλλά γεμίζουν και χωρίς λόγο την γκαρνταρόμπα σας; 

Δεν κάνετε έρευνα αγοράς

Ο πιο βολικός τρόπος για να συγκρίνετε τιμές για ένα συγκεκριμένο item που μπορεί να θέλετε είναι να επιλέγετε να ψωνίζετε σε ένα εμπορικό κατάστημα όπου θα τα βρείτε όλα μαζεμένα. Όμως, ακόμα πιο απλό στις μέρες μας, είναι να κάνετε πρώτα μια online έρευνα που θα σας κατευθύνει στο κατάστημα και την εταιρία που σας συμφέρει περισσότερο.

Δεν φοράτε αυτά που αγοράζετε

Και καταλήγετε τελικά να τα ξεχνάτε, να περνάνε οι σεζόν και να μην είναι επίκαιρα ή, απλά, να τα βαριέστε επειδή έχει περάσει ο ενθουσιασμός.

Δεν σκέφτεστε αν ταιριάζουν αυτά που αγοράζετε με αυτά που έχετε

Κάθε stylish γυναίκα στην εποχή μας ξέρει πια ότι το στιλ δεν κρύβεται στα πολλά ρούχα και αξεσουάρ αλλά στο πώς συνδυάζει τα ήδη υπάρχοντα μεταξύ τους. Και με ό,τι νέο αγοράζει.

Πετάτε τα «παλιά» σας ρούχα

Αν έχετε σιγουρευτεί ότι κάτι θέλει πέταμα και ότι δεν χρειάζεται απλά λίγο καθαριστήριο, λίγο στένεμα ή κάποια άλλη διόρθωση που θα το ανανεώσει, τότε καλά κάνετε. Αν όμως σας αρέσει και μπορεί να επανέλθει σε καλή κατάσταση, προσπαθήστε το!

Αγοράζετε trends που δεν σας ταιριάζουν

Απλά και μόνο επειδή τα φόρεσε κάποια επώνυμη ή τα διαβάσατε κάπου – (αν τα διαβάσατε βέβαια εδώ στο jenny.gr τότε συγχαρητήρια, καλά κάνετε hehe!). Είναι γεγονός όμως πως όταν δεν μας ταιριάζει κάτι, δεν υπάρχει κα-νέ-νας λόγος να χαλάσουμε τα χρήματά μας για να το αποκτήσουμε απλά για να είμαστε «in».

Ψωνίζετε παρορμητικά

Συνήθως οι γυναίκες το παθαίνουμε αυτό όταν περνάμε μία περίοδο stress και νιώθουμε ότι απλά «θέλουμε κάτι να αγοράσουμε». Κάτι που έχει αντίκτυπο και στο budget και στη ντουλάπα μας.

Αγοράζετε πράγματα για «όταν»

Για «όταν» χάσετε κιλά, για «όταν» αλλάξετε χρώμα μαλλιών, για «όταν» κανονίσετε εκείνο το  reunion με τις φίλες σας. Απλά, don’t.

Πηγή: jenny.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!