Για απώλεια βάρους… πείτε όχι σε αυτά τα υλικά στη σαλάτα!
Για απώλεια βάρους… πείτε όχι σε αυτά τα υλικά στη σαλάτα!


Όσοι νομίζετε ότι οι σαλάτες δεν παχαίνουν κάνετε λάθος.

Όσοι νομίζετε ότι οι σαλάτες αποτελούν την αλάνθαστη επιλογή μεσημεριανού γεύματος εάν θέλετε να χάσετε κιλά, μη βιάζεστε να βγάλετε συμπεράσματα. Ακριβώς επειδή είναι σαλάτες δεν σημαίνει ότι είναι πάντα υγιεινές και χαμηλές σε θερμίδες. Η παγίδα κρύβεται στα υλικά που χρησιμοποιείτε τα οποία μπορούν να μετατρέψουν τη σαλάτα σας σε θερμιδική βόμβα. Ας δούμε λοιπόν παρακάτω τι δεν πρέπει να προσθέτετε εάν θέλετε να χάσετε κιλά.

1. Τηγανητό κοτόπουλο ή τηγανιτές γαρίδες. Η πρωτεΐνη βοηθάει στο αίσθημα κορεσμού και σας κρατάει για πολλές ώρες χορτάτους. Όμως εάν θέλετε να μην πάρετε πολλές θερμίδες και να χορτάσετε, αποφύγετε τα τηγανητά και επιλέξτε ψητό κοτόπουλο, γαρίδες, αυγά βραστά ή τόνο σε κονσέρβα.

2. Μπέικον ή ζαμπόν. Οι συγκεκριμένες τροφές το μόνο που προσθέτουν στη σαλάτα σας είναι θερμίδες και κορεσμένα λιπαρά. Αν αυτού εάν προσθέσετε μια με δυο κουταλιές της σούπας αμύγδαλα, καρύδια, φιστίκια ή σπόρους κολοκύθας θα χορτάσετε και θα πάρετε τα καλά λιπαρά οξέα, τα οποία βοηθάνε στη μείωση του σωματικού βάρους.

3. Κρεμώδεις σάλτσες. Οι έτοιμες σάλτσες μπορεί να είναι ο μεγαλύτερος ένοχος που μετατρέπει τη σαλάτα σας θερμιδική βόμβα, προσθέτοντας επιπλέον 200 με 300 θερμίδες ενώ είναι πλούσιες σε νάτριο και κορεσμένα λιπαρά. Η καλύτερη επιλογή είναι να χρησιμοποιήσετε ξύδι βαλσάμικο με λίγο ελαιόλαδο.

4. Κρουτόν. Μια μικρή χούφτα μπορεί να προσθέσει περίπου 100 θερμίδες, πάνω από 200 mg νάτριο και κορεσμένα λιπαρά, χωρίς να σας προσφέρει κάποιο διατροφικό όφελος. Αν θέλετε μια έξτρα γεύση προσθέστε λίγα αποξηραμένα φρούτα, καρύδια και βότανα.

Το συμπέρασμα που βγάζουμε είναι πως ακόμα και εάν πιστεύουμε ότι ένα τρόφιμο είναι υγιεινό, δεν σημαίνει ότι δεν έχει θερμίδες ή ότι δεν μπορεί να αποκτήσει εφόσον προσθέσουμε κάποια επιπλέον υλικά. 

Πηγή: jenny.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!