Με αυτά τα πρωινά θα χάσετε τα περιττά κιλά!
Με αυτά τα πρωινά θα χάσετε τα περιττά κιλά!


Προσπαθείτε να χάσετε βάρος; Σας έχουμε τις καλύτερες επιλογές για το πρωινό σας γεύμα.
Εάν προσπαθείτε να χάσετε κιλά το πρωινό είναι το βασικό γεύμα που θα σας βοηθήσει να πετύχετε το στόχο σας. Μελέτες έχουν δείξει ότι όσοι παραλείπουν το πρωινό γεύμα τείνουν να τρώνε περισσότερο κατά τη διάρκεια της ημέρας, με αποτέλεσμα να παίρνουν κιλά.


Συγκεκριμένα μια μελέτη έδειξε ότι όσοι κατανάλωναν ένα καλό πρωινό είχαν περισσότερες πιθανότητες να χάσουν βάρος σε σύγκριση με εκείνους που δεν έτρωγαν καθόλου πρωινό. Επίσης το πρωινό είναι μια καλή ευκαιρία για να πάρετε τα θρεπτικά συστατικά και τις βιταμίνες που πιθανώς δεν λαμβάνετε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Παρακάτω θα δείτε μερικές ιδέες πρωινών που θα σας βοηθήσουν να χάσετε τα περιττά κιλά.

Αν σας αρέσουν τα smoothies, το μυστικό είναι να πετύχετε τη σωστή ισορροπία πρωτεϊνών, λιπαρών και υδατανθράκων - έτσι ώστε να αισθάνεστε πλήρεις χωρίς να έχετε πάρει πολλές θερμίδες. Φτιάξτε λοιπόν ένα smoothie με μια χούφτα λάχανο ή σπανάκι, μισό φλιτζάνι κολοκυθάκια, ένα φλιτζάνι κατεψυγμένα φρούτα (όπως τα μούρα) ή μισή μπανάνα. Για τις πρωτεΐνες προσθέστε μισό κεσεδάκι γιαούρτι. Αν θέλετε προσθέστε και λίγο φρέσκο τζίντζερ.

Διαβάστε εδώ: Έκανα αυτή την αποτοξίνωση και έχασα 1 κιλό μέσα μια ημέρα

Αν αγαπάτε τα αυγά τότε δοκιμάστε να σοτάρετε ένα φλιτζάνι ψιλοκομμένα λαχανικά (όπως κρεμμύδι, ντομάτα, αγγούρι, πράσινο πιπέρι) μαζί με δυο αυγά και μια κουταλιά του γλυκού κουρκουμά. Σερβίρετε μαζί με μισό αβοκάντο και ένα φλιτζάνι φρέσκα φρούτα.

Αν είστε πολυάσχολοι τότε η καλύτερη επιλογή είναι μια μπάρα που μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας από το προηγούμενο βράδυ. Συνδυάστε βρόμη με ξηρούς καρπούς και φρούτα και φτιάξτε τις πιο νόστιμες και θρεπτικές μπάρες για να παίρνετε μαζί σας τα πρωινά.

Τέλος αν δεν σας αρέσουν τα φαγητά που τρώνε οι περισσότεροι το πρωί, τότε μπορείτε να φτιάξετε αλμυρές σαλάτες για το πρωινό σας γεύμα, συμπεριλαμβάνοντας λαχανικά, σολομό ή καλαμπόκι, ξύδι και μουστάρδα. 

Πηγή: jenny.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!