Ξέρετε ποια είναι η πιο ευτυχισμένη περίοδος σε ένα γάμο;
Ξέρετε ποια είναι η πιο ευτυχισμένη περίοδος σε ένα γάμο;


Λένε πως τα πρώτα χρόνια και τα μέλια είναι η πιο χαρούμενη εποχή ενός γάμου, μόνο που μια νέα μελέτη το ανατρέπει αυτό, λέγοντάς μας πως η υπομονή είναι εδώ χρυσός.

Η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Social Networks and the Life Course» συμπεραίνει πως το βασιλικό σημείο ενός γάμου είναι στην εικοσαετία, λέγοντάς μας πως τα ζευγάρια που παραμένουν καιρό μαζί αυξάνουν τον δείκτη ικανοποίησής τους από τη σχέση τους.

«Η γαμήλια ευτυχία δεν εξασθενεί, κατά μέσο όρο, μεταξύ των συζύγων σε σταθερούς γάμους», γράφουν οι ερευνητές, «πράγματι, τα αποτελέσματά μας υποδεικνύουν ότι η γαμήλια ευτυχία αυξάνεται ελαφρώς στα επόμενα χρόνια του γάμου, ιδιαίτερα για τους κυρίους».

Οι πανεπιστημιακοί ερευνητές ανέλυσαν παλιότερη μελέτη που μετρούσε τα πάνω και τα κάτω του γάμου σε 2.034 παντρεμένα υποκείμενα. Και βρήκαν πως μετά την εικοσαετία, σε υγιείς σχέσεις, ο δείκτης ευτυχίας αυξάνεται, επιβεβαιώνοντας παλιότερη μελέτη που έλεγε πως η ευτυχία έρχεται μετά τα 40 χρόνια κοινής συζυγικής ζωής!

«Το να περνούν πολλά χρόνια μαζί παρέχει ευκαιρίες στα ζευγάρια να βιώνουν ακόμα πιο βαθιά επίπεδα εκτίμησης, οικειότητας και ικανοποίησης», καταλήγουν οι ερευνητές…

Πηγή: themamagers.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!