5 λόγοι για τους οποίους βλέπεις στον ύπνο σου ότι σε απατά!
5 λόγοι για τους οποίους βλέπεις στον ύπνο σου ότι σε απατά!


Μια ειδικός εξηγεί γιατί αυτή η ανασφάλεια μετατρέπεται σε κανονικό εφιάλτη.

Μπαίνεις στο σπίτι, αφήνεις τα πράγματα σου, κατευθύνεσαι στην κουζίνα για ένα ποτήρι νερό και τη στιγμή που κατεβάζεις την πρώτη γουλιά ακούς ήχους από αναφιλητά να έρχονται από το δωμάτιο. Πηγαίνεις και διστακτικά ανοίγεις την πόρτα. Παγώνεις.

Ο σύντροφός σου, ο «δεν θα στο έκανα ποτέ αυτό μωρό μου» είναι στο κρεβάτι με μια άλλη γυναίκα. Και εκεί ξυπνάς με την ψυχολογία σου σαν ένα κομμάτι τσαλακωμένο χαρτί.

Αναπνέεις βαθιά προσπαθώντας να καταλάβεις τι είναι αλήθεια και τι όνειρο (ή μάλλον εφιάλτης). Ανασυντάσσεις τις σκέψεις σου και διαπιστώνεις ότι, ευτυχώς, αν εξαιρέσεις το εφιαλτικό σενάριο που μόλις φαντάστηκες, όλα είναι καλά. Είναι; Με τη σχέση σου (μάλλον) ναι, με εσένα την ίδια σίγουρα όχι.

Η ψυχολόγος και αναλύτρια ονείρων Lauri Quinn Loewenberg αποκαλύπτει ότι οι εφιάλτες με θέμα την απιστία είναι μέσα στα πέντε πιο συχνά όνειρα των πελατών της. Παρόλα αυτά δεν υπάρχει λόγος να τα δαιμονοποιούμε. Όπως εξηγεί ένα τέτοιο όνειρο μπορεί να ρίξει φως σε ένα θέμα-πρόβλημα της σχέσης που απαιτεί την προσοχή σου.
Στο «ψητό» όμως. Γιατί κάθε λίγο και λιγάκι βλέπεις τον λεγάμενο με άλλη;  Η Loewenberg έχει μερικές πιθανές εξηγήσεις για τους λόγους στους οποίους οφείλονται οι εφιάλτες που βλέπεις με σκοπό να έρθεις πιο κοντά στην ταραγμένη σου ψυχοσύνθεση, να αναγνωρίσεις την αιτία και, τελικά, να αναζητήσεις τη λύση.

1. Ανησυχείς ότι θα σε απατήσει στο μέλλον
Μπορεί για δικούς σου (και μάλλον ανυπόστατους) λόγους να νιώθεις λίγη για εκείνον. Άρα ανεπαρκής. Άρα και πιο πιθανό όταν βρει κάποια άλλη να ενδώσει στον πειρασμό. Σε κάθε περίπτωση, χρειάζεται να καταλάβεις  -ειδικά αν εκείνος δεν σου έχει δώσει κανένα δικαίωμα- ότι πρόκειται για καθαρά δική σου ανασφάλεια. Αν δεν μπορείς με τίποτα να την κατευνάσεις, θα μπορούσες να του εκφράσεις τον προβληματισμό σου (χωρίς, φυσικά να τον κατηγορήσεις για οτιδήποτε). Λίγη επιβεβαίωση ποτέ δεν έβλαψε κανέναν.

2. Σε έχουν απατήσει στο παρελθόν και δεν το έχεις ξεπεράσει
Αν κάποιος πρώην σου σου έχει χαρίσει τη «φαντασμαγορική» εμπειρία της απιστίας, και μάλιστα με τους πλέον άκομψους τρόπους (να μου πεις, υπάρχει και κομψός;), τα επαναλαμβανόμενα όνειρα ότι ο νυν σύντροφός σου σε απατά μπορεί να σημαίνουν ότι χρειάζεται να ανακτήσεις την εμπιστοσύνη σου. Όχι μόνο σε εκείνον, αλλά στους ανθρώπους γενικά.
 
3. Νιώθεις ότι στη σχέση σας υπάρχει και τρίτος
Και δεν εννοούμε απαραίτητα μια άλλη γυναίκα. Μπορεί να είναι κάποιος φίλος του που δεν πολυσυμπαθείς και νιώθεις ότι τον επηρεάζει αρνητικά σε σχέση με εσένα. Μπορεί να είναι η αίσθηση ότι σε βάζει σε δεύτερη μοίρα συγκριτικά με την παρέα του. «Μπορεί να βγω, μπορεί να μπω. Μπορεί να φύγω και να ξαναρθώ». Μπορεί να είναι η μητέρα του της οποίας η παρεμβατικότητα έχει φτάσει σε νέα επίπεδα. Μπορεί να είναι η δουλειά του (στην οποία αφιερώνει χιλιάδες ώρες), ακόμα και ο σκύλος του, αν έχουν μια πάρα πολύ στενή σχέση. Οτιδήποτε μπορεί να σε κάνει να αισθανθείς «απατημένη» από εκείνον. Η υπόθεση απαιτεί ψυχραιμία, όπως καταλαβαίνεις (και αν αυτή αποδειχθεί ανεπαρκής, ίσως και μια κουβέντα μαζί του).

4. Νιώθεις ότι δεν νοιάζεται για εσένα πραγματικά
Όταν η πλάστιγγα των συναισθημάτων γέρνει προς τη μια πλευρά (και η απόκλιση είναι μεγάλη) τότε, όπως είναι φυσικό, χάνεται η ισορροπία. Εσύ νιώθεις ότι εκείνος δεν είναι εκεί για σένα, αδιαφορεί, δεν σε θέλει αρκετά και, προφανώς, αυτό σε πληγώνει. Μάλιστα το ότι εκείνος δεν νιώθει καταλαβαίνει ότι σε η αδιαφορία του σε πονάει, σε κάνει να αισθάνεσαι ακόμα χειρότερα.

5. Έχεις όντως υποψίες ότι σε απατά
Φυσικά θα υπάρχει και αυτή η περίπτωση. «Μερικές φορές τα όνειρα απιστίας δείχνουν μια υποσυνείδητη πεποίθηση ότι ο αγαπημένος σου μπορεί όντως να σε απατά», εξηγεί η ειδικός. Είναι ένας τρόπος της συνείδησης σου να σε προειδοποιήσει. Διότι ακόμα κι αν στην πραγματική ζωή βλέπεις τα σημάδια, αλλά εθελοτυφλείς ξεδιάντροπα τα αγνοείς για να μην πληγωθείς, την ώρα του ύπνου (που το υποσυνείδητο κάνει κουμάντο) δεν έχεις την ίδια δύναμη να τα καταπιέσεις.

Πηγή: ladylike.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!