Γιατί ζηλεύουν (όλες) οι γυναίκες;
Γιατί ζηλεύουν (όλες) οι γυναίκες;


10 (ανόητα) πράγματα που όλες κάνουμε.

Πριν προλάβεις να πεις: «Εγώ δεν ζηλεύω», αλήθεια αναρωτιέμαι τι ακριβώς κάνεις εδώ μέσα και συνεχίζεις και διαβάζεις. Δεν σε παρεξηγούμε. Είναι λογικό να ζηλεύεις, όλες ζηλεύουμε. Είμαστε εδώ για σένα, για να σε βοηθήσουμε να κατανοήσεις 2-3 πραγματάκια, που θα σε βοηθήσουν στην καθημερινότητά σου και στις συναναστροφές σου.

Ξέρεις γιατί -κυρίως- ζηλεύουν τα κορίτσια; Διότι είναι κτητικά πλάσματα. Και ουσιαστικά πρόκειται για αποτέλεσμα κοινωνικής συμπεριφοράς.

Ανεξάρτητα από το πόσο εμπιστεύονται κάποιον, μπορεί να εξακολουθούν να τον ζηλεύουν, ειδικά αν νοιάζονται και αγαπούν το συγκεκριμένο άτομο. Μάλιστα, για τα περισσότερα κορίτσια, η ζήλεια δεν είναι κάτι «αρνητικό», αλλά μάλλον ένας τρόπος να πουν στο συνομιλητή τους: «Φοβάμαι να σε χάσω».

Επιπλέον, αυτό τους παροτρύνει να κάνουν κάποια… παράξενα πράγματα, χωρίς ουσιαστικά να γνωρίζουν το γιατί, ενώ είναι ουσιαστικά ανίσχυρες να τα σταματήσουν. Διάβασε παρακάτω δέκα πράγματα που κάνουν τα κορίτσια όταν ζηλεύουν. ..


10 παράξενα πράγματα που κάνουν τα κορίτσια όταν ζηλεύουν
1.
Λέμε ψέματα. Είμαστε πραγματικά πολύ καλές στο να κρύβουμε τα συναισθήματά μας και κάθε φορά που «καιγόμαστε» ζήλια, έχουμε απίστευτες απαντήσεις, ακόμη και για τις πιο απλές ερωτήσεις.

2. Αγνοούμε. Όταν ζηλεύουμε, παριστάνουμε ότι αγνοούμε το αντικείμενο του πόθου μας. Μπορούμε ακόμη και να μην… ρίχνουμε βλέφαρο στο αγόρι που μας ενδιαφέρει, μέχρι να πάρουμε αυτό που θέλουμε.

3. Φλερτάρουμε με άλλους. Πόσο ανόητο.

4. Αναφέρουμε άλλα αντρικά ονόματα μπροστά του. Και ζυγίζουμε αντιδράσεις. Πόσο ανόητο δις.

5. Ποστάρουμε sexy φωτογραφίες στο Instagram. Με κολάν στο γυμναστήριο ή με μαγιό στην πισίνα. Για να δούμε πώς θα αντιδράσει ο φίλος μας με τα likes και τα σχόλια άλλων αντρών.

6. Παριστάνουμε τις πολυάσχολες. Και ξέρετε γιατί; Για να μην αγνοηθούμε. Το χειρότερο, βέβαια το κάνουμε όταν βρισκόμαστε σε κοινή παρέα με το αγόρι μας και εκείνος τύχει να συνομιλήσει με μια άλλη κοπέλα. Τότε πιάνουμε το κινητό μας και περιηγούμαστε στα social media μας. Τι, όχι;

7. Κάνουμε αρνητικά σχόλια για άλλα κορίτσια. Χωρίς καν να προσεγγίζουμε την αλήθεια. Αλήθεια, πόσο βαθιά μπορείς να σκάψεις για μία άγνωστη…;

8. Δημιουργούμε ψεύτικο λογαριασμό στα SoMe. Για να είναι πιο σωστό το stalking. Παρανοϊκές τουλάχιστον. Και ντροπή μόνο.

9. Kυκλοθυμία. Γνωρίζεις ήδη πως η διάθεσή σου αλλάζει πλήρως όταν συνομιλείς με ένα αγόρι. Τα κορίτσια είναι από τη φύση τους κυκλοθυμικά, αλλά συχνά δρουν και παράξενα.

10. Παριστάνεις την άρρωστη. Έχει να πάει σε ένα πάρτι αλλά γνωρίζεις πως θα συναντήσει πολλά κορίτσια εκεί; Επινοείς κι εσύ μια ασθένεια για να μείνει και να σε φροντίσει. Το μόνο που θα καταφέρεις είναι να φανείς απελπισμένη και να τον απομακρύνεις…


Η επιστημονική εξήγηση
Μπορεί να θεωρούμε πως τα κορίτσια είναι πιο κοινωνικά από τα αγόρια, όμως στην πραγματικότητα, και σύμφωνα με τους ερευνητές, ισχύει ακριβώς το αντίθετο. Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι ότι τα κορίτσια φέρονται ιεραρχικά στις σχέσεις, ενώ συχνά αποκλείουν άλλα κορίτσια. Στον αντίποδα, τα αγόρια, παίζουν πάντοτε σε ομάδες και σπάνια ασχολούνται πέραν του δεόντως με τη θέση τους μέσα σε μία ομάδα (εκτός και αν αποκλειστούν από αυτή).

Το πρόβλημα ξεκινά ήδη από το σχολείο. Έτσι, αν ένα κορίτσι τείνει να φέρεται ιεραρχικά στο σχολείο, αυτό θα εξακολουθήσει να το κάνει και στην ενήλικη ζωή της, όχι όμως επηρεασμένη από τη ζήλια της, αλλά υποκινούμενη από την ανασφάλειά της, με σκοπό να διατηρήσει αυτή την ιεραρχική θέση. Με λίγα λόγια, εκφράζει επιθετικότητα έναντι οποιασδήποτε αντιληπτής απειλής.  Τα αγόρια ενδέχεται να είναι ανασφαλείς σχετικά με την κοινωνική τους θέση, κυρίως διότι ζούμε σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον, και έτσι ενδέχεται να ζηλέψουν το καθεστώς, τον πλούτο ή την επιτυχία άλλων ανδρών. Ωστόσο, το εκδηλώνουν με διαφορετικό τρόπο, οπότε δεν θεωρείται... ζήλια. 

Η ζήλια είναι σημάδι ανωριμότητας, ανασφάλειας και κτητικότητας, που οι ώριμοι άνθρωποι τείνουν να ξεπεράσουν καθώς χάρη σε αυτά τα χαρακτηριστικά τείνουν να γίνουν αντιπαραγωγικοί, ενώ είναι λυπηρό να παραμένουν κολλημένοι στην εφηβική συμπεριφορά.

Μην ξεχνάς πως η ζήλια, στην ήπια της κατάσταση, μπορεί να μην επηρεάσει μια σχέση. Μάλιστα, υπάρχουν κορίτσια αλλά και αγόρια που θέλουν να δουν το έτερό τους ήμισυ να ζηλεύει, καθώς έτσι αισθάνονται ότι τους αγαπούν. Ωστόσο, η υπερβολική ζήλια μπορεί να είναι επικίνδυνη και καταστροφική για μια σχέση, ακόμα και για τη ζωή των ανθρώπων. Επομένως, είναι κάτι που πρέπει να ελέγξεις. Να ελέγξουμε.

Η ζηλοτυπία θα πρέπει να είναι μόνο ένα… συστατικό της σχέσης σας για να την κάνετε πιο… πολύχρωμη. Έτσι, την επόμενη φορά που θα σας επισκεφτεί το τέρας με πράσινο μάτι, μην το... διασκεδάσετε και πάρα πολύ. Όσο πιο διασκεδάζετε, τόσο περισσότερα παράξενα πράγματα θα κάνετε.

Πηγή: queen.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!