4 ερωτήσεις για τη γυναίκα και το σεξ
4 ερωτήσεις για τη γυναίκα και το σεξ


Εσείς βρίσκεστε μέσα σε αυτό το ηλικιακό group;

Μία νέα έρευνα του Everyday Health σχετικά με τη γυναικεία ευεξία, καταμέτρησε 3.000 γυναίκες ηλικιών 25-65 σε ένα online ερωτηματολόγιο, τον Οκτώβριο του 2017. Οι ερωτήσεις που έθεσαν συμπεριλάμβαναν όλες τις πτυχές της υγείας, σωματικές και ψυχικές, προσωπικές και επαγγελματικές. Το σεξ, φυσικά, ήταν σημαντική πτυχή της εξίσωσης και οι γυναίκες απάντησαν στο πόσο σεξ κάνουν, πόσο ικανοποιητικό είναι και κατά πόσο πιστεύουν πως επηρεάζει την υγεία τους σε γενικό επίπεδο. Αυτά είναι τα αποτελέσματα της έρευνας:

1. To ικανοποιητικό σεξ δεν είναι ο κανόνας

Το 19% της έρευνας του Everyday Health δήλωσε πως δεν έχει βιώσει ικανοποιητική σεξουαλική επαφή μέσα στον τελευταίο έναν χρόνο, ενώ μόνο το 3% είπε πως είχαν ικανοποιητική σεξουαλική ζωή καθημερινά. 

2. Το σεξ μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την προσωπική μας ευεξία

Υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που μπορούν να επηρεάσουν την υγεία μας, από κοντινές φιλίες και επαγγελματικές επιτυχίες, μέχρι οικονομική σταθερότητα, αλλά για μερικές γυναίκες το σεξ και η οικειότητα έχουν τη δύναμη να επηρεάσουν βαθιά τη γενική τους ευεξία. Μόνο το 7% των γυναικών της έρευνας είπαν πως το σεξ και η οικειότητα επηρεάζουν θετικά την προσωπική τους υγεία, ενώ το 13% ανέφερε πως η σεξουαλική τους ζωή επηρεάζει αρνητικά την υγεία τους.

3. Λίγες γυναίκες νιώθουν άνετα γυμνές

Το να νιώθεις άνετα και το να αγαπάς το σώμα σου (ή τουλάχιστον να μην το μισείς ενεργά) βοηθάει έτσι ώστε οποιαδήποτε σεξουαλική ενέργεια να είναι πιο απολαυστική, αλλά αυτό δεν είναι δεδομένο για όλες τις γυναίκες. Σύμφωνα με την έρευνα, το 68% των γυναικών είπαν πως "η σκέψη του να είναι γυμνές" της κάνει να "μορφάζουν", ενώ μόνο 32% είπαν πως αυτή η σκέψη τις κάνει να "χαμογελούν".

4. Οι millennials κάνουν το πιο απολαυστικό σεξ

Ανάμεσα στις γενιές Baby Boomers (1946 – 1964), Generation X (1961 – 1981)  και Millennials (από 1981 και μετά), οι νεότεροι είναι αυτοί που κάνουν το καλύτερο σεξ και πιο συχνά. Απ' όλες τις γυναίκες που απάντησαν στο ερωτηματολόγιο, το 37% των millennials κάνουν ικανοποιητικό σεξ καθημερινά/εβδομαδιαία στους τελευταίους 12 μήνες σε σύγκριση με το 31% των Generation X και το 25% των Baby Boomers. 

Πηγή: jenny.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!