Σε αυτές τις 9 ερωτήσεις μπορούν να απαντήσουν μόνο τα ζευγάρια που είναι καιρό μαζί!
Σε αυτές τις 9 ερωτήσεις μπορούν να απαντήσουν μόνο τα ζευγάρια που είναι καιρό μαζί!


Η αγάπη είναι ένα πανίσχυρο συναίσθημα  που μπορεί να μας ανεβάσει στα σύννεφα και να κάνει πολύ ισχυρό τον δεσμό μας με κάποιον άλλον. Ταυτόχρονα μπορεί να οδηγήσει στη δέσμευση, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι γνωρίζουμε πραγματικά τον άνθρωπο με τον οποίο μοιραζόμαστε τη ζωή μας.

Αν έχετε αμφιβολίες για το κατά πόσο γνωρίζεστε με τον σύντροφό σας και κατά πόσο η σχέση σας είναι αληθινή και ουσιαστική, κάντε το τεστ – δείτε ποιες είναι ερωτήσεις που μπορούν να απαντήσουν όλα τα ζευγάρια που γνωρίζονται πραγματικά και δείτε αν μπορείτε να τις απαντήσετε κι εσείς!

Γνωρίζετε τα καλύτερα και τα χειρότερα χαρακτηριστικά του άλλου; Για να συμβαίνει αυτό και οι δύο άνθρωποι που βρίσκονται μέσα στη σχέση πρέπει να είναι αυθεντικοί και ειλικρινείς. Έτσι, μειώνετε τις πιθανότητες να ξυπνήσετε μια μέρα και να αναρωτηθείτε «Ποιος είναι αυτός ο άνθρωπος που είμαι μαζί του;»

Σας ενδιαφέρει η ζωή του άλλου και ενθουσιάζεστε στην ιδέα να μοιράζεστε τις ζωές σας; Αν η απάντηση είναι όχι, τότε είναι σημάδι πως ίσως δεν θέλετε τα ίδια πράγματα στη ζωή και ίσως να μην είστε συμβατοί.

Βοηθάτε και στηρίζετε ο ένας τον άλλον τις κακές και τις καλές στιγμές; Οι σχέσεις είναι πολύ πιο πετυχημένες όταν οι δύο σύντροφοι μπορούν να γιορτάσουν μαζί τα καλά πράγματα που συμβαίνουν και να είναι εκεί για να υποστηρίξουν ο ένας τον άλλο όταν τα πράγματα δεν πηγαίνουν καλά.

Νιώθετε έλξη και επιδιώκετε την σεξουαλική οικειότητα; Αυτό έχει να κάνει με το να σας αρέσει η εμφάνιση του άλλου ακριβώς όπως είναι και με το να νιώθετε άνετα να μοιράζεστε τις ανάγκες και τις επιθυμίες σας.


Είστε συντονισμένοι με τα συναισθήματα του άλλου και σκέφτεστε τις ανάγκες του; Είναι βασικό να σας ενδιαφέρει πως νιώθει ο άλλος. Αυτό συμβαίνει όταν πραγματικά ακούτε τον σύντροφό σας και προσπαθείτε να τον καταλάβετε καλύτερα.

Εμπιστεύεστε την διαθεσιμότητα, τη συνέπεια και τη δέσμευση του συντρόφου σας; Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πως ο σύντροφός σας θα είναι εκεί για εσάς και πως υπάρχει εμπιστοσύνη χωρίς να πιάνετε τον εαυτό σας να είναι καχύποπτος ή να ζηλεύει.

Μπορείτε να δεχτείτε τον άλλο όπως ακριβώς είναι; Πιο συγκεκριμένα, μπορείτε να τον δεχτείτε χωρίς να προσπαθείτε να τον αλλάξετε; Το να προσπαθείτε να αλλάξετε κάποιον γίνεται αντιληπτό ως κριτική – και η κριτική πληγώνει τους ανθρώπους και τις σχέσεις.


Μπορείτε να συγχωρήσετε τον άλλο για τα λάθη που αναγνωρίζει; Όλοι κάνουν λάθη και είναι αναπόφευκτο κομμάτι όλων των σχέσεων. Το σημαντικό είναι πώς το διαχειρίζεστε – όταν υπάρχει μια ειλικρινής συγγνώμη, τη δέχεστε ή την απορρίπτετε; Το ίδιο φυσικά ισχύει και από τον σύντροφό σας προς εσάς.

Φροντίζετε να νιώθει ο άλλος ασφαλής; Το να μπορείτε να κάνετε τον άλλο να νιώθει ασφαλής – συναισθηματικά, σωματικά και πρακτικά είναι κάτι που πρέπει να συμβαίνει αμφίπλευρα και βρίσκεται στην καρδιά μιας καλής σχέσης.

Πηγή: spirossoulis.com


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!