4 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις ΠΟΤΕ μετά τη γυμναστική
4 πράγματα που δεν πρέπει να κάνεις ΠΟΤΕ μετά τη γυμναστική


Και ίσως να κάνεις κάποιο από αυτά...
Μόλις τελείωσες ένα απίστευτο και αρκετά κουραστικό πρόγραμμα γυμναστικής και είσαι έτοιμη να χαλαρώσεις και να απολαύσεις το αγαπημένο σου γεύμα, προκειμένου να σε επιβραβεύσεις. Πριν όμως κάνεις οποιαδήποτε κίνηση πρέπει να ξέρεις κάποια πράγματα που ισχύουν για μετά την γυμναστική.

Όπως ίσως γνωρίζεις ήδη, υπάρχουν ορισμένα πράγματα που απαγορεύεται να κάνεις μετά την γυμναστική σου και ενδεχομένως να γνωρίζεις και αρκετά από αυτά ή να κάνεις εν αγνοία σου αρκετά από αυτά. Δεν θέλουμε όμως να αγχώνεσαι, γιατί στις παρακάτω γραμμές, θα διαβάσεις ποια ακριβώς είναι αυτά και από εδώ και στο εξής θα τα προσέχεις.

Έχουμε και λέμε:

Ξεχνάς να ενυδατωθείς
Υπάρχουν αρκετοί άνθρωποι, που δεν πίνουν όσο νερό χρειάζονται, με αποτέλεσμα βιώνουν πρόβλημα αφυδάτωσης. Πρέπει να πίνετε νερό όμως καθ’ όλη την διάρκεια της ημέρας. Πόσο? Περίπου 30-35 ml ανά κιλό σωματικού βάρους την ημέρα και επιπλέον 500-1000 ml για κάθε ώρα άσκησης. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό αν ιδρώνεις πολύ! Φρόντισε να μένεις ενυδατωμένη πριν, κατά τη διάρκεια και ειδικά μετά την προπόνηση σου.

Τρως μια ανθυγιεινή γεμάτη θερμίδες «βόμβα»
Δυστυχώς όταν κάνεις γυμναστική και ακολουθείς μια συγκεκριμένη διατροφή δεν μπορείς να τρως οτιδήποτε θέλεις μετά την προπόνηση. Οι μόνοι που μπορούν πραγματικά να το κάνουν αυτό είναι οι επαγγελματίες αθλητές. Εσύ αυτό που μπορείς να κάνεις μετά την προπόνηση σου, είναι να δώσεις στο σώμα σου εύπεπτη πρωτεΐνη και υδατάνθρακες και λίγο υγιές λίπος, έτσι ώστε να ξεκινήσει η αποκατάσταση των μυών σου και να αναπληρώσει τα χαμένα θρεπτικά συστατικά το συντομότερο δυνατό. Φρόντισε λοιπόν μετά την προπόνηση σου, να φας κάποιο πρωτεϊνούχο γεύμα (πχ κοτόπουλο) αντί για ένα burger με τηγανιτές πατάτες.

Ξεχνάς να κάνεις stretching
Θα σου το λέμε συνέχεια, η προθέρμανση και η αποκατάσταση είναι μέρος της προπόνησής σου. Οι μύες σου θα ανταποκριθούν πολύ καλύτερα αν τους φροντίσεις όπως πρέπει και αφιερώσεις χρόνο για την αποκατάσταση τους μετά την προπόνηση.

Τεμπελιάζεις όλη την υπόλοιπη μέρα

Νομίζεις πως επειδή γυμνάστηκες, στο υπόλοιπο της ημέρας, μπορείς να χαλαρώσεις και να τεμπελιάσεις. Τεράστιο λάθος. Κάνε την κίνηση μέρος της καθημερινότητας σου και ξεκίνα να περπατάς. Σήκω από το γραφείο σου για να πιείς ένα νερό, κάνε ένα διάλειμμα και σήκω περπάτα αντί να κάτσεις στο γραφείο σου, βγες μια βόλτα 5 λεπτών έξω στον δρόμο αντί να τεμπελιάζεις. Αυτή η extra κίνηση είναι εξίσου σημαντική με την γυμναστική σου.

Πηγή: queen.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!