Βοηθάει όντως ο κορσές στο αδυνάτισμα;
Βοηθάει όντως ο κορσές στο αδυνάτισμα;


Έχετε μόλις γεννήσει και η κοιλιά σας είναι τόσο μεγάλη που κάποιοι σας λένε «Με το καλό!»; Εάν σκέφτεστε να βάλετε κορσέ για να τη μαζέψετε, δείτε εδώ κατά πόσο ο κορσές αδυνατίζει μετά τη γέννα.

Το κόλπο το έκαναν και οι παλιές, την εποχή που τα μέσα για να μπει η κοιλιά μετά τη γέννα δεν ήταν δα και τόσα πολλά. Σήμερα μπορεί να βρει κανείς ποικιλία κορσέδων, μικρούς, μεγάλους, ζώνες, ειδικούς κορσέδες. Μπορούν όμως να βοηθήσουν αποτελεσματικά μια γυναίκα να αδυνατίσει μετά τη γέννα;

Καταρχάς, να διευκρινίσουμε ότι στο αρχικό διάστημα, της λοχείας αλλά και μετά, μην περιμένετε να δείτε απίστευτα αποτελέσματα. Μιλάμε σίγουρα για το πρώτο εξάμηνο. Μετά όμως θα παρατηρήσετε πως το σώμα σας θα αρχίσει να ξεφουσκώνει καθώς θα χάνει υγρά. Σε αυτή τη διαδικασία απώλειας υγρών μπορεί να βοηθήσει στο να φοράτε έναν κορσέ συμπίεσης. Επίσης ο κορσές θα σας κάνει να νιώθετε και να δείχνετε πιο μαζεμένη καθώς φοράτε τα ρούχα σας, γεγονός που πάντα βοηθάει την αυτοπεποίθησή μας.

Αυτό που πρέπει να προσέξετε όμως είναι να μην βασιστείτε αποκλειστικά στο… θαύμα του κορσέ. Εάν δεν ακολουθήσετε μια ισορροπημένη διατροφή και δεν αρχίσετε να ασκείστε, δεν θα δείτε θεαματικά αποτελέσματα.

Σε κάθε περίπτωση, μην φοβάστε να βάλετε κορσέ. Είναι αποδεδειγμένο ότι βοηθάει το σώμα που έχει δεχτεί μεγάλες αλλαγές στη φάση της εγκυμοσύνης και της γέννας:

Οι κοιλιακοί μυς θα μπουν και πάλι στη θέση τους.
Οι αρθρώσεις θα σταθεροποιηθούν.
Ο κορσές θα στηρίζει τη μέση σας και θα βοηθήσει στην καλύτερη ευθυγράμμιση και στάση του σώματος.
Τα εσωτερικά όργανα θα επιστρέψουν στην προ εγκυμοσύνης θέση τους.
Βοηθάει την κοιλιά να μην χαλαρώσει.
Συντελεί σε μείωση των πόνων στην πλάτη, τη λεκάνη και τη μέση σας.

Αν, λοιπόν, είστε ακόμα λεχώνα, κάντε λίγη υπομονή, προσέχετε τη διατροφή σας όσο μπορείτε (και προλαβαίνετε) και σιγά σιγά κάντε μια έρευνα αγοράς για έναν καλό κορσέ. Θα τα καταφέρετε, είναι θέμα χρόνου!

Πηγή: mytwins.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!