4+1 ασκήσεις για τέλειους γλουτούς
4+1 ασκήσεις για τέλειους γλουτούς


Και το καλύτερο είναι πως δεν χρειάζεται να πάτε στο γυμναστήριο γιατί μπορείτε να τις κάνετε μόνες στο σπίτι.

Σύμφωνα με το νόμο της βαρύτητας όλα τα υλικά έλκονται προς τη γη και ότι αντίσταση και να προβάλλουν είναι μικρότερη από τη δύναμη της γήινης έλξης. Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και με τους γλουτούς μας οι οποίοι με την πάροδο του χρόνου αρχίζουν και πέφτουν. Όμως μην πανικοβάλλεστε γιατί οτιδήποτε χαμηλώνει μπορεί να ξανασηκωθεί. Πώς θα συμβεί αυτό στους οπίσθιους μηριαίους μύες μας; Είναι απλό με τις κατάλληλες ασκήσεις θα μπορέσουμε να τους κρατήσουμε στο ύψος των απαιτήσεων. Δείτε ποιες ασκήσεις να επιλέξετε για να αποκτήσετε τέλειους γλουτούς.

Καθίστε ανάσκελα ξαπλωμένες σε ένα στρώμα και σηκώστε τα πόδια σας τεντωμένα προς τα  πάνω. Θα πρέπει να σχηματίσετε ένα Γ. Καθίστε στη συγκεκριμένα στάση για 10-15 δευτερόλεπτα με σφιχτά πόδια. Επαναλάβετέ την για πέντε φορές. Φροντίστε να έχετε τεντωμένο τον κορμό σας.

Κάντε βαθιά καθίσματα. Τα καθίσματα είναι μια σύνθετη άσκηση, για όλο το σώμα, που δυναμώνει περισσότερες από μία ομάδα μυών. Αυτή η προπόνηση γυμνάζει τους γλουτούς, ενισχύει το σώμα και σας βοηθάει να κάψετε πολλές θερμίδες. Για να χάσετε κιλά και να αυξήσετε τον καρδιακό σας ρυθμό, μπορείτε να προσπαθήσετε να κάνετε καθίσματα μαζί με άλμα. Ή να μείνετε σε μια θέση μαζί με αλτήρες στα χέρια, για να αυξήσετε την αντίσταση, καθώς και την αίσθηση του καψίματος.

Ξαπλώστε ανάσκελα και λυγίστε ελαφρώς τα πόδια σας. Σηκώστε το κεφάλι σας από το πάτωμα και πιάστε τα γόνατά σας. Σηκώστε τα πόδια σας από το πάτωμα, σε χαμηλό ύψος και μείνετε για 10-15 δευτερόλεπτα. Επαναλάβετε την άσκηση για 5 φορές.

Γυμναστείτε με μια μπάλα. Θα έχετε καλή ισορροπία ενώ θα βελτιώσετε τη φόρμα σας. Κρατήστε τη μπάλα χαμηλά στη πλάτη σας κοντά σε έναν τοίχο. Περπατήστε τα πόδια σας μπροστά, ώστε τα γόνατα να μείνουν πίσω από τα δάχτυλα των ποδιών σας και επαναλάβετε.

Περπατήστε. Για να γυμνάσετε σωστά τους γλουτούς σας, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι η πεζοπορία σε ένα βουνό. Αντιμετωπίστε τους λόφους για να κάψετε επιπλέον θερμίδες. Μπορείτε να κάνατε το ίδιο και σε έναν διάδρομο, χρησιμοποιώντας μα μικρή κλίση.

Πηγή: jenny.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!