Θέλετε να χάσετε κιλά χωρίς να γυμναστείτε;
Θέλετε να χάσετε κιλά χωρίς να γυμναστείτε;


Όλοι γνωρίζουμε ότι άσκηση είναι σημαντική για να έχουμε υγεία αλλά και για να χάσουμε ή να διατηρήσουμε το βάρος μας. Όμως δεν αγαπάμε όλοι το ίδιο τη σωματική δραστηριότητα, αν και θα πρέπει να προσπαθούμε να την εντάξουμε στην καθημερινότητα μας. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που δεν θέλουμε να ασκηθούμε; Μπορούμε να χάσουμε κιλά;

Η απώλεια βάρους οφείλεται σε 75 με 80% στη διατροφή και 20 με 25% μόνο στην άσκηση. Αυτό σημαίνει ότι αν ακολουθείτε μια διατροφή χαμηλή σε θερμίδες και σε επεξεργασμένες τροφές μπορείτε να χάσετε τα κιλά που επιθυμείτε. Αν και ο κάθε άνθρωπος χάνει με διαφορετικό ρυθμό και ενώ κάποιοι μπορεί να χάνουν βάρος χωρίς σωματική δραστηριότητα, κάποιοι άλλοι δυσκολεύονται ακόμα και όταν γυμνάζονται. Αυτό συμβαίνει επειδή η ικανότητα σας να χάσετε κιλά εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Πρώτα απ 'όλα:

Από το μεταβολισμό σας. Υπάρχουν εκείνοι, που μάλλον μισούμε οι περισσότεροι, που χάνουν πανεύκολα και υπάρχουν και εκείνοι που καταφεύγουν σε διαρκείς διατροφικές αλλαγές με σκοπό να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Το αρχικό σας βάρος παίζει επίσης σημαντικό ρόλο. Όσοι έχουν πολλά κιλά χάνουν πιο γρήγορα σε σύγκριση με εκείνους που είναι πιο αδύνατοι.

Όσοι λοιπόν αρνείστε να γυμναστείτε αλλά θέλετε να χάσετε κιλά, εκτός από ότι πρέπει να λάβετε υπόψη σας τα παραπάνω, καλό είναι επίσης να κοιμάστε τουλάχιστον επτά ώρες χωρίς διακοπές κάθε βράδυ και να βρείτε τρόπους για να χαλαρώνετε, ώστε να κρατάτε τις ορμόνες σας σε φυσιολογικά επίπεδα και να χάνετε πιο εύκολα τα κιλά.

Ακόμα όμως και αν χάσετε βάρος χωρίς να γυμναστείτε, πρέπει να γνωρίζετε η άσκηση προσφέρει τόσα πολλά οφέλη στην υγεία, που πλέον είναι επιτακτική η υιοθέτηση της ανεξαρτήτως από τα κιλά σας. Και δεν χρειάζεται να πηγαίνετε κάθε μέρα να χτυπιέστε στο γυμναστήριο, αν δεν σας αρέσει, μπορείτε όμως να αφιερώνετε 2 με 3 ώρες την εβδομάδα για να κάνετε μια σωματική δραστηριότητα. Βρείτε ένα σπορ ή μια άσκηση που σας αρέσει και θα νιώσετε αμέσως άλλος άνθρωπος. 

Πηγή: jenny.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!