3 tips για να μη σταματήσεις να γυμνάζεσαι ούτε στις γιορτές!
3 tips για να μη σταματήσεις να γυμνάζεσαι ούτε στις γιορτές!


Οι περισσότεροι από εμάς στο ερώτημα «Γυμνάζεσαι αυτήν την εποχή;», απαντάμε ότι το κάνουμε μεν , αλλά περιστασιακά δε ! Αυτό συμβαίνει διότι η πλειοψηφία δεν υιοθετεί την άσκηση ως τρόπο ζωής και τείνει να ξεκινά ένα πρόγραμμα άσκησης αλλά στην συνέχεια να το διακόπτει για διάφορους λόγους. Ποια πάει για κοιλιακούς όταν την καλεί η κολλητή της για shopping therapy και κους κους;

Για τον λόγο αυτό υπάρχουν κάποιες «πρακτικές » που απευθύνονται σε εμάς προκειμένου να μπορέσουμε να  διατηρήσουμε την συμμετοχή μας στα προγράμματα άσκησης που έχουμε επιλέξει. Aπό εδώ και πέρα δεν έχεις καμία απολύτως δικαιολογία να ακυρώσεις μαθήματα.

Μην ξεχνάς και τα fitness goals του 2018.

 Ας δούμε  λοιπόν, κάποιες από τις δεξιότητες που είναι καλό να κατέχει ο καθένας, σύμφωνα με τις σύγχρονες  θεωρίες της ψυχολογίας της άσκησης, ώστε να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε  ευκολότερα τις δυσκολίες που σχετίζονται με την παρατεταμένη συμμετοχή μας στα προγράμματα άσκησης .

Αρχικά, συνειδητοποίησε τόσο τα οφέλη της άσκησης στην ζωή σου όσο και τα κόστη αυτής.
Όλοι μας όταν ξεκινάμε ένα πρόγραμμα γυμναστικής προσδοκούμε και ελπίζουμε σε ένα αποτέλεσμα. Το αποτέλεσμα αυτό το αξιολογούμε είτε θετικά είτε αρνητικά . Αν εμείς οι ίδιοι αξιολογήσουμε το αποτέλεσμα αυτό ως ΘΕΤΙΚΟ τότε το πιο πιθανόν είναι να συνεχίσουμε να γυμναζόμαστε.

Τip:

Έχε στο νου σου τρία οφέλη και τρία αρνητικά , όσον αναφορά την δραστηριότητα που επέλεξες, που αφορούν εσένα και τον περίγυρό σου. Συζήτησέ τα με τον γυμναστή σου , ώστε να ασχοληθεί με κάποια πιθανή τροποποίηση του προγράμματος.

Έπειτα, παρατήρησε την αθλητική σου συμπεριφορά. Αυτό θα σε βοηθήσει να αποκτήσεις επίγνωση της επίτευξης ή μη του προγράμματος άσκησης αλλά και της συχνότητας της αθλητικής σου δραστηριότητας .
Η επίτευξη του προγράμματος καθώς και η ικανοποιητική συχνότητα αυτού θα  λειτουργήσουν ως ΘΕΤΙΚΗ ενίσχυση ώστε να συνεχίσεις να γυμνάζεσαι.

Tip:

Κατάγραψε σε ένα εβδομαδιαίο ημερολόγιο την φύση της άσκησης σου , την διάρκειά της αλλά και το πώς ένιωσες /  τι σκέφτηκες κατά την διάρκεια αυτής .

Τέλος, θέσε στόχους, όχι με την αόριστη έννοια του όρου !
Στόχος, για παράδειγμα, δεν αποτελεί η γενική απώλεια βάρους αλλά θα μπορούσε να είναι η απώλεια κάποιων κιλών σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα .

Λευκοθέα Καβρουλάκη

Αθλητική Επιστημων, Σύμβουλος ευεξίας και υγείας.

Πηγή: queen.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!