Ντομάτα για τους... μαύρους κύκλους!
Ντομάτα για τους... μαύρους κύκλους!


Κι όμως αυτή η DIY συνταγή έχει αποτέλεσμα!

Από όταν ήμουν μικρή η γιαγιά μου, μου έλεγε ότι η ντομάτα είναι το βασικό συστατικό για να εξαφανιστούν οι μαύροι κύκλοι. Τόσο η ντομάτα, όσο και το λεμόνι είναι πλούσια σε βιταμίνη C που έχει λευκαντικές ιδιότητες και βοηθούν στην απολέπιση του δέρματος - είτε μόνα τους τα συστατικά, είτε σε συνδυασμό.

Η συνταγή για τους μαύρους κύκλους είναι να ανακατέψουμε ένα κουταλάκι του γλυκού φρέσκο χυμό ντομάτας και μισό κουταλάκι του γλυκού φρέσκο χυμό λεμόνι. Εφάρμοσα αυτό το μείγμα στους μαύρους κύκλους και το άφησα για 10 λεπτά. Αυτό το έκανα δύο φορές κάθε εβδομάδα, για έναν περίπου μήνα. 

Σήμερα έχω να σας πω ότι οι μαύροι μου κύκλοι έχουν ελαφρώς αποχρωματιστοί. Σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να πω ότι έχουν εξαφανιστεί, ωστόσο υπάρχει μια μικρή διαφορά.

Νομίζω ότι ο συνδυασμός της DIY συνταγής της γιαγιάς μου, με τη μείωση του αλατιού που έχω κάνει το τελευταίο διάστημα στη διατροφή μου, έφερε ορατά αποτελέσματα.  

Αξίζει να σας πω ότι μετά το μείγμα, ξεπλένω καλά τα μάτια μου και με απαλές, ταμποναριστές κινήσεις ενυδατώνω την περιοχή, με κρέμα ματιών. Αφήνω πάντα την υγρασία να απορροφάται από το δέρμα μου και επιλέγω προϊόντα που ταιριάζουν στην ηλικία αλλά και στις ανάγκες μου. 

Αν ρωτήσετε για τον πελτέ ντομάτας, θα δείτε ότι είναι ένα από τα συστατικά που πραγματικά βοηθάει στην καταπολέμηση των μαύρων κύκλων. Το δικό μου πείραμα πέτυχε και σας προτείνω να το δοκιμάσετε κι εσείς, χωρίς ωστόσο να αλλάξετε κάτι από την καθημερινή περιποίηση της επιδερμίδας σας.

Πηγή: jenny.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!