6+1 ιδέες για μεταμφιέσεις για το τελευταίο αποκριάτικο πάρτι
6+1 ιδέες για μεταμφιέσεις για το τελευταίο αποκριάτικο πάρτι


Είτε λατρεύεις τις Απόκριες είτε όχι, το σίγουρο είναι πως δεν θέλεις να είσαι -και φέτος- η… ξενέρωτη της παρέας στο φινάλε του φετινού καρναβαλιού! Ξέρεις ότι όλοι θα μασκαρευτούν και θα μακιγιαριστούν για να διασκεδάσουν και εσύ, θα είσαι για μια ακόμη χρονιά η τύπισσα που θέλησε να αγνοήσει -ή να προσπεράσει- τελείως τις Απόκριες.

«Ποιο είναι το πρόβλημα με αυτό;», θα με ρωτήσεις και εγώ θα σου πω ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως θέμα με την επιλογή σου. Το ζήτημα είναι ότι μέσα σου γνωρίζεις ότι θα το μετανιώσεις. Ναι, όταν θα πας στο πάρτι και όλοι θα χορεύουν, θα «παίζουν», θα προσπαθούν να ανακαλύψουν ποιος είναι εκείνος ο μυστηριώδης... γορίλας που χορεύει σαν σταρ του σινεμά ή θα πέφτουν στα πατώματα από τα γέλια, κοιτώντας ο ένας τη στολή ή το μακιγιάζ του άλλου, εσύ θα εύχεσαι να μην ήσουν φέτος τόσο... σνομπ και να έχεις ζωγραφίσει -έστω- ένα... αστεράκι στο μάγουλο!

Φέτος, λοιπόν, κάνε την ανατροπή ακόμη και την τελευταία στιγμή. Αν δεν θέλεις να ξοδέψεις χρήματα για μάσκες και στολές ή απλούστατα, αν δεν είσαι σε διάθεση για ακραία… μασκαρέματα, έχουμε επτά εύκολες και στυλάτες προτάσεις για να απολαύσεις τις Απόκριες με τον δικό σου τρόπο και να μην δώσεις τη αφορμή στις φίλες σου να σε πουν -ξανά- ξενέρωτη.

1. Το ζόμπι
Κλασική αλλά αγαπημένη επιλογή, πόσω μάλλον τώρα που όλοι παρακολουθούν το «Walking Dead». Για να πετύχεις το συγκεκριμένο look θα χρειαστεί να κάνεις δύο βασικές κινήσεις: Η πρώτη είναι να φορέσεις ένα παλιό σύνολο στο οποίο θα ρίξεις λίγη κόκκινη μπογιά για να θυμίζεις πρωταγωνίστρια θρίλερ τρόμου και η δεύτερη, να μπεις στο YouTube και να βρεις ένα εύκολο tutorial για να μακιγιαριστείς αναλόγως. Αρκούν δέκα λεπτά, ένα μαύρο μολύβι και ένα κόκκινο κραγιόν για να μεταμορφωθείς σε ένα... φτωχό -πλην τίμιο- ζόμπι.


2. Το σέξι βαμπίρ
Σε λίγη μόνο ώρα και με ελάχιστα υλικά μπορείς να γίνεις φέτος το πιο σέξι βαμπίρ. Πρόκειται για μια καλή επιλογή, ιδιαίτερα για άτομα που δεν επιθυμούν να τραβούν επάνω τους όλα τα βλέμματα και κυρίως, θέλουν να αισθάνονται άνετα, όπου και αν πάνε. Φόρεσε το μαύρο -ή και το κόκκινο- φουστάνι σου, προμηθεύσου με ένα ζευγάρι δόντια για βαμπίρ (θα τα βρεις παντού και αν δεν τα καταφέρεις δεν υπάρχει πρόβλημα), δανείσου τα καλά γάντια της μητέρας σου και μην ξεχάσεις να μακιγιαριστείς με τον κατάλληλο τρόπο. Δες την παρακάτω φωτογραφία για να πάρεις ιδέες ή εμπιστέυσου το Διαδίκτυο για να βρεις το τέλειο DIY make-up για βαμπίρ. Το σίγουρο είναι πως αν ήσουν fan της σειράς «The Vampire Diaries», δεν θα δυσκολευτείς.


3. Η νύφη του τρόμου
Είτε έχεις ανεβεί τα σκαλιά της Εκκλησίας είτε όχι, δεν υπάρχει κάτι που μπορεί να σε εμποδίσει φέτος από να μεταμορφωθείς στην πιο μοδάτη... νύφη του τρόμου. Δεν έχουμε κάποια σειρά να σου προτείνουμε αλλά σίγουρα, μπορείς να εμπνευστείς από την παρακάτω φωτογραφία της Christina Aguilera. Σε αντίθεση με τη διάσημη τραγουδίστρια, βέβαια, εσύ δεν θα χρειαστεί να αγοράσεις κάποια στολή ή ένα… νυφικό για να πετύχεις αυτό το look. Μπορείς αν φορέσεις ένα απλό λευκό φόρεμα ή το τζιν σου συνδυασμένο με ένα λευκό t-shirt. Πιτσίλισε τα ρούχα σου με λίγη κόκκινη μπογιά (αν το θέλεις) και κάνε το ανάλογο μακιγιάζ (μαύρα μάτια, μαύρα χείλη και ό,τι άλλο τρομακτικό επιθυμείς). Τέλος, πάρε μια στέκα για τα μαλλιά και κόλλησε πάνω της λίγο τούλι από μια μπομπονιέρα που έχεις στο σπίτι για να ολοκληρώσεις την εμφάνισή σου. Easy Peasy!


4. Η Mia Wallace από το Pulp Fiction
Αν η Uma Thurman είναι μια από τις αγαπημένες σου ηθοποιούς, τότε εμπνεύσου από εκείνη για να μεταμορφωθείς σε μια από τις ιδιαίτερες προσωπικότητες που έχει υποδυθεί στη μεγάλη οθόνη. Θα χρειαστείς ένα λευκό πουκάμισο, ένα μαύρο παντελόνι, ένα τσιγάρο (για να το κρατάς, όχι να το καπνίζεις) και αν σου είναι εύκολο, μια περούκα για να αποκτήσεις την παρακάτω μελαχρινή και καρέ κουπ. Η κόκκινη μπογιά στη μύτη είναι σίγουρα η «πινελιά» που θα κάνει τη διαφορά. Δες ξανά την ταινία, για να μπεις στο κατάλληλο mood!


5. Γίνε η Sandy από το «Grease»
Αν προτιμάς κάτι περισσότερο σέξι και λιγότερο τρομακτικό για τις Απόκριες, προτείνουμε να μεταμορφωθείς φέτος στη Sandy από το «Grease». Η Gigi Hadid το δοκίμασε και εντυπωσίασε. Τι και αν δεν έχεις το κορμί της; Αυτό που έχει σημασία είναι να υιοθετήσεις με τον κατάλληλο τρόπο το συγκεκριμένο look. Για να το πετύχεις θα χρειαστείς απλώς ένα μαύρο εφαρμοστό παντελόνι ή ένα μαύρο κολάν, ένα μαύρο crop top, ένα δερμάτινο τζάκετ και ένα ζευγάρι κόκκινα παπούτσια. Μην ξεχάσεις, βέβαια, να κάνεις τα… μαλλιά σου μπούκλες, να βάψεις τα νύχια σου κόκκινα και φυσικά, να βάλεις μια κόκκινη «πινελιά» στα χείλη σου.


6. Η Mary Poppins
Μια μαύρη φούστα ως το γόνατο (κατά προτίμηση πλισέ), ένα λευκό πουκάμισο, μια κόκκινη ζώνη, ένα μαύρο καπέλο και μια… ομπρέλα, είναι αρκετά για να σε μεταμορφώσουν στη Mary Poppins. Η αξιαγάπητη γκουβερνάντα με τις μαγικές ικανότητες είναι σίγουρα μια εύκολη και ενδιαφέρουσα επιλογή για το πάρτι μασκέ που θα πας το Σαββατοκύριακο για αυτό αξίζει να την «εξετάσεις».


7. Η δυναμική Rossie the Riverter
Σε περίπτωση που θέλεις να κάνεις τα ελάχιστα και να πετύχεις ένα «δυνατό» αποκριάτικο look, τότε η περίπτωση της Rossie the Riverter είναι ό,τι πρέπει για εσένα. Για να μεταμορφωθείς στη γυναίκα που ενέπνευσε μία από τις μια δημοφιλείς αφίσες του φεμινιστικού κινήματος, αρκεί να δέσεις μια μπαντάνα (όπως η παρακάτω) γύρω από το κεφάλι σου, να φορέσεις ένα τζιν παντελόνι και ένα τζιν πουκάμισο (χρειάζεσαι κάτι που θα μοιάζει με φόρμα εργασίας) και να βάψεις τα χείλη σου κόκκινα. Σήκωσε τα μανίκια και είσαι έτοιμη. Ναι, you can do it!


Ό,τι και αν επιλέξεις να φορέσεις και όπως και αν αποφασίσεις να μακιγιαριστείς, να θυμάσαι πως οι Απόκριες μπορούν να είναι απίστευτα διασκεδαστικές, ακόμη και για εσένα. 

Πηγή: queen.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!