Αγάπησε και αποδέξου εσένα.. και γρήγορα!!- γράφει η διατροφολόγος Αρετή Ζαντή
Αγάπησε και αποδέξου εσένα.. και γρήγορα!!- γράφει η διατροφολόγος Αρετή Ζαντή


«Να βγω ή να μην βγω στην παραλία;» «Πως φαίνομαι, πως είμαι έτσι;»,”Θα με σχολιάζουν και θα έχουν και δίκαιο..»

Σκέψεις και λόγια τα οποία πολύ συχνά και ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες σκέφτονται και ξεστομίζουν άνθρωποι… Άνδρες και γυναίκες , μα στην πλειοψηφία γυναίκες.

Αξίζει τελικά να δίνεις τόση μεγάλη σημασία στο φαίνεσθε και στο τι θα πει ο κόσμος;

Η υπερβολική έμφαση που δίνεις στην εξωτερική σου εμφάνιση και στην εικόνα σου σε εμποδίζει να δεις και να εκτιμήσεις τον εσωτερικό σου εαυτό.

  Όλοι οι άνθρωποι διαφέρουμε – έτσι κι αλλιώς ποια θα ήταν η ουσία να είμαστε όλοι ίδιοι. Υπάρχουν άτομα ψηλά, κοντά, χοντρά,  κανονικά, αδύνατα, με μακριά  ή κοντά μαλλιά, φαλακρά, διαφορετικού χρώματος, θρησκείας, εθίμων και παραδόσεων.

Γιατί ο ένας πρέπει να είναι καλύτερος και ανώτερος από τον άλλο;

 Γιατί να επιτρέψω σε  κάποιον άγνωστο να με κρίνει, να με σχολιάσει ή να με μειώσει και τελικά να αφήσω τα σχόλια του να με αγγίξουν και να με πληγώσουν;

Σταμάτα να επικεντρώνεσαι συνεχώς στο σώμα σου και στις ατέλειες σου σπαταλώντας ενέργεια, χαρά και συναισθήματα  ΑΔΙΚΑ  και επικεντρώσου σε άλλες πλευρές πιο ουσιαστικές της ζωής σου ( παιδιά, φίλους , ταξίδια, φυσική δραστηριότητα, ενδιαφέροντα, εκπαίδευση, ύπνο-ξεκούραση)

Όσο προσπαθείς να φτάσεις το πλασματικά «τέλειο και ιδανικό»  σώμα και βάρος για σένα, χωρίς αρχικά να έχεις αποδεκτεί και αγαπήσει το είναι σου, τόσο πιο πολύ σπρώχνεις εσύ τον εαυτό σου στην χαμηλή αυτοεκτίμηση, στα συναισθήματα κατωτερότητας, αποτυχίας, ματαιοδοξίας , θλίψης και μακριά από την επιτυχία και την επίτευξη των «θέλω» σου. 

Έχεις σκεφτεί ποτέ γιατί κάποια άτομα βρίσκονται πίσω ή μπροστά σου και όχι δίπλα σου ;

Εσύ το επέλεξες ασυνείδητα ή συνειδητά κάποια άτομα δεν κάνει να είναι ΔΙΠΛΑ  σου αλλά μακριά από σένα , μπροστά ή πίσω δεν έχει και τόση σημασία.  Αυτό που πάντα πρέπει να θυμάσαι είναι ότι για να είναι εκεί και όχι δίπλα σου δεν έχουν αξία για σένα και δεν πρέπει να σε επηρεάζει η γνώμη τους, τα λόγια τους ή οι πράξεις τους. Κράτα κοντά σου άτομα –στηρίγματα. Ανθρώπους που θα σε ακούσουν προσεκτικά, θα σε στηρίξουν και θα σε αγαπούν γι΄ αυτό που είσαι και μετά για την εικόνα σου…. Οι υπόλοιποι αναζητούν την σημασία σου ή προσπαθούν να κρύψουν τα δικά τους ελαττώματα πίσω από τα δικά σου.

Μην ασχολείσαι, μην αναλώνεσαι, μην τους δίνεις αξία..

Ζήσε, χαμογέλα, τραγούδα, γλέντα και ναι βγες στην παραλία όπως και να είσαι αλλά πάντα με χαμόγελο. Μην αφήνεις τίποτα και κανένα να χαλάει τις δικές σου στιγμές, εικόνες και αναμνήσεις.. Η ζωή είναι μικρή και όμορφη μέχρι την στιγμή που αφήνουμε άλλους-σαμποτέρ να εισβάλλουν σ΄ αυτή και να μας την χαλάνε ακόμα και να μας την ορίζουν  

Το καλοκαίρι είναι εδώ και  σου αξίζει να το ζήσεις.  Αγάπησε τον εαυτό σου, το σώμα σου, την κοιλίτσα σου, τις ραγάδες σου, την κυτταρίτιδα σου, τους γοφούς σου, το χρώμα σου, το ύψος σου, τα μαλλιά σου, αγάπησε και αποδέκτου εσένα και γρήγορα, βάζοντας στόχο την επόμενη χρονιά τέτοια μέρα να είσαι η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σου.

Μην απογοητευτείς όμως αν δεν είσαι το «τέλειο», η ζωή έτσι είναι θέλει όνειρα, στόχους, προσπάθεια, κόπο.. κόπο.. κόπο και αγάπη. Αν σε αγαπήσεις τότε εύκολα θα σε αγαπήσουν και οι γύρω σου γιατί είσαι εσύ και τότε ακόμη πιο εύκολα θα δεις τον εαυτό σου να βλέπει διαφορετικά τα πράγματα ίσως και πιο όμορφα.