Πώς δύο κολλητές φίλες έγιναν οι νόμιμες μαμάδες ενός 7χρονου με ειδικές ανάγκες (video)
Πώς δύο κολλητές φίλες έγιναν οι νόμιμες μαμάδες ενός 7χρονου με ειδικές ανάγκες (video)


Είναι κολλητές φίλες, συνάδελφοι και γειτόνισσες. Η Νατάσα Μπατ και η Λίντα Κόλινς δεν είναι ζευγάρι, δεν έχουν ερωτική ή συζυγική σχέση και βάσει της νομοθεσίας δεν θα μπορούσαν να αναγνωριστούν ως οι νόμιμες μαμάδες - γονείς του Ελάν και να αναλάβουν την ανατροφή και τη φροντίδα του μικρού αγοριού με ειδικές ανάγκες.  

Οι δύο γυναίκες προσέφυγαν στη δικαιοσύνη και δικαιώθηκαν. Για πρώτη φορά στην ιστορία του Καναδά δύο άτομα που δεν είχαν ποτέ ερωτική σχέση αναγνωρίστηκαν ως νόμιμοι γονείς ενός παιδιού.

Οι δύο μαμάδες του Ελάν μιλούν για την αντισυμβατική τους οικογένεια στο BBC: «Γεια σας, με λένε Νατάσα και είμαι η μαμά του Ελάν. Είμαι η Λίντα και είμαι κι εγώ μαμά του Ελάν. Δεν είμαστε σύζυγοι, δεν έχουμε σχέση. Είμαστε απλά δύο καλές φίλες που αποφασίσαμε να μεγαλώσουμε μαζί τον Ελάν».

Η 44χρονη Μπατ γέννησε τον Ελάν το Φεβρουάριο του 2010. «Ήταν η πιο ευτυχισμένη ημέρα της ζωής μου», θυμάται. Αποφάσισε να γίνει μητέρα χωρίς να παντρευτεί και η φίλης της Κόλινς ήταν πάντα δίπλα της για να τη στηρίζει. Ο Ελάν γεννήθηκε φυσιολογικά, αλλά σύντομα η μαμά του διαπίστωσε ότι το παιδί της δεν αναπτυσσόταν κανονικά. Στον έκτο μήνα της ζωής του ο Ελάν διαγνώστηκε με περικοιλιακή λευκομαλάκυνση που σημαίνει ότι κάποια σημεία του εγκεφάλου του παιδιού ήταν νεκρά.

Η Λίντα θυμάται τη φίλη της Νατάσα να λέει: «Τι είδους ζωή τον περιμένει;» Και η Λίντα απάντησε: «Θα έχει μια υπέροχη ζωή. Κι εμείς οι δύο μαζί θα το διασφαλίσουμε». Κάπως έτσι ξεκίνησε η επιθυμία δύο φίλες να γίνουν οι μαμάδες του 7χρονου, Ελάν. «Δεν είναι πια μια μόνη ανύπαντρη μαμά», λέει η Νατάσα, «έχω μία σύντροφο σε αυτό το ταξίδι». 

athensvoice.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!