Τι απέγινε το διάσημο μωρό του meme «Success Kid»; - Δείτε πώς είναι σήμερα και τι λέει για τη φωτογραφία
Τι απέγινε το διάσημο μωρό του meme «Success Kid»; - Δείτε πώς είναι σήμερα και τι λέει για τη φωτογραφία


Όταν η μητέρα του Sammy τον απαθανάτισε σε μια φωτογραφία να κρατά με αποφασιστικό ύφος μια  χούφτα άμμο στην παραλία, ήταν μόλις 11 μηνών και κανείς δεν είχε ιδέα ότι η έκφραση στο πρόσωπό του θα τον έκανε διάσημο στο παγκόσμιο ίντερνετ ως «Success Kid».

Η Laney μιλά σήμερα για το γιο της και θυμάται πως η έκφραση αυτή δεν είχε στην πραγματικότητα καμία σχέση με πυγμή και δυναμισμό, αλλά προκλήθηκε επειδή ο μικρός της γιος είχε βάλει στο στόμα του άμμο.   Έχουν περάσει εννέα χρόνια από τότε που αυτή η φωτογραφία έγινε διάσημη στο διαδίκτυο και γέννησε χιλιάδες memes τα οποία θεωρούνται κλασικά μέχρι και σήμερα και έχουν εμπνεύσει αμέτρητες παραλλαγές.  Πολλοί δεν γνωρίζουν καν πως η φωτογραφία αυτή ήταν μια αυθόρμητη οικογενειακή στιγμή και εκτιμούν πως πρόκειται για επαγγελματική φωτογράφηση.

Ο Sammy είναι σήμερα ένας τυπικός δεκάχρονος που δεν ξεχωρίζει από τους συμμαθητές του και απολαμβάνει το skateboard και τους φίλους του τα Σαββατοκύριακα. Η μεγάλη του αδυναμία είναι η ζωγραφική και το σκίτσο και η μητέρα του λέει πως είναι αρκετά ταλαντούχος.   Η Laney εξήγησε στο newstatesman.com πως ο Sammy αισθάνεται αμηχανία όταν μιλάνε για το meme και πως καμιά φορά αισθάνεται περίεργα που έχει γίνει διάσημος για μια φωτογραφία από μια στιγμή για την οποία δεν έχει καμία ανάμνηση.   Ο μικρός θέλει σε λίγα χρόνια να γίνει διάσημος ως καλλιτέχνης και καμιά φορά αναρωτιέται αν θα μπορέσει να ξεπεράσει τη φήμη του από την viral εικόνα. Δηλώνει πως στην πραγματικότητα δεν ενοχλείται από τη φωτογραφία, αλλά αυτό που τον φέρνει σε δύσκολη θέση είναι όταν φίλοι και γνωστοί του ζητούν να πάρει πάλι την ίδια πόζα. Πρόσφατα δέχτηκαν πρόταση να συμμετάσχουν σε ένα τηλεοπτικό σόου όπου το κοινό θα έπρεπε βλέποντας τον δεκάχρονο να μαντέψει από πού είναι διάσημος, αλλά οι γονείς του αρνήθηκαν, όπως ακριβώς είχαν αρνηθεί και τη συμμετοχή του σε ένα ριάλιτι για ανθρώπους που έγιναν διάσημοι και πλούσιοι από το ίντερνετ.       Η μητέρα του δηλώνει πως δεν έγιναν πλούσιοι από τη φωτογραφία. Υπήρξαν και υπάρχουν κέρδη από τα δικαιώματα χρήσης της καθώς η εικόνα έχει χρησιμοποιηθεί σε διαφημίσεις σε όλο τον κόσμο, αλλά του δηλώνει πως δεν έγιναν πλούσιοι. Ωστόσο, όταν πριν μερικά χρόνια ο πατέρας του Sammy χρειάστηκε μεταμόσχευση νεφρού, η οικογένεια στράφηκε σε διαδικτυακή συγκέντρωση οικονομικής ενίσχυσης για να καλυφθούν τα έξοδα για τις ιατρικές δαπάνες. Όταν ο κόσμος αντελήφθη πως επρόκειτο για τον πατέρα του διάσημου μωρού, έδειξε μεγάλη προθυμία για να βοηθήσει και συγκεντρώθηκαν εύκολα τα 100.000 δολάρια που απαιτούνταν.   «Κάποιοι λένε πως τον εκμεταλλεύομαι, αλλά ο ίδιος δεν χρειάζεται καν να κάνει τίποτα τώρα», λέει η Laney. «Είναι απλά μια εικόνα, για την οποία μπορούμε να πληρωνόμαστε. Νομίζω όλοι το ίδιο θα έκαναν. Αυτή η φωτογραφία πληρώνει για το μέλλον και το παρόν του», εξηγεί η μητέρα.lifo.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!