Στέλιος Γεωργίου: Ο παρουσιαστής μιλάει για την οικογένεια και την υποψηφιότητα του
Στέλιος Γεωργίου: Ο παρουσιαστής μιλάει για την οικογένεια και την υποψηφιότητα του


Πόσα χρόνια ασχολείσαι με τα κοινά;

Ανέκαθεν ήμουν σε επαφή με τον κόσμο, δεν θυμάμαι να ήμουν ποτέ άπραγος ή απλός παρατηρητής. Ωστόσο, όσον αφορά στο κομμάτι του Δήμου Στροβόλου, έχω εκτίσει την πενταετή μου θητεία και ευελπιστώ σε επανεκλογή έτσι ώστε να συνεχίσω να υπηρετώ τους συνδημότες μου και από την θέση αυτή. Τι είναι αυτό που σε «έσπρωξε» προς αυτή την κατεύθυνση; Έχω την εντύπωση πως όλοι, λίγο πολύ, ενδιαφερόμαστε για τα κοινά.

Πώς μπορείς να μένεις αμέτοχος όταν γύρω μας υπάρχουν τόσα πολλά που χρήζουν βελτίωσης κι άλλα τόσα που πρέπει να τροχιοδρομηθούν; 

Το γεγονός ότι έχω πλέον και την δική μου οικογένεια συμβάλλει σε αυτό. Με αφορά ακόμη περισσότερο πια να ζούμε όλοι καλύτερα. Ως νεαρός πατέρας, έχοντας γνωρίζω και ιδιαίτερες ευαισθησίες, πως οραματίζεσαι την πόλη που μεγαλώνουν τα παιδιά σου; Όπως και ο σκεπτόμενος πολίτης της χώρας, επιθυμώ μία πόλη καθαρή, προσβάσιμη σε όλο τον κόσμο, με οικολογικό προσανατολισμό και σύγχρονες ανέσεις. Με λίγα λόγια μία πόλη ανθρώπινη όπου όλοι να μπορούμε να συνυπάρχουμε αρμονικά και να απολαμβάνουμε την καθημερινότητά μας και εν τέλει, τη ζωή μας.

Η απόφασή σου να κατέβεις υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, ξανά, έχει να κάνει καθόλου με την κόρη σου, και το μέλλον της;

Αποσκοπεί στην προσωπική μου ανάγκη να συνεχίσω αυτό που άρχισα πριν από μία πενταετία πράγμα που σαφέστατα συνδέεται, βεβαίως, και με το μέλλον των παιδιών γενικότερα. Θέλω να είμαι κοντά στα κέντρα ελέγχου και αποφάσεων, θέλω να γνωρίζω και να έχω λόγο. Με αφορά το μέλλον του τόπου, της τοπικής αυτοδιοίκησης, των συνανθρώπων μου.

Γιατί κάποιος να δώσει την ψήφο του σε νέα πρόσωπα;

Δεν το βλέπω τόσο πολύ ως ψήφο σε νέα πρόσωπα, θεωρώ κιόλας ότι είναι υπερβολικό να εστιάζουμε στον ηλικιακό παράγοντα. Αυτό που πρέπει να λάβει υπόψη ο καθένας από μας είναι η κάθε προσωπικότητα στην οποία δίνουμε βήμα και φωνή να είναι καθαρή, μη διαπλεκόμενη και επιπλέον να έχει την διάθεση να βελτιώσει και να αναδείξει όλα αυτά που επηρεάζουν την ζωή μας.

Στο μέλλον υπάρχει πιθανότητα να διεκδικήσεις και το βουλευτικό αξίωμα;

Στην παρούσα φάση δεν είναι κάτι που έχω σκεφτεί εις βάθος. Τείνω να επικεντρώνομαι στον δήμο μου αυτή τη στιγμή, παρακολουθώντας ωστόσο τα τεκταινόμενα στην χώρα και μάλιστα πολύ στενά και καθημερινά. Ενημερώνομαι, γνωρίζω τι συμβαίνει γύρω μας αλλά και διεθνώς, με απώτερο στόχο να κινούμαι και να συμπεριφέρομαι ως ενεργός πολίτης. Ο κόσμος έχει χάσει την εμπιστοσύνη του στους πολιτικούς.

Πιστεύεις ότι νέοι με νέα μυαλά θα την ξανακερδίσουν;

Πιστεύω ότι το φρέσκο και καθαρό μυαλό, πάντοτε με την συμβολή πεπειραμένων συναδέλφων και χωρίς τα, ενδεχομένως, λιγότερο καλά χαρακτηριστικά τους, θα επιτύχει να κερδίσει την χαμένη εμπιστοσύνη. Πως συνδυάζεις, τηλεόραση, δουλειά και δημαρχείο; Με πολλή ενθουσιασμό, καλή διάθεση και αφιερώνοντας δημιουργικό και ποιοτικό χρόνο.

Θεοδώρα Γιατί κάποιος να εμπιστευτεί τον Στέλιο και να τον ψηφίσει;

Η πενταετής του εμπειρία, η ενέργεια που διαθέτει ως άνθρωπος, οι μονίμως φρέσκες του ιδέες και η αυθεντική αγάπη που έχει για τον Στρόβολο νομίζω είναι πολύ καλοί λόγοι για να του ξαναδοθεί το βήμα! Ποιο είναι το μεγαλύτερο προτέρημα του; Θα έλεγα πως είναι η υπομονή του. Δεν είμαι άτομο που παίρνει βεβιασμένες αποφάσεις αν δεν είναι σχεδόν σίγουρος για το καλό τους αποτέλεσμα. Επιπλέον, ως γυναίκα του, συγκαταλέγω στα προτερήματά του το γεγονός ότι είναι υπόδειγμα πατέρα και συζύγου. Για μένα αυτό λέει πολλά.

Τι θέλεις να αλλάξει στη πόλη σου;

Ο Στρόβολος, ως ένας απ’ τους μεγαλύτερους δήμους της χώρας, θα βρίσκεται πάντα σε μία διαδικασία βελτίωσης. Στην καθημερινότητά μου αυτό που με αφορά ιδιαίτερα είναι η διακίνηση στην περιοχή, οι χώροι πρασίνου όπου κινούμαστε κυρίως με τα παιδιά και σίγουρα η καθαριότητα.


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!