Θα είμαστε για πάντα παιδιά! Ατέλειωτο παιχνίδι στο χιονισμένο Τρόοδος
Θα είμαστε για πάντα παιδιά! Ατέλειωτο παιχνίδι στο χιονισμένο Τρόοδος


Τα Σαββατοκύριακα για μας δεν έχουνε την ίδια μορφή όπως για τις περισσότερες οικογένειες. Λόγω των ποδοσφαιρικών υποχρεώσεων του μπαμπά μας δεν έχουμε την ευκαιρία να περνάμε χρόνο οικογενειακώς, αλλά ούτε και να κάνουμε εκδρομές. Αυτό είναι κάτι που λείπει πολύ στις μικρές, ειδικά τον τελευταίο χρόνο που ξεκινήσανε να ανταλλάσσουν τις εμπειρίες τους με συμμαθητές στο σχολείο.

Σαν μανούλα φυσικά προσπαθώ να τους γεμίζω το χρόνο με διάφορα, αλλά δυστυχώς ότι και να κάνω η απουσία του μπαμπά γίνεται ιδιαίτερα έντονη τις μέρες που δεν έχουμε σχολείο!!

Σήμερα λοιπόν αποφασίσαμε να εκμεταλλευτούμε το ελεύθερο του και αντί για σχολείο πήγαμε εκδρομή στα βουνά, συγκεκριμένα στο Τρόοδος , για να δούμε επιτέλους τα χιόνια!!

 Ξυπνήσαμε νωρίς όπως πάντα στις 6.30π.μ και όταν είπα στα κορίτσια πώς αντί για σχολείο θα πηγαίναμε εκδρομή οικογενειακώς, ως δια μαγείας ετοιμάστηκαν σε χρόνο ρεκόρ…! Αφού λοιπόν πήραμε το κατάλληλο καρότο (για τη μύτη του χιονάνθρωπου) και τα κουμπιά (για τα μάτια) μπήκαμε στο αυτοκίνητο και πήγαμε να πάρουμε τα κατάλληλα γάντια, κασκόλ, στολές για σκι…λες και θα πηγαίναμε στις Άλπεις για πάντα. Δεν ξέρω αλήθεια ποιος από όλους μας ήτανε πιο χαρούμενος!!

Η διαδρομή ήταν όμορφη, ο καιρός τέλειος και το ότι πηγαίναμε μία καθημερινή ίσως σ αυτή τη περίπτωση να ήτανε ευτύχημα, δεν χρειάστηκε να περιμένουμε τίποτα και κανέναν, φτάσαμε και περάσαμε μια από τις πιο ωραιότερες μας μέρες. Γίναμε και εμείς μαζί τους για λίγο παιδιά, παίξαμε, γελάσαμε και στο τέλος απολαύσαμε το ζεστό φαγητό στη μικρή καντίνα του χιονοδρομικού.

Δεν είναι άσχημο καμιά φορά να ξεφεύγουμε από τη ρουτίνα, να αφήνουμε πίσω τα πρέπει και να κάνουμε πράγματα αυθόρμητα. Ειδικά όταν σκέφτομαι πως οι μικρές μεγαλώνουν και σε λίγο καιρό θα έχουνε περισσότερες υποχρεώσεις στο σχολείο, που δεν θα μπορούμε πολύ εύκολα να τις προσπεράσουμε, με πιάνει το άγχος ότι αυτά θα τελειώσουν..

Γι΄ αυτό, όσο είναι ακόμη μικρά πρέπει να κάνουμε μαζί τους όσα πιο πολλά μπορούμε!!       


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!