Το Πρωτοχρονιάτικο μας πάρτι και η απάντηση της Φένιας που με έκανε να νιώσω άσχημα
Το Πρωτοχρονιάτικο μας πάρτι και η απάντηση της Φένιας που με έκανε να νιώσω άσχημα


Η πρώτη μέρα μιας καινούργιας χρονιάς που κανείς δεν ξέρει τι θα μας φέρει, όπως δεν ξέραμε και πέρσι τι θα μας έφερνε η χρονιά που πέρασε.

Ας αφήσουμε πίσω αυτά  που μας πλήγωσαν και ας κρατήσουμε στο μυαλό τις όμορφες και χαρούμενες στιγμές που περάσαμε.

 Για μένα χθες ήτανε ένα διαφορετικό Πρωτοχρονιάτικο δείπνο. Οι προετοιμασίες μας με τη Φένια και τη Νέλια ξεκινήσανε πολύ νωρίς το πρωί με ψώνια, διακόσμηση, μαγείρεμα, και αφού  τελειώσαμε φορέσαμε και οι τρεις τα γιορτινά μας και περιμέναμε με αγωνία τους καλεσμένους μας. Δεν ήτανε πολλοί αλλά οι πιο σημαντικοί, οι γονείς και τα αδέρφια μας! Φυσικά, ξέχασα να σας αναφέρω πως μέσα στους καλεσμένους μας ήτανε και ο Αη Βασίλης. Φέτος δεν μπορούσε να μεταμφιεστεί και πάλι ο παππούς, γιατί δεν θα ήτανε αρκετά πειστικό το γεγονός ότι θα φορούσε γυαλιά ηλίου στις 10 το βράδυ, κι έτσι είχε κλείσει ο μπαμπάς μας έναν επαγγελματία!!

Γύρω στις 9 λοιπόν ξεκίνησε το πάρτι με φαγητά, γλυκά ,γέλια παιδικά, χορούς και γύρω στις 10 κατέφθασε ο Αη Βασίλης με τα δώρα.

Τα δύο Κοάλα (τελευταία στιγμή τις πείσαμε ότι δεν μπορούσε να βρεί αληθινά όπως αυτά που έχει η Dora το cartoon),τα δύο “αληθινά” ρολόγια, τα δύο “αληθινά” βραχιόλια, την Barbie με ποδήλατο και δεν ξέρω κι εγώ πόσα άλλα έφερε…γέμισε το σαλόνι παντού με χαρτιά περιτυλίγματος!

 Τα κορίτσια παίξανε μέχρι τελικής πτώσεως με τα ξαδέρφια τους, μέχρι και την αλλαγή του Χρόνου όπου έφθασε και το τέλος του πάρτι.

Λίγο πριν τον ύπνο αγκαλιασμένες και οι τρείς μέσα στο κρεβάτι η Φένια μου ψιθύρισε : Μαμά δεν θέλω να μεγαλώσω..!! Εγώ η ανόητη χαμογέλασα και της είπα: Ξέρω για να παίρνεις πολλά δώρα… η μικρή όμως είχε μια πολύ αποστομωτική απάντηση.  Όχι μαμά δεν θέλω να μεγαλώσω γιατί τότε εσύ θα πεθάνεις και δεν θα έχω μανούλα….

Ένιωσα χάλια ,άσχημα δεν ήξερα πώς να αντιδράσω…και πιο πολύ ένιωσα άσχημα για όλα εκείνα τα παιδάκια που δεν έχουνε κοντά τη μανούλα τους!! Τα παιδιά μας πάνω από όλα θέλουνε εμάς την αγάπη μας και την ασφάλεια που τους προσφέρουμε.. όχι τα υλικά αγαθά!

Γι αυτό κι εγώ φέτος θα κάνω μόνο μία ευχή, να είμαστε όλες οι μανούλες του κόσμου καλά για να μπορούμε να είμαστε δίπλα στα παιδιά μας.. Να ζήσουμε όσο το δυνατόν πιο πολλές στιγμές αγαπημένες με τις οικογένειες και τα παιδάκια μας, με αυτές τις στιγμές θα γεμίσουνε την ψυχούλα τους και όχι με τα πολλά δώρα! Όσο για αυτές τις μανούλες που έφυγαν νωρίς , εύχομαι ο Θεός να δίνει δύναμη στα παιδάκια και τις οικογένειες τους να καλύπτουν όσο το δυνατόν καλύτερα το κενό αυτό!!   

Καλή μας Χρονιά!!


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!