3+1 μύθοι για το σεξ στην εγκυμοσύνη
3+1 μύθοι για το σεξ στην εγκυμοσύνη


Αν έχετε το πράσινο φως από το γιατρό σας, αφήστε στην άκρη τις προλήψεις και τις φοβίες, και απλώς απολαύστε το!

Ναι, είστε τελικά έγκυος, και η αλήθεια είναι ότι αυτό το πετύχατε με τον παραδοσιακό σε όλους μας τρόπο της σεξουαλικής επαφής με το σύντροφό σας! Για κάποιον περίεργο λόγο, ωστόσο, οι περισσότερες από εμάς κατά βάθος πιστεύουμε ότι αυτό που μέχρι σήμερα αποτελούσε έναν απενοχοποιημένο τρόπο διαιώνισης του είδους μας, σήμερα -που πλέον ο στόχος επετεύχθη- έχει μετατραπεί σε μια διαδικασία σχεδόν ασύμβατη με την εγκυμοσύνη μας.

Η υπερβολική ανησυχία μας για την αίσια έκβαση της κύησης, σε συνδυασμό με διάφορες φοβίες, που συνήθως μας δημιουργούνται από όσα ακούμε δεξιά κι αριστερά, συμβάλλουν στη διαμόρφωση μιας όχι και τόσο δεκτικής στάσης απέναντι στην κατά τα άλλα φυσιολογική επιθυμία μας για σεξ. Και να θυμάστε: Αν εξαιρέσετε το γεγονός ότι… φουσκώνετε, είναι βέβαιο ότι, όσο ακόμα το μωρό είναι στην κοιλιά σας, τα πράγματα είναι πολύ πιο εύκολα από ό,τι θα είναι μετά τη γέννησή του - πιστέψτε μας! Καταρρίψτε, λοιπόν, τους μύθους και χαλαρώστε…

Μύθος 1ος: «Θα τραυματιστεί το μωρό»
Το έμβρυο είναι τόσο καλά προστατευμένο μέσα στον αμνιακό σάκο, ώστε να μην είναι ικανή καμία από τις σεξουαλικές στάσεις να το απειλήσει. Ούτε, βέβαια, το πέος του συντρόφου σας μπορεί να το ακουμπήσει. Ακόμα κι αν ξεπερνά τις κοινές αναλογίες, ο τράχηλός σας είναι ερμητικά κλειστός γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο.

Μύθος 2ος: «Θα τραυματιστώ εγώ»
Δεδομένου ότι προφανώς δεν θα θέλετε ο σύντροφός σας να ακουμπάει πάνω στην κοιλιά σας σε αυτή τη φάση, πειραματιστείτε με άλλες στάσεις (είτε εσείς από πάνω είτε καθισμένη στην άκρη του κρεβατιού κτλ.) οι οποίες ενδέχεται να σας προσφέρουν και μεγαλύτερη ικανοποίηση απ’ ό,τι πιθανόν να περιμένατε. Μάλιστα, ορισμένες γυναίκες βιώνουν τους πρώτους τους οργασμούς κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους. Γιατί; Επειδή τα γεννητικά όργανα είναι διογκωμένα, οι νευρικές απολήξεις πολύ πιο ευαίσθητες και η ωκυτοκίνη, η αποκαλούμενη ορμόνη της αγάπης και του μητρικού ενστίκτου που συνοδεύει την εγκυμοσύνη, είναι γνωστό ότι ενισχύει τη σεξουαλική απόλαυση.

Μύθος 3ος: «Θα προκληθεί πρόωρος τοκετός»
Η διέγερση των μαστών αυξάνει την παραγωγή ωκυτοκίνης, η οποία μπορεί να προκαλέσει συσπάσεις όταν βρίσκεστε στο μήνα σας. Όπως, όμως, θα ανακαλύψετε και μόνες σας, θα βιώνετε πολλές συσπάσεις μέχρι να φτάσετε στον τοκετό. Υπάρχουν μόνο ορισμένες περιπτώσεις υψηλού κινδύνου, για τις οποίες οι γυναικολόγοι-μαιευτήρες συστήνουν αποχή από το σεξ, π.χ. ιστορικό πρόωρου τοκετού, διαστολή του τραχήλου, ρήξη των μεμβρανών, πρόδρομος πλακούντας, κολπική αιμορραγία ή μετά τη ρήξη των υμένων, οπότε το έμβρυο μένει πλέον απροστάτευτο.

Μύθος 4ος: «Απαγορεύεται το στοματικό σεξ»
Φυσικά και δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Μάλιστα, ενδέχεται να αποτελέσει μια εναλλακτική λύση στην περίπτωση που νιώθετε άβολα να έχετε την παραδοσιακή σωματική επαφή. Μέχρι τότε όμως, προσπαθήστε να εξηγήσετε απλά στο σύντροφό σας να είναι προσεκτικός τη στιγμή της διείσδυσης, χωρίς απότομες και βεβιασμένες κινήσεις, προκειμένου να αποφύγετε να εισχωρήσει αέρας στον κόλπο σας. Υπάρχει περίπτωση να δημιουργηθεί μια φυσαλίδα στην κυκλοφορία του αίματός σας, που μπορεί να αποδειχθεί αρκετά επικίνδυνη για τη ζωή σας - και όχι βέβαια μόνο τώρα που είστε έγκυος, αλλά πάντα!

Πηγή: imommy.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!