6+1 συμβουλές για το τι πρέπει να έχετε μαζί σας στο μαιευτήριο
6+1 συμβουλές για το τι πρέπει να έχετε μαζί σας στο μαιευτήριο


Έχετε μπει στην τελική ευθεία για να γεννήσετε, οπότε καλό είναι να έχετε ετοιμάσει έγκαιρα το βαλιτσάκι που θα πάρετε μαζί σας στο μαιευτήριο. Δείτε παρακάτω τι θα πρέπει να περιλαμβάνει για να μην υπάρξουν βασικές ελλείψεις:

  • Αρκετές αλλαξιές άνετα πυτζαμάκια. Καλύτερα να έχετε μαζί σας περισσότερα από όσα μπορεί να χρειαστείτε τελικά, παρά να υπάρξει έλλειψη, ιδιαίτερα αν το μαιευτήριο δεν είναι κοντά στο σπίτι για να πεταχτεί κάποιος να σας φέρει στη χειρότερη των περιπτώσεων.
  • Βάλτε στο βαλιτσάκι σας πολλά εσώρουχα, κάλτσες (ανάλογα την εποχή) και σερβιέτες, αφού είναι δεδομένο ότι για λόγους υγιεινής θα αλλάζετε συχνά. 
  • Μπορεί τα παπούτσια να είναι περιττά, δε συμβαίνει όμως το ίδιο με τα παντοφλάκια και τις σαγιονάρες. Τα παντοφλάκια για τις φορές που θα χρειαστεί να σηκωθείτε από το κρεβάτι για να μετακινηθείτε και οι σαγιονάρες για το μπάνιο.
  • Για τις ίδιες χρήσεις, να έχετε μαζί μια ρόμπα και ένα μπουρνούζι αντίστοιχα. Δηλαδή η ρόμπα για να τη φορέσετε αν είναι να σηκωθείτε από το κρεβάτι ή αν σας επισκεφθεί κόσμος και το μπουρνούζι για μετά το ντους.
  • Από προϊόντα περιποίησης και φροντίδας δε γίνεται να λείπουν από το βαλιτσάκι σας οδοντόβουρτσα, οδοντόκρεμα, σαμπουάν, αποσμητικό, βούρτσα, υγρά μαντιλάκια, τσιμπιδάκι και κάποια βασικά είδη για το πρόσωπο, έτσι ώστε να αλλάζει λίγο και η ψυχολογία σας.
  • Σεντόνια και πετσέτες είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα σας τα παρέχουν στο μαιευτήριο, όμως αν θέλετε να έχετε τα δικά σας πάρτε 1-2 τεμάχια από το κάθε είδος.
  • Τέλος, θα πρέπει να υπάρχει και μια αλλαξιά ρούχα για την ημέρα επιστροφής στο σπίτι. Συνεννοηθείτε με το σύντροφό σας αν θα τα πάρετε μαζί ή θα σας τα φέρει εκείνος σε δεύτερο χρόνο.

Πηγή: mother.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!