6+1 tips για να αντιμετωπίσετε τις πρωινές ναυτίες
6+1 tips για να αντιμετωπίσετε τις πρωινές ναυτίες


Ένα από τα πρώτα συμπτώματα της εγκυμοσύνης είναι η πρωινές ναυτίες, η οποίες μπορούν να συμβούν οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας ή της νύχτας.

Αυτή η δυσλειτουργία επηρεάζει τις περισσότερες έγκυες γυναίκες κατά τη διάρκεια του πρώτου τριμήνου και σταδιακά εξασθενεί μετά από την ένδειξη των 10 εβδομάδων. Δεν είναι όμως όλες οι γυναίκες τόσο τυχερές, και μερικές από αυτές  υποφέρουν από ναυτία ή ακόμη και εμετό κατά τη διάρκεια ολόκληρης της εγκυμοσύνης. Ενώ οι γιατροί μπορούν να συνταγογραφήσουν φάρμακα για να διευκολύνουν τη ναυτία, μπορεί να προτιμήσετε να ακολουθήσετε τη φυσική οδό για να αποφύγετε πιθανά προβλήματα με τα φάρμακα.

Υπάρχουν διάφορες φυσικές θεραπείες για τις πρωινές ναυτίες:

1. Φυσικό τσάι

Το τσάι τζίντζερ έχει χρησιμοποιηθεί από καιρό ως φάρμακο για τη ναυτία, αλλά δεν μπορούν να το χειριστούν όλοι. Άλλα αφεψήματα τσαγιού που μπορούν να βοηθήσουν στην αποκατάσταση της δυσφορίας και να καταπραΰνουν το στομάχι είναι το βάλσαμο λεμονιών, η μέντα και το χαμομήλι. Αυτά είναι όλα άμεσα διαθέσιμα στα περισσότερα σούπερ μάρκετ και είναι ασφαλή στη χρήση κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

2. Τζιτζιμπύρα

Αφήστε ένα κουτάκι τζιτζιμπύρα να φουσκώσει και απολαύστε το για να απαλλαγείτε από τη ναυτία . Ταυτόχρονα θα σας δώσει λίγη ζάχαρη που θα σας βοηθήσει με την αναγούλα. Ενώ δεν υπάρχει τεκμηριωμένος ιατρικά λόγος που λειτουργεί αυτό, εκατομμύρια έγκυες γυναίκες ορκίζονται σε αυτό το φάρμακο.

3. Πίεση στα σωστά σημεία

Τα περικάρπια που χρησιμοποιούνται για τη ναυτία από τη θάλασσα μπορούν να διευκολύνουν τη ναυτία σε πολλές περιπτώσεις, όπως κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Δεδομένου ότι δεν καταναλώνετε τίποτα, αυτή είναι μια εξαιρετική μέθοδος για όποιον δεν μπορεί να κρατήσει ούτε νερό στο στομάχι του και είναι απόλυτα ασφαλής. Η μόνη δυνητική παρενέργεια είναι το ερεθισμένο δέρμα όπου φοριέται το περικάρπιο.

4. Λιγούρες

Πεθαίνετε για το παγωτό σοκολάτας; Αφεθείτε στον εαυτό σας! Συχνά τα τρόφιμα που οι έγκυες γυναίκες θέλουν είναι αυτά που δεν θα προκαλέσουν εμετό και θα παραμείνουν μέσα στο στομάχι. Επομένως, μην σκέφτεστε τις επιπλέον θερμίδες και σκεφτείτε λίγο την ηρεμία σας…

5. Βιταμίνη B6

Ορισμένες γυναίκες ορκίζονται σε αυτή τη φυσική θεραπεία. Το να παίρνετε 10-20 mg βιταμίνης B6, 3 φορές την ημέρα μπορεί να σας βοηθήσει να σταματήσετε την πρωινή ασθένεια. Να είστε βέβαιη οτι παίρνετε τα συμπληρώματα με γεμάτο στομάχι,γιατί διαφορετικά μπορούν να προκαλέσουν ναυτία από μόνα τους.

Συμβουλευτείτε το γιατρό σας πριν χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε συμπλήρωμα διατροφής!

6. Σπόροι γλυκάνισου

Αυτοί οι σπόροι είναι απολύτως φυσικοί και μπορούν είτε να παρασκευαστούν σε ένα τσάι είτε απλά να μασηθουν για να βοηθήσουν στην ανακούφιση των διαταραχών του στομάχου. Θα σας φανεί επίσης χρήσιμο όταν τα αέρια θα σας προκαλούν αμηχανία, ένα ζήτημα που έρχεται αργότερα στην εγκυμοσύνη.

7. Νερό

Το να παραμείνετε ενυδατωμένη μπορεί να είναι δύσκολο όταν αισθάνεστε άρρωστη, αλλά οι έγκυες γυναίκες που πίνουν άφθονο νερό τείνουν να έχουν λιγότερη πρωινή ασθένεια. Ένας καλός κανόνας είναι να πίνετε αρκετά ώστε τα ούρα σας να είναι καθαρά και ανοιχτά, χωρίς να μυρίζουν πολύ έντονα. Αν η ναυτία δεν σας αφήσει να πιείτε νερό, δοκιμάστε να τσιμπήσετε να μασήσετε μερικά παγάκια ή να φτιάξετε κάποια γρανίτα από 100% χυμό φρούτων.

Η εγκυμοσύνη μπορεί να έχει πολλές δύσκολες στιγμές, αλλά η πρωινή ασθένεια είναι αυτή που μπορεί πραγματικά να σας κρατήσει πίσω. Χρησιμοποιώντας φυσικές μεθόδους αντιμετώπισης της ναυτίας, θα είστε σε θέση να ελέγχετε τον τρόπο που αισθάνεστε χωρίς να ανησυχείτε για τις χημικές επιπτώσεις στο μωρό σας.

Πηγή: babyradio.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!