4+1 πράγματα που θα κάνετε διαφορετικά στο δεύτερο παιδί
4+1 πράγματα που θα κάνετε διαφορετικά στο δεύτερο παιδί


Υπάρχουν πολλά πράγματα που κάνετε διαφορετικά όταν αποκτήσετε το δεύτερο παιδί. Σας παρουσιάζουμε τα πιο βασικά!

Περιμένετε το δεύτερο παιδάκι σας; Αν και σίγουρα θα το αγαπήσετε το ίδιο δυνατά όπως και το πρώτο, οι περισσότερες δευτερομαμάδες έχουν να πουν ότι πολλά πράγματα θα τα κάνετε διαφορετικά από την πρώτη φορά. Κι αυτό δεν είναι απαραίτητα κάτι κακό. Ας δούμε πιο συγκεκριμένα μερικές περιπτώσεις που θα κάνετε διαφορετικά στο δεύτερο παιδί από το πρώτο.

Δεν θα ενθουσιάζεστε πλέον τόσο εύκολα με φανταχτερά ρούχα 
Στο πρώτο παιδί, ξετρελαινόμαστε με σετ από ρούχα, κουβέρτες, πετσετούλες, πλεκτά στο χέρι και όλα όσα περιβάλλουν το μωρό μας. Προσέχουμε να είναι όλα άφοψα πλυμένα και σιδερωμένα, φροντίζουμε να χρησιμοποιούμε απορρυπαντικό και μαλακτικό ειδικό για βρεφικά ρούχα, και να πλένουμε τα ρουχαλάκια του μωρού σε ξεχωριστή πλύση από τον υπόλοιπο ρουχισμό της οικογένειας. Πλέον, με το δεύτερο μωρό, τα πράγματα είναι πιο απλά. Τα ρούχα του θα πλένονται στον ίδιο κάδο με τα υπόλοιπα άπλυτα και δεν θα σας νοιάζει να είναι όλα σιδερωμένα στην εντέλεια.

Θα σταματήσετε να είστε μικροφοβικές
Συμβαίνει σε πολλές μητέρες (αν όχι σε όλες) να γίνουν μικροφοβικές στο πρώτο παιδί. Ξαφνικά συνειδητοποιούμε ότι ο κόσμος είναι γεμάτος μικρόβια που περιμένουν να μολύνουν το πολύτιμο μικράκι σας. Στο πρώτο παιδί, αποστειρώνετε μπουκάλια και πιπίλες καθημερινά, καθαρίζετε τα παιχνίδια που βάζει στο στόμα με υγρά μαντηλάκια και βάζετε στα χέρια σας τόνους υγρού καθαρισμού χεριών. Και εννοείται ότι ζητάτε από όλους όσους πλησιάζουν το μωρό να βάζουν κι εκείνοι στα χέρια τους τόνους υγρού καθαρισμού χεριών. Στο δεύτερο παιδάκι, δεν θα σκέφτεστε καν τα μικρόβια. Πολλές φορές μάλιστα αν ρίξει την πιπίλα του στο πάτωμα, θα την σηκώσετε, θα τη σκουπίσετε λίγο στο μανίκι της μπλούζας σας και θα του την ξαναδώσετε! Απίστευτο;

Οι δουλειές του σπιτιού θα μείνουν πολύ πίσω 
Ακόμη και με ένα παιδί, έχετε κάποιο χρόνο να διατηρήσετε το σπίτι σε γενικά καλή κατάσταση, να βάλετε πλυντήριο ή να οργανώσετε τα παιχνίδια σας. Με το δεύτερο μωρό, τα πιάτα θα κάνουν στοίβα και θα είστε ευχαριστημένες αν σκουπίζετε μια φορά στις δύο εβδομάδες. Θα το πάρετε πλέον απόφαση: πάντα θα υπάρχουν περισσότερα πιάτα, ρούχα και παιχνίδια για να μαζέψετε, ωστόσο αυτό που θα σας σώσει από την τρέλα θα είναι ένας υπνάκος.

Θα σταματήσετε να βγάζετε χιλιάδες φωτογραφίες και βίντεο
Το ξέρουμε ότι έχετε χιλιάδες φωτογραφίες από το πρώτο σας μωρό: το μωρό να κοιμάται, το μωρό να ξυπνάει, το μωρό να χασμουριέται, το μωρό να κάνει μπάνιο, το μωρό να κλαίει, το μωρό να τρώει μπισκοτάκι, το μωρό να δείχνει το παιχνίδι, το μωρό στο καρότσι, το μωρό με όλους τους φίλους και γνωστούς σας…. Και βέβαια, έχετε καταγράψει αυτές τις στιγμές σε άλλα τόσα βίντεο… Στο δεύτερο μωράκι το πιο πιθανό είναι τις όποιες φωτογραφίες να τις τραβήξει το πρώτο παιδί, παρά εσείς…

Οι ανησυχίες σας θα καλμάρουν 
Στο πρώτο παιδί, κάθε στιγμή ανησυχείτε για τα πάντα. Αν έφαγε αρκετά, αν χτύπησε, αν πόνεσε, αν έκανε κακά… Όταν βάζει τα κλάματα, θέλετε να κλάψετε κι εσείς… Ψάχνετε στο Ίντερνετ για τον παραμικρό λόξυγκα που κρατάει πάνω από ένα λεπτό και είστε έτοιμη ανά πάσα στιγμή να πανικοβληθείτε. Όλα αυτά δεν θα υπάρχουν στο δεύτερο παιδί, εφόσον η εμπειρία που έχετε αποκτήσει θα είναι ο καλύτερός σας σύμβουλος.

Πηγή: www.parents.com


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!