Μπορεί η έγκυος να κάνει αφρόλουτρο;
Μπορεί η έγκυος να κάνει αφρόλουτρο;


Δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα με το να κάνετε μπάνιο ενώ είστε έγκυος αρκεί το νερό να μην είναι πολύ ζεστό. Αποφύγετε να μπαίνετε σε νερό αρκετά ζεστό, που μπορεί να αυξήσει τη θερμοκρασία του σώματος σας πάνω από 39 βαθμούς Κελσίου για περισσότερα από 10 λεπτά.

Μια υψηλή θερμοκρασία μπορεί να δημιουργήσει μια σειρά προβλημάτων για εσάς και το μωρό σας, όπως:

Η πτώση της αρτηριακής πίεσης,  στέρηση του μωρού από το οξυγόνο και τα θρεπτικά συστατικά και πιθανότητα αποβολής
Ζάλη και αδυναμία
Γενετικές ανωμαλίες, ειδικά κατά το πρώτο τρίμηνο

Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι σάουνες, οι υδρομασάζ, τα ατμόλουτρα και τα πολύ ζεστά μπάνια δεν είναι ασφαλή κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Ένα ζεστό ντους είναι καλό, αλλά αποφύγετε τα χρονοβόρα αφρόλουτρα.

Ορισμένες μέλλουσες μητέρες ανησυχούν ότι το νερό του μπάνιου μπορεί να εισέλθει στη μήτρα και να βλάψει το αναπτυσσόμενο μωρό τους. Ευτυχώς, το μωρό σας προστατεύεται μέσα στον αμνιακό σάκο. Έτσι, εάν τα νερά σας δεν έχουν σπάσει,  το μωρό σας είναι εντελώς διαχωρισμένο από το νερό στο οποίο μπήκατε εσείς.

Ένα μπάνιο είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να απαλύνει τους πονεμένους μύες και να σας βοηθήσει να χαλαρώσετε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Απλά κρατήστε τη θερμοκρασία ζεστή, και όχι καυτή, και προσέξτε καθώς μπαίνετε και βγαίνετε από τη μπανιέρα.

Πηγή: babyradio.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!