Εγκυμοσύνη και μαλλιά
Εγκυμοσύνη και μαλλιά


Ο αυξανόμενος μεταβολισμός σας και η αυξημένη κυκλοφορία πιθανόν συνεπάγονται πώς τα μαλλιά σας μεγαλώνουν πιο γρήγορα, ενώ μειώνεται η τριχόπτωση.

Αυτή η δυναμική αύξηση σημαίνει πώς τα μαλλιά σας θα δείχνουν πιο πυκνά και πιο λαμπερά απ’ ότι συνήθως. Μερικές έγκυοι όμως αποκτούν μαλλιά λιπαρά ή ασυνήθιστα ξηρά ή άτονα. Μην ανησυχήσετε αν σας συμβεί κάτι τέτοιο: όλες οι αλλαγές που συμβαίνουν είναι προσωρινές.

Συμβουλές για τη φροντίδα των μαλλιών

Να είστε ευγενικές με τα μαλλιά σας την περίοδο της εγκυμοσύνης. Μπορεί να γίνουν πολύ πυκνά και ζωηρόχρωμα, αλλά όλη αυτή η λάμψη θα χαθεί μετά τη γέννα.

Τι μπορείτε να κάνετε:
-Χρησιμοποιήστε ειδικά σαμπουάν

Αν το πρόβλημα είναι η λιπαρότητα, να λούζετε τα μαλλιά σας συχνά και να μην τα βουρτσίζετε πολύ δυνατά, γιατί οι σμηγματογόνοι αδένες του κρανίου σας θα εκκρίνουν ακόμα μεγαλύτερη ποσότητα σμήγματος και λιπαρών ουσιών.

-Διατηρήστε τα σε καλή κατάσταση
Αν τα μαλλιά σας είναι ξηρά και δε στρώνουν εύκολα, χρησιμοποιήστε ένα καλό μαλακτικό μια φορά την εβδομάδα. Ο αφρός για τα μαλλιά, μπορεί , επίσης, να σας βοηθήσει τις «κακές μέρες», ενώ διατηρεί συγχρόνως και τη φόρμα του χτενίσματος. Μην τα βουρτσίζετε δυνατά, γιατί θα κάνουν ψαλίδα.

-Επενδύστε σε ένα καλό κούρεμα
Καθώς η εγκυμοσύνη προχωρά, και ιδίως όταν γεννηθεί το μωρό, δεν θα θέλετε να ασχοληθείτε με περίτεχνα χτενίσματα, γι΄αυτό επιλέξτε ένα εύκολο στη διατήρησή του χτένισμα. Αυτό θα βοηθήσει τα μαλλιά σας να είναι και να δείχνουν υγιή καθ’ όλη την εγκυμοσύνη αλλά και αργότερα.

Πηγή: mothersblog.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!