Αυτά πρέπει να έχεις μαζί σου στο μαιευτήριο!
Αυτά πρέπει να έχεις μαζί σου στο μαιευτήριο!


Αν είσαι σε περίοδο εγκυμοσύνης και έχεις ξεκινήσει ήδη να σκέφτεσαι τι θα προλάβεις να πρωτοκάνεις μέχρι τη μεγάλη στιγμή, τότε ίσως να νιώθεις λιγάκι αγχωμένη για όσα πρέπει και πρόκειται να προγραμματίσεις μέσα στους επόμενους μήνες!

Συχνά οι εγκυμονούσες περνούν από διάφορα στάδια άγχους και ανησυχίας, ξεκινώντας από ερωτήματα του τύπου “είμαι έτοιμη;”, “πόσο θα αλλάξει η ζωή μου;”, “πώς θα γίνει το σώμα μου;”, “θα αλλάξει πολύ η σχέση μου με το σύντροφό μου;” και φτάνοντας μέχρι το σημείο να ψάχνεις πανικόβλητη στα καταστήματα παιδικών ειδών για το πιο εξελιγμένο σύστημα ενδοεπικοινωνίας με κάμερα, βίντεο και... μηχανή εσπρέσο!

Όχι, υπάρχουν τόσα πολλά για τα οποία είναι απαραίτητο να προετοιμαστείς, που συχνά χάνεις την “μπάλα” και δίνεις μεγαλύτερη προσοχή απ' ό,τι θα έπρεπε σε πράγματα ασήμαντα σε αυτή τη φάση! Αν υπάρχει, όμως, κάτι στο οποίο χρειάζεται να δώσεις μεγαλύτερη έμφαση, αυτό είναι ο εαυτός σου και συγκεκριμένα τα πράγματα που θα πάρεις μαζί σου στο μαιευτήριο!

Ναι, είναι απαραίτητο να νιώθεις άνετη, προετοιμασμένη και ασφαλής με την... πραμάτεια σου, γιατί οι πρώτες μέρες θα είναι από μόνες τους αρκετά αγχωτικές και κουραστικές για να ανακαλύπτεις συνεχώς ότι κάτι σου λείπει, αλλά δεν είσαι σε θέση να πας και να το πάρεις από το σπίτι! Άλλωστε, η δική σου άνεση και καλή διάθεση είναι κομβικό σημείο για τη διάθεση και την ψυχολογία του μωρού σου!

Επομένως, καλύτερα μια ήσυχη και ήρεμη μαμά, παρά μια γυναίκα σε... πανικό! Σίγουρα, λοιπόν, θα έχεις ήδη φτιάξει (έστω και στο μυαλό σου) μια λίστα με όσα θα χρειαστείς κατά τη διάρκεια της παραμονής σου στο μαιευτήριο. Ανάμεσά τους προφανώς θα είναι πράγματα, όπως οδοντόβουρτσα, μαξιλάρι, άνετα ρούχα και ρουχαλάκια για το μωρό όταν θα το μεταφέρετε στο σπίτι. Ωστόσο, δεν είναι μόνο αυτά τα αντικείμενα που θα χρειαστείς!

Ναι, είναι μεν από τα πιο βασικά, αλλά δεν θα σε καλύψουν μονάχα τα συγκεκριμένα!

Αν, λοιπόν, είσαι στη φάση που καταγράφεις τα απαραίτητα για το μαιευτήριο, τότε διάβασε παρακάτω μια μικρή λίστα με όσα δεν πρέπει να ξεχάσεις να εφοδιαστείς, πριν κλείσεις το βαλιτσάκι σου και το αφήσεις στην άκρη να περιμένει... υπομονετικά μέχρι την πιο ευτυχισμένη στιγμή της ζωής σου!

Υγρά μαντιλάκια για το πρόσωπο και τα χέρια
Το νοσοκομείο συχνά προκαλεί την αίσθηση “μη καθαριότητας” και την επιθυμία να πλένεις συνεχώς τα χέρια και το πρόσωπό σου. Την ίδια στιγμή, όμως, ένας τοκετός φέρνει κόπωση και ίσως και πόνο, μην επιτρέποντάς σου να κάνεις όσα θα ήθελες! Για αυτό, τα μαντηλάκια είναι η καλύτερη λύση!

Πετσέτες
Τίποτα δεν συγκρίνεται με τις απαλές, αφράτες και μυρωδάτες πετσέτες του σπιτιού σου! Ειδικά εκείνες ενός μαιευτηρίου! Πακέταρε, λοιπόν, τα δικά σου πετσετάκια για να νιώθεις άνετη και πεντακάθαρη!

Παντοφλάκια
Το μαιευτήριο είναι ένας χώρος που τα παπούτσια σου θα... απουσιάζουν! Όταν θα σηκώνεσαι από το κρεβάτι θα χρειάζεσαι ένα ζευγάρι παντοφλάκια, κατά προτίμηση ανοιχτά και αδιάβροχα, για να σε βοηθούν και στο μπάνιο!

Το σεσουάρ σου
Το μπάνιο που θα κάνεις στο μαιευτήριο θα είναι μεν αναζωογονητικό, αλλά ταυτόχρονα και σύντομο. Και επειδή θα χρειαστεί να ετοιμαστείς στο... πι και φι, ένα καλό πιστολάκι μαλλιών (και όχι αυτό που προμηθεύει η κλινική) θα σου λύσει τα χέρια!

Άνετα και ψηλόμεσα εσώρουχα
Το πιο πιθανό είναι πως το μαιευτήριο θα σε εφοδιάσει με ειδικά εσώρουχα που θα χρειαστείς μετά τον τοκετό, αλλά σίγουρα δεν θα ήταν ποτέ η πρώτη σου επιλογή να φορέσεις “δανεικά” εσώρουχα που μοιάζουν με γάζα. Αγόρασε, λοιπόν, από πριν μερικά, αφού θα τα χρειαστείς και τους επόμενους μήνες!

Ωτοασπίδες και μάσκα ύπνου
Είτε βρίσκεσαι σε μονόκλινο, είτε σε δωμάτιο με περισσότερα κρεβάτια και άρα κι άλλες νέες μητέρες, ένα μαιευτήριο σε κάθε περίπτωση έχει πολύ θόρυβο και φως! Αν, λοιπόν, θέλεις να έχεις ήσυχο και ξεκούραστο ύπνο, μην ξεχάσεις σε καμία περίπτωση τις ωτοασπίδες και μια μάσκα ύπνου! 

Πηγή: www.tlife.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!