Μου ξύπνησε η μαμά μέσα μου...
Μου ξύπνησε η μαμά μέσα μου...


Οι αναμνήσεις ξαναγυρνούν έτσι απλά.

Ο Κάρολος Ντίκενς σήμερα θα έκανε στάτους εξωφύλλου στο facebook το ολοδίκό του “Να έχεις μια καρδιά που ποτέ δεν σκληραίνει, ένα χαρακτήρα που ποτέ δεν κουράζει κι ένα άγγιγμα που ποτέ δεν πονά”.

Μόλις παρατηρώ εκατοντάδες αναμνήσεις στριμωγμένες στο πατάρι των πρώτων μηνών μου ως μαμά δύο υπέροχων αγοριών (ακά διδύμων). Καταλαβαίνω με μιας ότι οι περισσότερες απ' αυτές (τις αναμνήσεις) είναι εκεί στη θέση τους κι αρνούνται να αποσυρθούν, προκειμένου να πάρουν τη θέση τους άλλες. Βλέπεις, είναι οι πιο αγαπημένες όλων. Είναι τα πρώτα ξενύχτια. Είναι τα πρώτα νανουρίσματα. Είναι τα πρώτα δάκρυα. Είναι τα πρώτα απορημένα βλέμματα στο μεγάλο άντρα του σπιτιού για τα μικρά αντράκια που μπούκαραν με περίσσεια ενέργεια στην κοινή ζωή μας.

Η αλήθεια είναι ότι ουδέποτε προσπάθησα να αποσύρω μνήμες και στιγμές που με γέμιζαν τρυφεράδα. Κι είναι αυτή η συναρπαστική εσάνς από μωρουδίλα που υπάρχει ακόμη εδώ, γύρω μου. Είναι αυτή η μοναδική αίσθηση που ξυπνά μνήμες.

Είναι αυτά τα μοναδικά αρώματα που είναι αξεπέραστα. Διάσημοι αρωματοποιοί ισχυρίζονται ότι μια «δυνατή» εικόνα μπορεί να μείνει χαραγμένη στην μνήμη μας για πάντα αν συνδεθεί με μια μυρωδιά ή κάποιο άγγιγμα.

Τι ωραίες στιγμές. Το ξημέρωμα με έβρισκε σε δύο αγκαλιές. Κι ήταν πάντα αυτή η εσάνς ευτυχίας που είχε την απόλυτη ικανότητα να ξεχνώ τα δύσκολα. Η ματιά μου ζούμαρε στην ξεγνοιασιά των καθαρών επιδερμίδων. Εκεί δίπλα τους τυλιγμένη σ’ ένα ενδιαφέρον άρωμα τρυφερότητας δεν ερμήνευα καμία κίνηση λάθος. Όλα ήταν σωστά. Και τα λάθος μου, σωστό ήταν(!).

Ποια μαμά, άλλωστε, κάνει λάθη, που δεν αγαπά;

Πίστη. Αφοσίωση. Υπομονή. Λέξεις κι έννοιες που βόλταραν πάνω από το κεφάλι μου και χτυπούσαν σαν ξυπνητήρι τα πρωινά. Ήταν αυτά τα σούπερ υλικά που μου έδιναν οι ήρωές μου για να βγάλω τη μέρα και να ονειρευτώ τη νύχτα.

Ο Αμερικανός συγγραφέας βιβλίων αυτοβοήθειας H. Jackson Brown, είχε γράψει κάποτε: "Θυμήσου ότι τα παιδιά, οι γάμοι και τα λουλούδια αντανακλούν το είδος της φροντίδας που παίρνουν".

Πηγή: ladylike.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!