10 tips για να καταπολεμήσετε τις κράμπες στην εγκυμοσύνη
10 tips για να καταπολεμήσετε τις κράμπες στην εγκυμοσύνη


Πολλές γυναίκες ταλαιπωρούνται  από κράμπες στα πόδια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους. Μάλιστα αυτές οι κράμπες κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού γίνονται εντονότερες.

Συνήθως οι κράμπες σχετίζονται με την κόπωση την καθημερινότητας, το επιπρόσθετο βάρος του μωρού, ή ενδεχομένως, λόγω της περιορισμένης ροής αίματος στα κάτω άκρα. Εμείς σας δίνουμε κάποιες χρήσιμες συμβουλές που μπορείτε να ακολουθήσετε και να ανακουφιστείτε από τις κράμπες στα πόδια

1. Μόλις αισθανθείτε την κράμπα, ισιώστε το πόδι τεντώνοντας τα δάχτυλα των ποδιών σας προς τα πίσω (προς την κνήμη.) Το απαλό μασάζ μπορεί να βοηθήσει τους μύες να χαλαρώσουν και να ανακουφίσει τον πόνο. 

2.Τεντώνετε τα πόδια σας κατά τη διάρκεια της ημέρας και πριν πάτε για ύπνο. Μπορείτε επίσης να τραβήξετε τον μυ ως εξής: Κρατήστε το πόδι σε ευθεία στάση με την φτέρνα να ακουμπά κάτω. Στην συνέχεια σηκώστε τα δάχτυλα των ποδιών προς τα πάνω, δηλαδή κάνοντας το γνωστό «τσαρούχι»! Επαναλάβετε αρκετές φορές για κάθε πόδι. 

3. Πίνετε άφθονο νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας. Προσπαθήστε απλά να μην κάνετε υπερκατανάλωση λίγο πριν πέσετε για ύπνο για να αποφύγετε τις τακτικές επισκέψεις στην τουαλέτα. 

4. Πάρτε μια καλή καθημερινή πολυβιταμίνη. Οι ελλείψεις σε μέταλλα μπορούν να αυξήσουν τις μυϊκές κράμπες. Συζητήστε το πρώτα βέβαια με το γιατρό σας. 

5. Εμπλουτίστε τη διατροφή σας με γάλα και ασβέστιο. Συχνά τα χαμηλά επίπεδα ασβεστίου στο αίμα οφείλονται στην απορρόφησή του από το έμβρυο. Θα πρέπει να ενημερώσετε τον γιατρό σας, ο οποίος πιθανότατα θα ενισχύσει το ασβέστιο στον οργανισμό σας με χάπια και θα σας συστήσει να παίρνετε μαγνήσιο, που είναι ευεργετικό για τις μυϊκές κράμπες. 

6. Κινηθείτε και αποφύγετε να κάθεστε σε ένα μέρος ή με τα πόδια σας σταυρωμένα για μεγάλο χρονικό διάστημα. 

7. Φάτε μια μπανάνα. Τα χαμηλά επίπεδα καλίου μπορεί να προκαλέσουν κράμπες των μυών. Πολλά φρούτα και λαχανικά όπως τα πορτοκάλια, η παπάγια, το πεπόνι, και οι γλυκοπατάτες έχουν επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε κάλιο. 

8. Κάντε ένα ζεστό μπάνιο και προσθέστε μια χούφτα ή δύο από άλατα. Η θερμότητα θα απαλύνει τις κράμπες σας, ενώ το μαγνήσιο από τα άλατα θα ευνοήσει τη μυϊκή χαλάρωση. 

9. Σταθείτε σε μια κρύα επιφάνεια μόλις ξεκινήσει η κράμπα. Είναι ένα παλιό κόλπο που πολλές γυναίκες ισχυρίζονται ότι «πιάνει.» 

10. Κάθε φορά που κάθεστε, προσπαθήστε να κουνάτε τα δάχτυλα των ποδιών σας και να περιστρέφετε την φτέρνα σας.  

Πηγή: imommy.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!