Αιμορραγία στο πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης: Τι μπορεί να σημαίνει
Αιμορραγία στο πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης: Τι μπορεί να σημαίνει


Κατά τη διάρκεια των πρώτων 12 εβδομάδων της εγκυμοσύνης το 1/5 των γυναικών έχει κάποια αιμορραγία.

Ας δούμε αναλυτικά ποιες είναι οι πιθανές αιτίες:

 Αίμα κατά την εμφύτευση

Κατά τις πρώτες 2 εβδομάδες μετά τη σύλληψη είναι πιθανό να δείτε κάποιες κηλίδες αίματος που οφείλονται στην εμφύτευση του εμβρύου στη μήτρα.

- Αποβολή

Επειδή η αποβολή συνήθως συμβαίνει τις πρώτες 12 εβδομάδες της κύησης, τείνει να είναι μία από τις μεγαλύτερες ανησυχίες για τις γυναίκες μόλις δουν λίγο αίμα.

- Εξωμήτρια κύηση

Όταν ένα γονιμοποιημένο ωάριο εμφυτεύεται έξω από τη μήτρα, συνήθως στη σάλπιγγα, η κύηση ονομάζεται εξωμήτρια. Αν το έμβρυο συνεχίζει να αυξάνεται, μπορεί η σάλπιγγα να σκάσει και να είναι και απειλητικό ακόμα και για τη ζωή της μητέρας.

- Μύλη κύηση

Είναι μια σπάνια περίπτωση στην οποία ένα μέρος του πλακούντα αναπτύσσεται ως όγκος που ονομάζεται υδατώδης μύλη.

- Αλλαγές στον τράχηλο της μήτρας

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης, το αίμα ρέει περισσότερο προς τον τράχηλο της μήτρας. Ακόμη και το σεξ ή ένα τεστ Παπανικολάου, μπορεί να προκαλέσουν αιμορραγία επειδή έρχονται σε επαφή με τη μήτρα. Αυτό το είδος της αιμορραγίας πάντως δεν εμπνέει λόγο ανησυχίας.

- Λοίμωξη

Οποιαδήποτε λοίμωξη του τραχήλου της μήτρας, του κόλπου, ή σεξουαλικά μεταδιδόμενη μόλυνση (όπως χλαμύδια, γονόρροια, ή έρπης) μπορεί να προκαλέσουν αιμορραγία κατά το πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης.baby.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!