7 τρόποι να δεθεί ο μπαμπάς με το μωρό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης
7 τρόποι να δεθεί ο μπαμπάς με το μωρό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης


Το πατρικό ένστικτο δεν εμφανίζεται ως δια μαγείας όπως συμβαίνει με το μητρικό κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης. Αλλά μην αγχώνεστε – οπλίστε τον σύντροφό σας με στρατηγικές ώστε να τον βοηθήσετε να συνδεθεί με το μωρό.

Ενισχύστε τις ορμόνες του

Ενθαρρύνετε την παραγωγή της ορμόνης οξυτοκίνης (η ορμόνη της αγάπης) , η οποία θα τον κάνει να αισθανθεί πιο κοντά με το μωρό που περιμένετε. Απλά φροντίστε να χαιδεύει αρκετά την κοιλιά σας κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης ή κρατήστε το χέρι του πάνω στην κοιλιά σας, όταν το μωρό θα αρχίσει να κλωτσά.

Ανοίξτε μια συζήτηση με το μωρό

Τα να μιλάτε δυνατά στο μωρό σας , όσο ακόμα εκείνο βρίσκεται στην κοιλιά σας, θα το βοηθήσει αργότερα να ανιχνεύσει τους ήχους και θα αναγνωρίσει τη φωνή σας.

Ειδικότερα, μετά την 24η εβδομάδα της κύησης, όταν το μωρό αντιλαμβάνεται πλέον τους ήχους από το εξωτερικό περιβάλλον, μαθαίνει τη φωνή του μπαμπά και της μαμάς και την αναγνωρίζει αργότερα όταν έρθει στον κόσμο! Αν ο σύντροφός σας αισθάνεται αμήχανα και ντρέπεται μπορεί να ηχογραφήσει τη φωνή του στο κινητό τηλέφωνο και να το βάζετε μαζί να παίξει.

Μολύβι και χαρτί

Μια ωραία ιδέα είναι να γράψει ένα γράμμα με παραλήπτη το μωρό στο οποίο θα αναφέρει όλα τα μελλοντικά του όνειρα και για τη ζωή του ως πατέρας. Μέχρι τη γέννηση, είναι δύσκολο για έναν άντρα να καταλάβει ότι όλα αυτά είναι αληθινά, ότι θα προστεθεί ένα μέλος στην οικογένεια και αυτό επειδή δεν υπάρχουν αλλαγές στο δικό του σώμα. Με αυτόν τον τρόπο θα συμμετέχει ενεργά στην εγκυμοσύνη και θα αναπτύξει δεσμούς που θα τον φέρουν ακόμα πιο κοντά με το μωρό.

Μάθετε όλες τις λεπτομέρειες

Εάν θέλετε να μάθετε το φύλο του μωρού που περιμένετε, πείτε στον γιατρό να το αποκαλύψει πρώτα στον σύντροφό σας και στη συνέχεια να σας το αποκαλύψει εκείνος. Είναι μια συναρπαστική ευθύνη!

Μιλήστε με άλλους μπαμπάδες

Με τον δικό του μπαμπά. Με τους φίλους του ή με τον συνάδερφο στη δουλειά που έγινε πρόσφατα μπαμπάς! Είναι ενθαρρυντικό να ακούσει ιστορίες άλλων μπαμπάδων αφού ήδη φαντάζεται τον εαυτό του σε αυτόν τον ρόλο.

Πηγαίνετε μαζί στα ραντεβού με τον γυναικολόγο

Μπορεί να μην είναι βολικό να πηγαίνετε κάθε φορά μαζί στον γυναικολόγο σας, ωστόσο είναι πολύ σημαντικό. Αυτό επιτρέπει στον μπαμπά να καταλάβει περισσότερα για την προγεννητική φροντίδα σας και να ζήσει συναρπαστικά πράγματα όπως το να ακούσει τον χτύπο της καρδούλας του μωρού και να θέσει τις δικές του ερωτήσεις στον γιατρό.

Μαθήματα ανώδυνου τοκετού

Τα μαθήματα ανώδυνου τοκετού έχουν σχεδιαστεί για μαμάδες και μπαμπάδες.

Οι μπαμπάδες που δεν έχουν διαβάσει αρκετά για τον τοκετό και οι μαμάδες που το έχουν παρακάνει με το διάβασμα έρχονται πρόσωπο με πρόσωπο και μαθαίνουν τεχνικές και στρατηγικές που θα φανούν χρήσιμες την στιγμή του τοκετού.baby.gr

 


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!