Ραγάδες στην εγκυμοσύνη: Πώς θα τις προλάβεις;
Ραγάδες στην εγκυμοσύνη: Πώς θα τις προλάβεις;


Είναι ο ύπουλος εχθρός των γυναικών, ιδιαίτερα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης καθώς χαλάνε την αισθητική του σώματος και αγχώνουν τις μέλλουσες μαμάδες.Τι μπορείς να κάνεις για τις ραγάδες;

Οι ραγάδες είναι αυτές οι ενοχλητικές γραμμές στο δέρμα που σχηματίζονται λόγω της έντονης διάτασής του. Στην εγκυμοσύνη είναι επόμενο ότι το δέρμα "ανοίγει" ειδικά στην κοιλιά και στο στήθος. 

Δημιουργούνται έτσι πολλαπλές μικρές ρίξεις στο δέρμα. Οι ρίξεις αυτές συνοδεύονται από ρίξεις μικρών αγγείων. Έτσι δημιουργούνται μικρά αιματώματα, τα οποία δημιουργούν μακρόστενες ροζ γραμμές, τις ραγάδες. 

Με την πάροδο του χρόνου, οι γραμμές αυτές αντικαθίστανται από ουλώδη ιστό και γίνονται λευκές. Ο ουλώδης ιστός δεν απορροφάται και έτσι οι ραγάδες γίνονται μόνιμες. 

Εμφανίζονται οπουδήποτε στο σώμα υπάρχει συσσώρευση λίπους (κοιλιά, μηροί, στήθος κ.λπ.).

Γιατί να κάνω ραγάδες;

Πολλοί είναι οι λόγοι που το δέρμα μιας γυναίκας δεν έχει την απαραίτητη ελαστικότητα για να μην κάνει ραγάδες. Οι κυριότεροι;

1. Κληρονομικότητα: Εάν είχε η μητέρα σου ή η αδερφή σου, πιθανότατα θα έχεις και εσύ.
2. Η κακή διατροφή, χωρίς φρούτα και λαχανικά και ελάχιστο νερό. 
3. Το ξηρό δέρμα που είναι λιγότερο ελαστικό από ένα καλά ενυδατωμένο δέρμα
4. Το ανοιχτό χρώμα του δέρματος
5. Η απότομη αύξηση του βάρους κατά τη διάρκεια της κύησης.
6. Οι πολύ λεπτές γυναίκες παρουσιάζουν ευκολότερα ραγάδες

Τι να κάνω;
-Πιες άφθονο νερό. Η ικανοποιητική ενυδάτωση του οργανισμού διατηρεί το δέρμα μαλακό και ελαστικό με αποτέλεσμα να αποτρέπει την εμφάνιση ραγάδων.

-Κατανάλωσε τροφές πλούσιες σε βιταμίνες Α και C όπως πορτοκάλια, καρότα, φράουλες, ακτινίδια, πιπεριές και γαλακτοκομικά αλλά και κάθε τροφή που περιέχει πολύ νερό όπως τα λαχανικά.

-Φάε ψάρι και ξηρούς καρπούς που περιέχουν ψευδάργυρο και συμβάλλει στη δημιουργία και διατήρηση ενός υγιούς δέρματος.

-Απέφυγε τον καφέ (άλλωστε δεν ενδείκνυται στην εγκυμοσύνη). Προτίμησε το νερό ή φρέσκο χυμό.

-Χρησιμοποίησε ένα προϊόν ειδικό για τις ραγάδες της εγκυμοσύνης καθώς είναι επιστημονικά σχεδιασμένα για την πρόληψη και τη σταδιακή βελτίωση των ραγάδων.  Συμβουλεύσου και το γιατρό σου για τη σωστή επιλογή του προϊόντος. Στόχος είναι να διατηρήσεις το δέρμα σου ελαστικό και να βελτιώσεις την όψη των υπάρχουσων ραγάδων. tlife.gr


Κάντε LIKE τη σελίδα μας στο Facebook!!